Adenoza nodulara - rog mai multe detalii

Secțiunea: Interpretare analize si examen anatomopatologic
1 comentarii 1
1 Auroroa
1 Auroroa [0c]
19-03-2011, 22:54

Membru din 19-03-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 0

As dori mai multe detali despre aceasta boala la examen macroscopic: formatiune tumorala cu dimensiunea maxima de 2.8 cm, brun-cenusie, de consitenta variabila. pe Sectiune formatiunea prezinta forme compacte cenusiu-albicioase si numeroase formatiuni chistice cu dimensiunea maxima de 0.2 cm.

Examen microscopic: formuatiune nodulara mamara constituita dintr-o proliferare de acini cu forme si dimensiuni variabile, la periferie cu dilatatii chistice, tapetati de un strat de celule cuboidale epiteliale si un strat de celule mioepiteliale, pe alocuri proeminente; sunt prezente arii cu metaplazie apocrina, metaplazie cu celule clare, modificari cu celule columnare si microcalcificari; stroma este densa cu arii hialinizate; se evidentieaza ducte ce contin macrofage spumoase in lumen si prezinta solutie de continuitate la nivelul membranei bazale, cu infiltrat inflamator cronic periductal.Formatiunea nodulara este pratial delimitata de tesut fibros, la periferie fiind prezent tesut glandular mamar cu rare ducte dilatate.
Răspunde la topic
1 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp