Diagnostic histopatologic Neoplasm mamar CT2N0- Racocea Cristina

Secțiunea: Interpretare analize si examen anatomopatologic
2 comentarii 1
1 Cristina Racocea
22-07-2019, 17:59

Membru din 22-07-2019

Subiecte: 1

Comentarii: 1

MACROSCOPIE
A.- Sector glanda mamara partial fixat, de 70/70/38 mm, cu limite usor neregulate si lambou cutanat retractat de 55/30 mm. Pe sectiune , relativ central, se constata o formatiune tumorala nodulara relativ bine delimitata de 17/16/13 mm, consistenta ferma, culoare alb sidefie, cu striuri galbene si prelungiri filiforme elastice, alb sidefii spre marginea superioara de excizie. Tumora este situata la 1 cm.de planul cutanat si minim 13 mm fata de planul profund de excizie. Limitele laterale de excizie sunt situate la peste 15mm de tumora.
B - Tesut de tipaxilar de 85/75/25mm
C - Multiple fragmente de tesut adipos insumand 45/40/15mm

MICROSCOPIE
A - Formatiunea tumorala este constituita dintr-o proliferare cu pattern trabecular, tubular, cordonal sau cribriform, diferentierea tubulara fiind moderata( scor arhitectural 2). Celulele tumorale au pleomorfism nuclear moderat, unii nucleiavand contur neregulatsi nucleol de talie mica sau medie(scor 2).Storma tumorala este abundenta, de tip fibrohialin, cu focare de elastoza. Peritumoral se constata multiple focare de infiltrat limfocitar.
Se mai remarca cateva focare de carcinomductal in situ de tip cribriform, peritumoral. Nu se remarcaaspecte certe de angioinvazie. Expansiunile filiforme, alb-sidefii descrise macroscopic sunt reprezentate de benzi fibrohialinece includ cateva ductefara modificariproliferative.
B - La nivelul tesutului adipos axilar au fost identificati 14 limfonoduli, unii cu histiocitoza sinusala, fara metastaza in sectiunile examinate.
C - Tesut adipos ce include 7 limfonoduli, unii cu histiocitoza sinusala, fara metastaza.

DIAGNOSTIC AP:
Aspectele morfologice corespund cu un carcinom invaziv NST mamar - G2 ( scor 6 Nottingham).
pT1cNo, G2, L0V0Pn0
ICD-O:8500/3

Va rog poate imi descifrati si mie acest diagnostic, mai in detaliu.
Va multumesc anticipat.
2 Cristina Racocea
22-07-2019, 18:32

Membru din 22-07-2019

Subiecte: 1

Comentarii: 1

Din raportul examenului anatomopatologic descris anterior in detaliu, ce decizie de tartament ati propune, dupa vindecarea operatiei.
Mentionez ca pacienta are varsta de 70 de ani, cu antecedente personale patologice cardiovasculare si de diabet zaharat tip2 non-insulino dependent.
Cu stima, va multumesc.
Răspunde la topic
2 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp