carcinomatoza peritoneala - recomandari

Secțiunea: Carcinomatoza peritoneala
47 comentarii 1 23 INAINTE ›
21 negara
21 negara [15c]
30-10-2013, 22:35

Membru din 05-06-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 15

In primul rand multumesc pentru incurajari si sustinere, dar mai ales pentru`` suportul tehnic``.
In al doilea rand felicitari celui/celei ce a creat acest site si tuturor celor care colaboreaza in vreun fel sau altul la a lamuri aspecte mai greu de inteles sau a impartasi din experienta proprie sau a altora:face bine cel putin psihicului, si cred ca de aici deriva totul.Daca stau si ma gandesc bine chiar si boala pana intr-un anumit punct.
In alta ordine de idei revenind la cazul meu evident ca nu intentionez sa acuz medicul de malpraxis ( cu toate ca nu mi-ar fi greu, pentru ca lucrez in domeniu, dar de regula apar si nu acuz)sau alte nereguli medicale de vreme ce nici eu nu am procedat tocmai ortodox, iar alegerea medicului a fost dorinta expresa a pacientei( a avut o incredere absoluta in aceasta persoana, incredere ce inca persista in proportie destul de mare).
Nu ma resemnez usor, tocmai aici e problema : ca vreau sa lupte si sa aiba mai mare incredere in noi ca vrem sa o spijinim, nu viceversa si de aceea adresez atat de multe intrebari in speranta gasirii acelei variante care ii poate spori atat confortul psihic, cat mai ales pe cel fizic.
Am rugat un medic chirurg, cu care ma aflu intr-o relatie de rudenie afinitiva sa-mi citeasca filmele primite astazi si.surpriza mareeeeee:exista carcinomatoza, dar nu e pelvis inghetat!!!!Si evident nu ma pot opri sa nu intreb: de ce nu a curatat-o?poate ca asa nu mai facea din nou lichid si nu mai suferea trauma unei noi interventii chirurgicale?!Mai mult decat atat medicul in cauza spune ca nu vede un G3, ci un G1.
Starea aceasta de incertitudine e mai rea decat cel mai pesimist pronostic.Si nu imi place sa ma uit in urma, mai ales cu resentimente( am o experienta neplacuta, din care am iesit cu greu si care a lasat urme la nivelul sanatatii corporale), dar atunci cand trebuie sa trag o concluzie sau sa corelez anumite date, sa pun cap la cap piesele puzzel-ului sau sa imi iau lectia de viata cuvenita, da o fac si de 10 ori daca e cazul si tare mi-as dori sa procedeze si ea la fel ( chiar daca ne despart ani buni de viata si nu mai are atat de multa vigoare, si chiar daca avem firi diferite- pur si simplu mi-e greu sa accept NU fara a lupta).Multumesc inca o data si o seara linistita!
22 negara
22 negara [15c]
10-11-2013, 21:40

Membru din 05-06-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 15

Buna seara,
Revin in atentia dumneavoastra cu urmatoarele detalii.
Am reusit sa ajungem la un oncolog care a prescris urmatoarea schema:paclitaxol 300mg, carboplatin 400 mg, dexamethazona 8ml, arnetin, claritin si emeset(ondasentrom)in 5 cure:1 zi hidratare, 1 zi citostatic si inca 1 de hidratare.Initial totul a fost o.k.Insa la aproximativ 1 zi au inceput durerile, asupra carora a fost avertizata, constand in stari de greata, dureri crunte de oase si de coloana si in buricele degetelor asemeni unor cuie infipte in varful lor si ceea ce e nou au aparut si dureri de inima, acestea manifestandu-se ca o ghiara, presupun asemeni unei angine pectorale.( precizez ca ia cateva medicamente de inima, betaloc si inca vreo 2 pe care nu le stiu exact; e vorba de o cardiopatie ischemica)
Din discutiile cu cele care sufera din pacate de aceeasi boala, am inteles ca, din nefericire curele 3 si 4 sunt cele mai crunte, si, mi-e foarte teama ca nu va rezista.din punctul meu de vedere in primul rand psihic si abia apoi fizic dupa cum afirma dansa.
In alta ordine de idei la zece zile dupa 1 cura trebuie sa repete scorul Roma si sa faca o hemoleucograma.
O alta problema pe care nu o pricep si care inteleg ca ar schimba datele cauzei ar fi ca din punct de vedere anatomo-patologic ar fi iesit o biopsie de tip G 3 insa dupa efectuarea rmn-urilor de pelvis si abdomen si ct-ului pulmonar gradul ar fi de tip G1 ( fapt confirmat verbal de 3 medici).
Mai mult decat atat i s-a interzis administrarea concomitenta de tratamente gen naturiste, desi singurul pe care il lua era Graviola, si care, sincer prezenta ceva rezultate din ce am observat noi, atat la nivel mental, cat si fizic.
In concluzie as vrea sa cunosc parerea dv.vis-a-vis de tratamentul prescris, reactiile pacientei, mai sus precizate, ce alte probleme ar putea sa apara si ce imi puteti spune despre aceasta clasificare G3 -G1, la speta data?
V-as ramane recunoscatoare daca mi-ati detalia, bineinteles in limita posibilitatilor si a elementelor oferite, asupra datelor precizate.
Cu deferenta, S.N.
23 RaulDuke
23 RaulDuke [7763c]
11-11-2013, 10:24

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

avand in vedere antecedentele ei (cardiopatie ischemica), trebuie avuta maxima atentie la durerile acelea in piept care apar dupa citostatice. restul sunt acceptabile, pot fi manageriate, dureri osoase, amorteli, greata, etc. dar daca durerea in piept apare si are caracter anginos, ea avand deja de fond aceasta boala, trebuie NEAPARAT evaluata cand se intampla aceasta durere, de medic, cu analize specifice si cu EKG, pentru ca daca face crize de angina de la tratamentul citostatic, este evident ca acest lucru poate sa-i puna viata in pericol si deci trebuie oprit! de asta trebuie verificat si nu puteti sa stati pur si simplu acasa cand se intampla asta, trebuie prezentata la medic/spital in sectia de medicina interna/cardiologie, etc., sau macar explicat oncologului despre aceste fenomene. i-ati spus ? asta trebuia facut din prima, la consultatia pentru ciclul numarul 2. sau urmeaza sa ii spuneti ?

treba cu G1-G3 este simpla: G se refera la cat de agresiva e tumora, lucru analizat la microscop. este deci un element de anatomie patologica si nu are nicio legatura cu CT sau RMN, etc. cred ca ai inteles ceva gresit pe undeva pe acolo, poate ai confundat cu STADIUL care este III, care se refera la extensia bolii, respectiv carcinomatoza peritoneala.

despre graviola si naturiste, acestea nu sunt apanjul medicinei, ele nu sunt medicamente si nu au efecte demonstrate. de interzis nu le poate interzice nimeni, mai ales un medic, el doar poate sa spuna ca nu le recomanda sau ca le contraindica. dar e ca si cum l-ai intreba daca sa iti pui instalatii de cupru sau de pexal in casa... oarecum. voi trebuie sa fiti atenti pe ce dati banii, in rest "rezultatele" sunt mai mult in gura acelora carora le dati respectivii bani. medicii reali nu pot sa-ti spuna decat ca aceste produse nu au nicio dovada a eficientei lor.
24 negara
24 negara [15c]
11-11-2013, 14:40

Membru din 05-06-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 15

Durerea de inima ( stransoarea puternica din piept) a aparut relativ tarziu daca pot spune asta( marti a facut cura de citostatice, miercuri hidratarea si abia sambata noaptea pe duminica inclusiv pe parcursul acestei zile a aparut durerea).Odata cu internarea a facut o serie de analize printre care si un dopler, EKG...si am inteles ca era o.k.Astazi dimineata insa acestea au incetat.
Medicul oncolog care se ocupa de dansa i-a dat prescris pe biletul de iesire din spital efectuarea obligatorie la 10 zile dupa cura a unei hemoleucograme, din cauza faptului ca este posibil sa scada dramatic numarul de hematii, caz in care trebuie de urgenta sa faca o fiola intravenos, sincer nu mai stiu cum se numeste ( un medicament format din 4-5 litere si care incepe cu litera Z).Probleme deosebite am inteles ca ar ridica-o febra, in caz ca apare, cand trebuie contactat de urgenta medicul oncolog si pentru care i s-a prescris paracetamol si algocalmin.
Pentru celelalte dureri v-as intreba daca exista vreun paliativ?
Dupa cum spuneam abia a inceput aceasta cura, e putin demoralizata din cauza durerilor, insa astazi se pare ca e ceva mai bine.Imi puteti spune mai multe despre aceste dureri ca durata si intensitate/frecventa?
In ceea ce priveste gradul de agresivitate, tocmai de aceea v-am intrebat pentru ca eu nu prea mai inteleg nimic.Din pacate nu am fost personal cu dansa la medicul oncolog care se afla in Bucuresti, detaliile acestea mi le-a comunicat sotul meu.Din cate pricep eu carcinomatoza corespunde unui cancer de grad 4, folosind termenii populari, daca imi permiteti exprimarea, ceea ce nu insemana tocmai gradul bolii.Pentru a-l determina pe acesta mai lipsesc o serie de indicatori, insa nu pot sa realizez cum s-a putut face diferenta pe baza RMN-ului si CT-ului a gradului despre care vorbeam.Am dedus din ceea ce mi s-a spus ca e vorba de un G1 care ar fi mai agresiv decat cel stabilit anatomo-patologic, dar nu pot sa va explic care ar fi logica.Pe de alta parte medicul oncolog nu prea a fost multumit de cele 2 investigatii amintite.( in timpul RMN-ului pacienta, fiind claustrofoba s-a miscat foarte mult si nici aparatul nu stiu daca era cel potrivit, astfel incat multe fotografii au iesit in ceata).Pe viitor nu ar fi mai relevante CT-urile si in felul acesta am rezolva si cealalta problema?Iradierea ar fi singurul incovenient?
De principiu am inteles punctul dv. de vedere si al medicinei in general vis -a-vis de tratamentele naturiste, dar am adus-o in discutie pentru ca in timpul efectiv al curei, pacienta a reactionat foarte bine, iar colegele dv s-au mirat foarte mult si au ridicat semne de intrebare in acest sens.I s-a comunicat sa opreasca acest tratament( sa ii spunem naturist) pentru ca exista cateva indicii dupa care se ghideaza dumnealor si e necesar sa se cunoasca daca ele s-au produs ori nu.Tocmai de aceea v-am intrebat:din punctul meu de vedere e o contradictie:pe de o parte mai mult sau mai putin tacit ``naturistul`` e respins, pe de alta parte i se cere sa renunte tocmai pe motivul ca l-ar exclude oarecum pe cel clasic oncologic sau acesta nu si-ar produce efectele?
Nu sunt musai adepta tratamentului medicamentos sau al celui bazat mai mult sau mai putin exclusiv pe plante, dar in cazul de fata pacienta a manifestat un salt calitativ cel putin la nivel mental extraordinar.( stiu ca ingerarea medicamentelor isi dubleaza efectul, daca pot spune asa atunci cand cel/cea care le utilizeaza are convingerea ferma ca ii fac bine).
Concluzionand;
1.Mai pot apare aceste dureri de inima si chiar daca nu apar e indicata o discutie pana la cura nr.2 cu medicul oncolog si un control de specialitate?
2.Ce medicamnte sau recomandari imi puteti prescrie pentru durerile amintite?
3.Care este opinia dv. cu privire la administrarea concomitenta sau la intervale diferentiate a suplimentului de graviola cu cele din curele clasice?
4.Mai exista la acest moment si alte elemente in privinta gradului de agresivitate al bolii( G1-G3)?
Cu multumirile aferente, S.N.
25 stevens
25 stevens [301c]
11-11-2013, 19:04

Membru din 20-01-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 301

In afara de aceste efecte secundare destul de grave, ati intrebat medicul daca exista vreun virtual beneficiu ?? Sau faceti chimioterapia doar ca placebo sau pt ca e gratuita ? Si raia sau paduchii sunt gratuite daca e s-o luam asa !
26 negara
26 negara [15c]
11-11-2013, 19:47

Membru din 05-06-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 15

Nu prea mai stiu ce e gratuit in Romania. Iar daca intradevar mai exista si asa ceva evident ca nu e de calitate.Sa stiti ca am cumparat cam toate medicamentele pe care le-am enumerat plus inca vreo cateva pe care era inutil sa le mai scriu atat ca pret, cat si din punct de vedere al relevantei cazului expus.
Evident ca am intrebat fiindca altfel nu am fi ajuns acolo.Se urmareste regresia/stoparea masei tumorale prin disparitia ``formatiunilor`` mici si scaderea celor mari pentru ca apoi sa se intervina chirurgical, dupa un CT prealabil.( cele mai noi statistici in domeniu, functie bineinteles si de alti factori ce tin de fiecare individ in parte, demonstreaza o rata de supravietuire de pana la 7 ani)
Din pacate sau din fericire viata m-a invatat ca lucrurile gratuite sunt cele mai scumpe, indiferent ca vorbim de raie, paduchi si alti paraziti, insa nu-mi pot rezolva probleme cu aceeasi mentalitate cu care le-am creat, daca asta e impresia dv.Nu sunt cadru medical si nici macar o diletanta in domeniu nu ma pot numi, dar va intreb sincer unde gresesc daca cer sprijin, indiferent de natura lui?!
Am langa mine un caz de carcinom ovarian descoperit in urma cu 20 de ani in care medicii i-au recomandat chimioterapie si nu i-au dat decat 3 luni de trait.E si astazi printre noi si de cate ori merge la control colegii dv. o plimba prin saloane drept exemplu pentru zeci de mii de alte cazuri cu mai mult sau mai putina speranta de viata. Mai am astfel de exemple cu carcinom ovarian de la varsta de 52 de ani si a murit la 86 de infarct miocardic.( totusi sunt 34 de ani)
E mai bine sa stau cu mainile in san si sa nu fac nimic?Nu va inteleg supararea decat pe jumatate, un sfert pentru ca si eu lucrez cu public si celalalt sfert pentru ca e greu sa ramai uman in fata unor munti de durere si suferinta.
Am precizat ca nu sunt musai adepta unui tratament in defavoarea celuilalt sau administrarii concomitente, insa atunci cand primesti pe banda rulanta o cantitate uriasa de informatii e greu de decelat cand mai esti si pe langa domeniu si o faci din pasiune si altruism.Avand in vedere lumea in care traim poate ca e irelevant pentru unii daca imi pasa sau nu, dar vreau sa dorm cu capul pe perna ca am facut tot ce se poate omeneste si chiar peste limite pentru a-i fi bine sau mai bine, indiferent de cum ma vor judeca unii.
27 stevens
27 stevens [301c]
11-11-2013, 20:51

Membru din 20-01-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 301

" E mai bine sa stau cu mainile in san si sa nu fac nimic?Nu va inteleg supararea decat pe jumatate, un sfert pentru ca si eu lucrez cu public si celalalt sfert pentru ca e greu sa ramai uman in fata unor munti de durere si suferinta. "

Intr-adevar, decat sa faci ceva gresit e preferabil sa nu faci nimic ! Daca faceti un tratament care aduce alte suferinte in plus pacientului dv vreti ca eu sa raman imun ( nu uman pt ca asta suntem deja) ?!
Eu zic sa nu mai filosofati pe marginea modului in care sa o scapati de dureri pe mama dv ci mai bine sa va intrebati daca acel tratament chiar este necesar si util ! Corect ar fi sa o intrebati pe d-na in cauza daca mai vrea sa faca acele citostatice si nu sa i le bagati pe gat impreuna cu onco-ologul respectiv ! Supravietuirea aceea pana la 7 ani poate sa insemne si 3 luni, daca statistica era de genul intre 5 si 7 ani cu tratament, era altceva !
Iar cazurile cu carcinoame ovariene cred ca sunt o reusita a chirurgiei in primul rand, am spus-o intotdeauna, chirurgia salveaza oncologia ! Interesati-va mai indeaproape !

Deci nu va judec ci doar v-am atras atentia, daca tot ati intrebat pe forum !
28 RaulDuke
28 RaulDuke [7763c]
11-11-2013, 20:57

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

lasa-l pe stevens, ca e in lumea lui ! nu e printre oamenii cu probleme reale, de pe acest forum, sau cu vreo informatie utila de dat.

revenind la intrebarile tale:
1. relatarea acestor dureri medicului oncolog este absolut esentiala! ele trebuiesc tinute sub observatie si evident ca pot sa reapara, din moment ce nu e stabilita cauza lor. pot fi date pur si simplu de paclitaxel, care are astfel de efecte adverse (dureri musculare si articulare de tot felul), dar cel mai important de verificat este daca nu sunt cumva de la inima, respectiv angina pectorala, fie ca are legatura fie ca nu are legatura cu tratamentul ! un infarct ar insemna ceva serios si amenintator de viata, nu poate trece ignorat.
22. nu sunt adeptul recomandarii medicamentelor prin discutii pe internet, nici cele pentru durere. prescrierea medicamentelor se face in urma consultului medical. altfel insa, aveti deja prescris paracetamol si algocalmin, care sunt niste medicamente excelente ca prima treapta in tratamentul durerii, mai ales in combinatie, daca nu exista contraindicatii. la altceva nu se trece decat cand acestea esueaza, dupa consideratia medicului care conduce tratamentul.
3.imi rezerv dreptul sa nu am nicio opinie despre "produsele naturiste" in general, si sa nu fac recomandari despre ele. nu am nicio informatie ca ar fi utile fie si cat negrul sub unghie, insa pe de alta parte nu prea exista substanta straina care sa nu aiba efecte adverse. in general NU recomand sa se ia lucruri din astea. desigur ca nu pot sa interzic nimic si niciun medic nu poate face asta.
4.trebuie sa citesti de pe wikipedia entry-ul care se numeste "grading" tumoral si "staging" tumoral. gradul, codificat cu G, este agresivitatea relativa a tumorii conform examinarii la microscop. ea insa nu conteaza clinic atat de mult, caci o tumoare poate fi foarte agresiva, dar daca a fost mica si scoasa in intregime, conteaza mai putin; la fel cum poate fi foarte "putin agresiva", cu crestere lenta, dar poate sa fie diagnosticata tarziu si sa existe deja metastaze. deci GRADUL nu este acelasi lucru cu STADIUL, care arata cat de raspandita este boala in corp, si este cel mai important factor de prognostic. gradul este de obicei de la 1 la 3 (3 = cel mai agresiv), iar stadiul este de obicei de la I la IV (litere romane, stadiul IV inseamna metastaze in alte organe); din pacate cancerul de ovar cu metastaze in peritoneu (adica in cavitatea abdominala), desi se codifica drept stadiu III, este cel mai des nevindecabil, cu un prognostic foarte apropiat de cel din stadiu IV.
29 negara
29 negara [15c]
11-11-2013, 22:49

Membru din 05-06-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 15

Draga domnule ``Stevens``
Faptul ca dv. nu impartasiti anumite acte medicale nu inseamna ca nu sunt bune/recomandate/utile etc.
Nu filozofez, ci doar incerc sa ma fac inteleasa si solicit ajutor de specialitate sub anumite aspecte atat cat se poate oferi pe acest forum si cat va permite practica.Nu consider ca ar trebui sa fiti suparat sau recalcitrant la adresa mea doar pe simplul motiv ca nu v-am ascultat sau urmat sfaturile intocmai.Consider ca e o mare calitate pentru un medic, indiferent de specialitatea lui sa aiba rabdarea si bunavointa necesara sa explice, chiar si de 10 ori daca e cazul, unui pacient, atat avantajele unui tratament cat si dezavantajele acestuia.
In al treilea rand nu e vorba de mama mea, ci de soacra mea, care are cancer ovarian si nu handicap mintal incat sa inteleaga consecinte unui astfel de tratament si ce anume inseamna aceasta.Nu trebuie sa va reamintesc ca semneaza acte conform legii drepturilor pacientului etc, si nu e copil sa nu priceapa ceea ce i se explica, si nici atat de docila, ca sa nu spun altfel pentru ca as jigni-o si nu merita, incat sa urmeze orbeste ce i se spune.
Evident ca supravietuire pana la 7 ani presupunea interventie chirurgicala dupa sau inainte de chimioterapie ( cu tot tratamentul de rigoare, inclusiv presupun factori ereditari, varsta, regim de viata, etc, stiti mai bine decat mine).
Am priceput chestia cu chirurgia si tot respectul pentru cei care o practica asa cum trebuie, insa asa cum am precizat in cazul dansei nu se putea interveni fiind vorba de o vascularizatie intensa ce ar fi pus in pericol viata pacientei.Nu va inteleg totusi aversiunea fata de oncologi.Cred totusi ca ar fi mai indicat, in interesul pacietului desigur sa conlucrati, dar asta e problema dv.
Cu regretele de rigoare, ma tem ca nu am reusit sa ma fac inteleasa de dv si ca atare ati dat o alta conotatie spuselor mele.
Oricum, multumesc pentru interventie si ca ma urmariti, in ciuda`` felului meu filozofic.``
30 negara
30 negara [15c]
11-11-2013, 23:02

Membru din 05-06-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 15

Am inteles acum cum e cu clasificarile, gradele, stadiile etc.
Imi mai puteti spune ce inseamna q3w relativ bine tolerat?
Multumesc mult pentru detalii.
31 RaulDuke
31 RaulDuke [7763c]
12-11-2013, 09:57

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

inseamna "la 3 saptamani relativ bine tolerat". q vine de la "quaque" in latina si w de la "weeks", in engleza. americanii folosesc des aceasta formulare, ca si altele din latina, si cum ei cam conduc lumea in materie de oncologie...
32 negara
32 negara [15c]
27-11-2013, 15:44

Membru din 05-06-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 15

Buna ziua,
Speram sincer sa nu va scriu atat de curand, insa situatia ma determina sa va cer din nou opinia.Dupa prima cura de citostatice trebuia repetat Scorul Roma ale carui valori sunt relativ ciudate, astfel: initial HE4 avea valoarea de 865 acum este de 468, 97, iar CA 125 era de 818, 28, acum este de 1434, 92.La sfarsitul saptamanii va trebui sa inceapa cea de-a doua cura de citostatice, insa as dori sa ma lamuriti ce inseamna aceste mari diferente intre markarii tumorali.Ce reprezinta concret Scorul Roma, ce relevanta are( e vorba cumva de schema de tratament?) si cum se determina acesta raportat la cei doi markari tumorali, daca am pronuntat corect ( ce inseamna HE4 si CA125).Multumesc.
33 RaulDuke
33 RaulDuke [7763c]
27-11-2013, 21:10

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

eu nu stiu prea clar cine insista cu scorul acesta ROMA in situatia de fata! el nu mai prezinta nicio utilitate acum. utilitatea lui este urmatoarea: la o pacienta pe care se vede o "masa" pelvina, la examen ginecologic sau ecografie, de exemplu, se face acest scor din valorile a 2 markeri, CA 125 si HE4 (niste substante care pot fi secretate de tumori), si astfel se prezice cam care e probabilitatea ca acea "masa" sa fie cancer. din moment ce in cazul de fata diagnosticul este cunoscut fara echivoc, respectiv CANCER OVARIAN METASTATIC, scorul ROMA devine inutil. ce mai conteaza este doar valoarea acestui CA 125 in a se evalua raspunsul la tratament. faptul ca este in crestere sugereaza ca boala nu prea raspunde la chimioterapie.
34 negara
34 negara [15c]
03-06-2014, 20:18

Membru din 05-06-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 15

Buna seara,
Revin in atentia dv.dupa o absenta lunga si va solicit opinia in legatura cu rezultatul anatomo patologic ce-l voi descrie putin mai jos.Soacra mea a efectuat o serie de 5 sedinte de chimioterapie si se parea ca din punct de vedere imagistic lucrurile sunt o.k. A fost trimisa pentru mai multa siguranta la medicul ce a operat-o initial.Acesta spune ca de aceasta data a curatat tot si a procedat la extirparea ovarelor, dar se pare ca sunt atinsi si ganglionii.
Din pacate nu reusesc sa descifrez in limbajul comun rezultatul bioptic pe care il redau integral mai jos:
-adenocarcinom seros ovarian bilateral, moderat diferentiat(G2), infiltrant cu infiltrarea salpingelar si moderata reactie limfoida a stromei;
-epiplon:fragmente epiplon cu intinse infiltratii de adenocarcinom seros ovarian;
-ggl inghinali dr:3 ganglioni limfatici din care 1 ganglion prezinta infiltarte de adenocarcinom seros ovarian, iar ceilalti doi ganglioni prezinta hiperplazie foliculara, histiocitoza sinusala si degenerescenta adipoasa;
-ggl iliaca stg si dr: un ganglion limfatic cu histiocitioza sinusala..( nu reusesc sa inteleg aici scrisul-microcalcificari?) si degenerescenta adipoasa;
-corp uterin:cu fibroadenom uterin si focare de adenamiaza(?);
-col uterin:cervicita cronica nespecifica acitizata cu prezenta de chisturi Mabath(?).
Imi cer scuze daca amgresit unii termeni dar mi-a fost destul de greu sa descifrez scrisul.
As dori opinia dv legata de acest rezultat si recomandari cu ce s-ar putea face de acum incolo.
Cu respect si multumiri, S.N.
35 RaulDuke
35 RaulDuke [7763c]
03-06-2014, 21:11

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

deci a fost operata dupa chimioterapie sau inainte de chimioterapie ? in orice caz, asta e maximul care se obtine la aceasta boala: remisie. cu monitorizare si, dupa ce se mai poate face, chimioterapie si la nevoie reinterventii, boala poate fi tinuta sub control, uneori si ani de zile! a facut chimioterapie intraperitoneala ?
36 negara
36 negara [15c]
03-06-2014, 22:12

Membru din 05-06-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 15

A facut 5 sedinte de chimioterapie, dupa care a fost operata.In urma operatiei recente ( 12 mai ) i s-au recoltat probe bioptice, iar rezultatul este cel pe care l-am expus.Nu stiu de care chimioterapie a facut ceva cu carbaplatin daca spun bine si i s-au recomandat pentru protectie gastrica 2 tipuri de medicamente.Dupa operatie i s-a comunicat sa se prezinte din nou la Institut pentru alte sedinte de data acesta de radioterapie din cate am inteles, in functie de rezultatul operatiei.Ceea ce nu am inteles eu il constituie faptul daca sunt sau nu atinsi ganglionii limfatici si ce inseamna acest lucru.Medicul anatomopatolog i-ar fi spus initial ca este vorba de un grad 4, ulterior a revenit si a rezultat un grad 2.Multumesc
37 RaulDuke
37 RaulDuke [7763c]
03-06-2014, 22:40

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

gradul se refera la altceva decat extensia bolii, care se exprima in STADIU, si in mod evident este unul avansat. pe de alta parte, daca a raspuns bine la chimioterapie si a fost operata cu succes, este "de bine", cu prognostic bun, dupa cum am zis si mai sus, cu sanse la prelungirea semnificativa a vietii. se indica, intr-adevar, completarea chimioterapiei. nu este indicata radioterapia, in mod normal, doar daca nu exista niste indicatii deosebite, dar de rutina nu se face la cancerul de ovar. felicitari, mult succes ! va doresc o remisie indelungata !
38 Paulettepufi
38 Paulettepufi [3c]
05-06-2014, 04:18

Membru din 05-06-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 3

Buna seara...mama mea a fost operata acum 7 saptamani de ocluzie intestinala si au descoperit o tumoare...asa scrie pe biletul de iesirea din spital:scrie diagnostic: tumora sigmoidiana stenozanta in virola, ocluzie intestinala, ascita carcinomatoza, adenopatie mizosigmoidiana, iminenta de perforatie diastatica de cec jcc cls.2 nyha, fibrilatie atriala, stenoza mitrala, reactie depresiv anxiosa. Rezectie segmentara sigmoidiana, anus iliac stang maturat pe masa, lavaj peritonial...am si biletul de la patologie dar nu inteleg mai nimic si rezultatul de la tomografie spune ca nu are afectat nici un organ... A terminat un rand de chimio face cu xeloda si nea spus cineva sa ii dam Nicolit deja are o luna cu el... Maine incepe a doua runda de chimio... Ea se simte bine mananca vrb cu noi chiar iese la plimbare seara. Ajutatima si pe mine va rog din suflet. Nu inteleg nimic din ce se intampla in jurul meu.. Deja sant cu un psicolog ca sa pot merge mai departe... Va multumesc frumos
39 RaulDuke
39 RaulDuke [7763c]
05-06-2014, 10:55

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

mi-ai scris, cred de mai multe ori, pe privat si ti-am raspuns, chiar ti-am dat o adresa de mail unde poti pune toate documentele, dar nu ai revenit. ma face sa cred ca nu ai verificat mesajele. care este intrebarea ?
40 Paulettepufi
40 Paulettepufi [3c]
05-06-2014, 17:59

Membru din 05-06-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 3

Numai pot sa intru pe privat. Vam scris de mai multe ori si stiu ca mi-ati raspuns dar nu pot sa intru sa vad raspunsul nu ma lasa nustiu de ce.. Va multumesc frumos asta e -----------* Dóar as vrea sa ma ajutati si pe mine sa imi spuneti ce inseamna toate diagnosticurile astea as mai vrea o a doua parere... Nu vreau sa deranjez... Multumesc pentru timpu dumneavoastra


(*modificat de admin)
Răspunde la topic
47 comentarii 1 23 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp