ciroza hepatica decompensata cu eliminare lichid

Secțiunea: Cancerul de ficat (hepatic, hepatocarcinom)
2 comentarii 1
1 scoco
1 scoco [0c]

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 0

in urma unei operatii in 2006, de stomac, cu taierea acestuia ...mama mea a fost depistata ca ar avea ciroza ,in timpul operatiei efectuate in Grecia, primind sange TRANSFUZIE. Acum vine in stare grava UMFLATA , CU PICIOARELE GRELE SI UMflatE , FARA DURERI SI GALBENA LA FATA SI OCHII GALBENI! Dupa un ecograf s-a primit diagnosticul de ciroza hepatica decompensata, si bineinteles internarea de urgenta in spital , de unde sub tratament i s-a facut punctie de doua ori cate 4,5 litri de lichid abdominal si in plus cu recomandare de gasit donatori pentru asimilare de albumina umana pentru continuarea tratamentului!
Intrebarea mea este , ce sanse sunt sa isi mai revina , in conditiile in care dupa analize exista o insuficienta hepatica severa si nivelul bilirubinei e de 6,78.Adica ce simptome sunt, cat o mai ajuta ficatul si daca ciroza de acest gen mai da inapoi! Lichidul recidiveaza?Si ce inseamna acest lichid eliminat din stomac?
multumesc anticipat LA MULTI ANI TUTUROR!!!
2 Casa drhouse
2 Casa drhouse [119c]
01-01-2009, 11:38

Membru din 24-10-2008

Subiecte: 0

Comentarii: 119

Lichidul acumulat nu e in stomac ci in peritoneu.El se acumuleaza datorita faptului ca ciroza mamei este avansata, complicata deja la nivel vascular printr-o alterare ireversibila a functiei ficatului.Lichidul trebuie scos , se simte mai bine dupa evacuarea lui.Ciroza hepatica nu se vindeca, dar boala poate fi incetinita .Trebuie mare atentie la ce mananca si , mai ales, la ce bea.Nu are voie absolut deloc sa bea alcool.Lichidul va putea fi controlat cat de cat cu ajutorul diureticelor.Deci lichidul in abdomen se va mai acumula, dar, daca se tine un regim strict si se vor lua medicamentele recomandate, el va fi in cantitate mai mica si va fi nevoie mai rar de punctie evacuatoare.Numai bine!
Răspunde la topic
2 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp