Melatonina ar putea contribui la tratamentul cancerelor celulelor sanguine

Autor: Acasandrei Mihaela , publicat la 06-09-2017

Melatonina ar putea contribui la tratamentul cancerelor celulelor sanguine
Prin intermediul unui nou studiu publicat în British Journal of Pharmacology, cercetătorii au analizat beneficiile potențiale ale melatoninei în tratarea cancerelor celulelor sanguine, precum leucemia sau limfomul.

Aceștia au ajuns la concluzia potrivit căreia, melatonina stimulează răspunsul imun al organismului împotriva celulelor canceroase, inhibând creșterea celulară, respectiv protejând celulele sănătoase de efectele toxice ale chimioterapiei.

Melatonina este un hormon secretat în mod natural de corpul uman, mai specific, de glanda pineală. Se mai numește și „hormonul somnului” datorită implicării sale în instalarea somnului și în reglarea ritmului circadian, coordonând și sincronizând cu mediul exterior funcțiile interne ale organismului. Astfel se explică rolul critic al tratamentelor cu melatonină și posibilitatea de a-și exercita efectele sale anticancer.

Eficiența administrării terapeutice de melatonină în tratamentul cancerelor celulelor sanguine constituie o direcție promițătoare de cercetare, pornind de la rezultatele preliminarii ale studiului de față. De asemenea, identificarea și clarificarea mecanismelor prin care melatonina s-a dovedit o moleculă cu acțiune anticancer, ar putea facilita utilizarea ei în practica clinică.

Sursa: Medical Xpress

Publicat la 06-09-2017 | Vizite: 1504 | bibliografie

Alte articole:
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp