Exista o alta solutie in afara operatiei?

Secțiunea: Cancerul de san (mamar)
1 comentarii 1
1 Mara M.
1 Mara M. [0c]
06-01-2020, 09:48

Membru din 06-01-2020

Subiecte: 1

Comentarii: 0

Bun gasit!
Am 42 de ani si in ultimii trei ani am urmarit ecografic un nodul cu caractere ecografice benigne la sanul stang, stabil dimensional (~9/9.9/8 mm).

In aceasta toamna am facut mamografie pentru prima oara si ecografie. Rezultatul mamografiei a fost: fara opacitati spiculate, fara focare de microcalcificari; asimetrie de densitate probabil benigna san drept. Nu s-a vazut nimic la sanul stang, cel urmarit.

Dupa mamografie am facut o noua ecografie bilaterala in urma careia mi s-a recomandat punctie si analiza histopatologica a nodulului de la sanul stang.
Descrierea facuta la ecografie a fost: structura supero-interna situata intraglandular, cu diametre de 6/6.7/7.2mm, volum 0.2cmc. Leziune solida, hipoecogena, minime vase vizibile Doppler in periferie, semnal arterial, velocitate pana la 4 cm/s, valoare RI intermediara 0.59. Elastografic duritate crescuta, arie de proiectie elastografica cel putin egala cu modul B. Zone de reducere a ecogenitatii glandulare adiacente unor ducte perilezionale. Concluzii: Leziune BIRADS 4a san stang supero intern.

Descriere microscopica (examen histopatologic): s-au examinat fragmente biopsice de 13 mm reprezentate de parenchim mamar cu mici lobuli de aspect obisnuit si o proliferare cu arhitectura papilara, cu stroma intens sclero-hialinizata, hipocelulara si mici focare de hiperplazie uzuala, fara atipii in limita reprezentativitatii.
Diagnostic histopatologic: Aspectul histologic este compatibil cu o leziune papilara mamara cu aspect sugestiv pentru un papilom intraductal sclerohialinizat; fara suspiciune de malignitate in limita reprezentativitatii. Clasificare anatomo-patologica B2.

Medicul care a efectuat ecografia imi recomanda operatia, ca fiind singura solutie.
Eu inclin catre urmarirea ecografica la sase luni, dublata de analiza markerilor tumorali, mai ales ca nu am niciun fel de durere sau scurgere. Poate doar ca urmare a punctiei simt o presiune in interior, sau poate este o senzatie produsa de mintea mea. Am citit cazurile unor persoane care au facut operatia si s-au simtit mai rau in urma acesteia, au avut complicatii. Nu am citit despre niciun caz vindecat cu succes in urma operatiei.

Va rog sa imi oferiti un sfat! Catre ce medic (specializare) m-as putea orienta, pentru a avea o a doua parere cu privire la necesitatea operatiei? Ce alte analize credeti ca ar mai fi necesare pentru?
Va multumesc anticipat pentru rabdare si raspuns!
Răspunde la topic
1 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp