Biopsie clasica mamara -TRU-CUT sau Biopsie excizionala ???

Secțiunea: Cancerul de prostata
1 comentarii 1
1 Moni67
1 Moni67 [0c]
02-11-2021, 17:27

Membru din 02-11-2021

Subiecte: 1

Comentarii: 0

Buna ziua .
Intamplator, in luna septembrie am facut o ecografie mamara ( in mai o facusem pe ultima +mamografie, care nu au aratat probleme) si am descoperit ca pe sanul stang exista o modificare incerta paraareolar inf stg.-mica imagine neomeogena (usor hipoecogena central 4 mm ) supla cu atenuare .
Doctorita radiolog la care merg de peste 10 ani m-a trimis la RMN , care a confirmat ca exista prize de contrast nodulare izolate , cea mai mare de 10.7/5.5 mm in cadranul infero-extern , cu caractere incerte ( contur neregulat , sters , dinamica de tip platou ). Ganglion intramamar san drept.
Am fost la oncolog , care mi-a recomandat sa fac o punctie si sa ma intorc ulterior cu rezultatul. M-am programat pe data de 15 nov.
Dr. radiolog insista insa sa fac o punctie excizionala , intrucat nodulul este destul de mic si ea considera ca indiferent de ce natura este , nu are rost sa il las inauntru.
Punctia excizionala ma sperie putin dar am incredere in radiolog si as tinde catre aceasta varianta.
Daca ar putea cineva de specialitate sau o persoana care a trecut prin aceasta procedura sa imi spuna care ar fi dezavantajele acesteia.
Si as mai vrea sa stiu in ce faza ar trebui sa fac CT pentru a vedea daca nu exista metastaze.
Multumesc .
Precizez ca am 54 ani.
Răspunde la topic
1 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp