Cancer ficat fara simptome?

Secțiunea: Cancerul de ficat (hepatic, hepatocarcinom)
7 comentarii 1
1 iu8lia3
1 iu8lia3 [4c]
05-04-2019, 16:25

Membru din 05-04-2019

Subiecte: 2

Comentarii: 4

Buna ziua. Tatal meu, 65 ani, cu hepatita B tratata cu interferon.in 2010,( cu viremie buna la 6 luni si la un an) si hemagioame hepatice descoperite in februarie 2018, la un CT, a acuzat in urma cu 1 luna dureri in zona pieptului si, ulterior, in spate, intre omoplati(la miscare spunea ca are senzatia, uneori, ca pocneste ceva) . A consultat 2 dr care i-au spus ca are nevralgie intercostala si l-au imbuibat cu antiinflamatoare si infiltratii. Fiindca n-au cedat durerile, ba se agravau, s-a prezentat in urgenta, unde, dupa CT i s-a spus ca are ceva suspect pe ficat si pe oase. A fost internat, i s-au facut.analize inclusiv markeri tumorali (Afp valoare 16(limita 9),C9-19 si CEA sub limita), si RMN, in final punandu-i-se diagnostic de hepatocarcinom.cu metastaze osoase. Nu a avut nici o alta problema, nu a slabit, nu icter, nu voma, nu scadere a poftei de mancare, nimic, doar acele. dureri care i s-a spus ca sunt de la ficat. Am mers si la Fundeni, unde i s-a facut biopsie, rezultatul fiind "proliferare tumorala cu celule atipice cu pleomorfism redus sugestiva pentru un hepatocarcinom bine diferentiat, cu arhitectura compacta si trabeculara. Diagnosticul diferential include o tumora neuroendocrina. Tesutul hepatic non-tumoral adiacent prezinta leziuni fibroinflamatorii, probabil reactive si steatoza hepatica de gradul 2.Se recomanda investigare imunohistochimica pentru precizarea tipului celular tumoral".
Nu reusesc sa inteleg nimic din rezultat.. Si nici dr..oncolog nu a fost dispusa sa explice.. Exista posibilitatea ca ceea ce exista la ficat sa fie metastaza a unei tumori neuroendocrine?
Cum este posibil sa fie totusi aceasta boala cumplita si analizele sa fie in regula(Tgp, Tgo in limite, GGT dublu fata de limita). Totodata, s-a spus ca ar avea metastaze osoase, atunci calciul de ce ii este fix la mijlocul intervalului de referinta(am citit ca ar trebui sa fie hipercalcemie la metastaze). Chiar atat de atipic si perfid sa fie acest cancer? Va rog ajutati-ma cu niste raspunsuri care sa ma ajute sa pot accepta realitatea. Multumesc anticipat.
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7763c]
05-04-2019, 17:03

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

Răspuns pentru (iu8lia3, Azi, ora 16:25:30):


din pacate da, este posibil ca un cancer sa ajunga chiar in faza foarte avansata, avand totusi zero sau foarte putine simptome, in orice caz, foarte putine simptome sugestive. este posibil si un cancer primar de ficat (neuroendocrin sau de alta natura), dar si un cancer cu un alt punct de plecare, care a dat metastaze in ficat. la aflarea acestui lucru va contribui acel examen imunohistochimic si reevaluare din partea medicului oncolog. cine este medicul lui oncolog?
3 iu8lia3
3 iu8lia3 [4c]
05-04-2019, 17:11

Membru din 05-04-2019

Subiecte: 2

Comentarii: 4

Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 17:03:12):

La Fundeni, dna dr Gramaticu Iulia, insa ni s-a recomandat sa se inscrie urgent la un medic oncolog din orasul nostru, Suceava, pentru ca, luna de luna sa nu fie nevoit sa se deplaseze la Bucuresti pt reteta. Inainte de rezultatul de la biopsie, dna dr ii spusese ca va intra pe tratament medicamentos si ceva perfuzii pt oase. Stiti cumva despre ce medicamente ar putea fi vorba? Si care ar fi efectul lor(reducere tumori, stagnare sau impiedicarea dezvoltarii lor). Totodata, l-au programat peste 2 saptamani si la scintigrafie osoasa, desi pana atunci nu vine rezultatul de la IHC.
4 azzurra
4 azzurra [2c]
05-04-2019, 17:45

Membru din 19-06-2018

Subiecte: 1

Comentarii: 2

Răspuns pentru (iu8lia3, Azi, ora 17:11:02):

Buna , puteti incerca si un tratament homeopat. Va recomand cu caldura pe dl doctor Ovidiu Buciscanu de la Fundatia de Medicina Holistica Aquarius. L-am cunoscut si ca om si pot spune ca este un doctor extraordinar. A vindecat numerosi pacienti cu boli grave in ultimii 25 de ani . Il puteti gasi la ---------*. Multa sanatate!

(*modificat de admin)
5 RaulDuke
5 RaulDuke [7763c]
05-04-2019, 18:16

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

Răspuns pentru (azzurra, Azi, ora 17:45:03):


nu, din pacate nu a fost nimeni ajutat cu nimic de medicina holistica (poate doar sa faca bani pe spinarea unor oameni slabi de inger).
6 iu8lia3
6 iu8lia3 [4c]
05-04-2019, 22:16

Membru din 05-04-2019

Subiecte: 2

Comentarii: 4

Dr dr, pana iese rezultatul de la Imc, oare am putea face ceva? Pt oase, la care acuza dureri, se poate primi vreun tratament? Momentan i s-a recomandat Tramadol de catre medicul oncolog. Luni va merge la un medic oncolog din.oras de la noi insa credeti ca va putea sa-i prescrie altceva? Multumesc anticipat pt timpul acordat
7 iu8lia3
7 iu8lia3 [4c]
19-08-2019, 00:21

Membru din 05-04-2019

Subiecte: 2

Comentarii: 4

Buna seara. Revin dupa cateva luni. Tata, hepatocarcinom cu metastaze osoase este pe tratament cu Nexavar si acid zolendronic. Marea suferinta este data de durerile in spate, sub omoplatul drept care nu am reusit sa ne lamurim daca sunt de la oase sau de la ficat(la internarea initiala, cand s-a descoperit boala, gastroenterologul asa i-a zis, ca de la ficat doare). Initial a luat Tramadol pt durere, insa s-a constipat foarte tare de la el si nici efect nu prea avea. A avut o tentativa de oxicodona, insa o zi a vomat continuu si n-a mai vrut sa ia. Pana zilele trecute a fost relativ bine cu Zaldiar(3/zi) si paracetamol intre ele iar la nevoie, fiola algocalmin. De cateva zile are dureri foarte mari, cele mentionate nu-si mai fac efectul, avem acasa si Lunaldin, recomandate de dr oncolog odata cu oxicodona. Ar incerca sa ia din acestea.. Oare au aceleasi efecte adverse ca si oxicodona? Ce alte combinatii de calmante am mai putea utiliza, din categoria celor mai uzuale, nu din acestea ce se iau pe reteta galbena?Mentionez ca in fiecare luna face analize si sunt inca in parametri, cu tendinta de a se apropia de limite. Doar GGT creste foarte mult, in iulie, comparativ cu iunie a crescut cu 100 de unitati(335). Ce inseamna aceasta crestere accelerata? Multumesc anticipat si scuze romanul.
Răspunde la topic
7 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp