operat cancer limba, ce facem mai departe?

Secțiunea: Cancerul orofaringian
2 comentarii 1
1 justina
1 justina [0c]
19-08-2012, 23:31

Membru din 19-08-2012

Subiecte: 3

Comentarii: 0

Sotul meu (63 ani ) a fost operat acum o luna de cancer la limba.
Diagnosticul de pe biopsie este :`calcinom scuamos moderat diferentiat, pe alocuri cu infiltrat limfocitar purifaziconal, invazie in tesut muscular striat. Margini de rezectie cu afectare tumorala.
Este foarte grav ?
La cat timp dupa operatie trebuie facute alte proceduri si care sunt cele recomandate la acest diagnostic ?
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7763c]
19-08-2012, 23:31

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

din pacate lucrurile nu arata bine. trebuie sa faca un tratament suplimentar cu IRADIERE pe gat plus CHIMIOTERAPIE concomitenta, cel mai probabil cu cisplatin. asta va face la cateva saptamni dupa operatie. totusi, datorita aglomerarii uriase la serviciile de radioterapie, trebuia sa va duceti din foarte scurt timp sa il programati, cu un bilet de trimitere de la medicul de familie. faceti asta acum! inainte chiar, faceti o vizita si la ONCOLOG pentru a va da o trimitere la un examen CT de torace si abdomen, ca sa vedeti daca nu cumva exista metastaze, caz in care iradierea nu trebuie facuta !
Răspunde la topic
2 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp