Ultimele comentarii pe forum

26241 com 1 2 3 4 ..... 243244245246247248249 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
SUBIECT COMENTARIU
Limfom Hodgkin 18-05-2011, 21:22:31 de către RaulDuke
Subiect: Limfom Hodgkin
da, e cazul sa faci asta, pentru ca nicaieri in lume nu e gratis medicina! doar daca nu e, ca in tara noastra, de calitate scazuta. nu le poti avea pe toate! si la noi intra la tratament gratuit prin programul national de oncologie, insa nu ai CUM sa ajungi sa fii diagnosticat cu cancer daca nu ai asigurare, decat prin urgenta. ca ai fost diagnosticata si medicul nu a vrut sa te trateze pur si simplu iar tu nu ai depus plangere sau macar o sesizare... e scaparea ta si asta trebuie sa faci. daca in schimb medicul nu vrea sa te ajute si are de partea lui o lege stramba... te asigur ca nu ai ce sa-i faci fiindca are "dreptatea" de partea lui si parerea mea sincera este ca nu se face vinovat de nimic.
medicii nu sunt filantropi din nastere si nici macar din formare. sunt tehnicieni, asta e tot!
Limfom Hodgkin 18-05-2011, 18:41:38 de către C.C.C
Subiect: Limfom Hodgkin
ba da este vorba despre cancer.da nu exista lege in care doctorii sa fie trasi la raspundere ca aomorit pacientul, si avea sanse de salvare.Iar care nu are asigurare medicala, stiu ca in stainatate aceste boli intra la tratament gratuit fara sa fii asigurat.ce fel de asigurare treb sa ai daca ai terminat numai bien facu7ltatea si s-a intamplat ce sa- intamplat.Treb sa stepti sa mori nuuu.NU zic nimic nu e gratis, dar totusi conteaza mult atarnarea medicilor.Si aici inchei discutia.
Limfom Hodgkin 18-05-2011, 17:41:07 de către RaulDuke
Subiect: Limfom Hodgkin
nu vad rostul acestor discutii care nu sunt despre cancer, care e scopul acestui topic.
regret nespus ca ai fost tratata urat si nu mai stiu ce, dar sa stii ca nu exista o lege care sa impiedice omul sa moara. din pacate exista o lege care zice ca oamenii care NU au asigurare de sanatate, nu se pot trata decat prin urgenta sau pe banii lor. e complet just. despre fonduri europene... nu vad de ce comunitatea europeana intreaga ar da bani ca sa se trateze niste oameni dintr-o tara ca romania. dintr`un sistem social de sanatate nu ies bani, deci nu poate fi vorba de investitii.
medicina nu are cum sa fie pe gratis!
Limfom Hodgkin 18-05-2011, 16:54:12 de către C.C.C
Subiect: Limfom Hodgkin
da de cind ma stiu e problema cu vinblastina si decarbazina.Nustiu sa va zic sunt ieftine sau scumpe, dar principalul ca nu sunt ceea ce e mai important intr-un asa tratament.Si at la ce mai foloseste A V daca celelalte nu sunt, bineinteleg odata nu este de 2 ori.Se mai inlocuiesc si cu altele, acum medicina e avansata si apar noi si noi medicamente care inlocuiesc.Si pune tu un pacient bolnav sa mearga in strainatate sa le cumpere.Asta e sistemul nostru medical.Este o administratie, sefi de sectie, ca sa administreze de ce este nevoie, sau macar sa se gaseasca in farmaciile noastre.
Si apropo, Raul-Duke, care este legatura intre tratament si medici iti zic eu care este.Cine da mai multi bani, medicamentul apare peste noapte la pacient. pacientii sunt dusi in eroare la disperare, si face orice.Asa ca medicii au totul in mana si fac ce vor.Am avzut un an de zile.Daca dai bani esti privit altfel.MUltumesc lui Dumnezeu ca am avut asa noroc, fara sa dau prea multi bani.Dar in Iasi e ingrozitor.Da am fost tratata in Rep Moldova, si cind am revenit, treb sa-mi aduc in regula toate actele pt asigurare si terb o internare in spital in Iasi.Si nu a vrut, ca mi-a zis ca fir statul.Care lege sa-mi spui te rog.Oare mai exista lege?Moare omul cu zile.si nimeni nu e tras la raspundere.Se face practica pe oameni.daca rezista si scapa e norocul lui.Stiti, iasul e centru mare universitar in toate domeniile si in nici unul nu e bun.Si mult conteaza in acest tratament psihicul pacientului.Ar trebui ca sistemul medical sa accesze niste fonduri europene cu proicte in psihologia pacientului in timpul tratamentului cu chimioterapie. Unii isi iau viata ce vad si ce aud.Normal ca si doctorii nu au timp sa stea de vorba cu orice pacient in parte si sa le explice ce se intampla, de unde atata rabdare.Oricum totul porneste de la doctorii principali din spitale si sectii.Nu-si impart bucatica cu nimeni.
Limfom Hodgkin 18-05-2011, 14:09:22 de către radicus
Subiect: Limfom Hodgkin
Chiar daca Iasi este un centru universitar foarte important, inca nu este dezvoltat la potential maxim pe anumite domenii medicale. Relatia interpersonala si psihologia pacientului se invata daca nu poti sa le deprinzi singur, chiar si prin cursuri. Unde spitalele sunt sarace, nu mai exista finantare pentru cursuri de pregatire sau macar doua trei seminarii "neimportante". Dar cateodata depinde si de caracterul oamenilor...
Limfom Hodgkin 18-05-2011, 13:52:26 de către RaulDuke
Subiect: Limfom Hodgkin
in romania e problema cu vinblastina si cu dacarbazina, esentiale in ABVD. sunt ieftine si nu exista interes spre a fi importate si nu mai stiu ce alte probleme non-medicale.
totusi, capitolina, nu vad care e legatura intre asta si faptul ca in romania medicii sunt nesimtiti :D.
apoi, ce ti se pare injust in a nu fi ajutata daca nu ai asigurare medicala ? pur si simplu asa e legea.
Limfom Hodgkin 18-05-2011, 13:17:55 de către C.C.C
Subiect: Limfom Hodgkin
Buna ziua tuturor
Am fost foarte impresionata de oamneii de aici.si sunt in continuare incantata. mi-au fost alaturi cu o vorba cu un sfat. Pt mine nu mai avea rost viata. Dar datorita lor si inca tin legatura cu oamneii de aici.Mereu citesc toate mesajele voastre, am trecu si eu prin aceeasi situatie ca voi fiind diagnosticata in august 2009 de LH cu scleroza stadiul II B. Sunt in remisie.Un an a durat tratamentul al mine.Am facut tratament in Chisinau.Sunt multumita, se putea si mai bine.Dar in comparatie cu Romania, doctorii sunt nesimtiti aici in RO, pe fata cer bani.M-am intalnit cu asa situatie in Iasi, in sectia de Hematologie.Noroc ca m-am tratat acolo in Chisinau, ca aici trebuiau bani cu carul.Am vrut sa fac niste analize in Is si nici nu se uitau.Puteai sa mori cu zile.Am vazut cum procedeaza pacientii, in sectia de hemato in Is chemau asistenta le dadea banuti dupa care sa o chema pe doctoritaHanganu si le inmana florile dupa care urma sacosa si bine inteles plicul. Iar care pacienti nu au posibilitate nici nu-i baga in seama.Trebuia sa-mi fac asigurare de sanatate si doctorita nu a vrut, mi-a zis ca fur statul. Doar eram bolnava si cu acte in regula.NU mi-am dorit sa fiu imbolnava.Asa e viata asta.MUltumesc ca sunt bine, si organismul a raspuns pozitiv la tratament.Va doresc tuturor multa sanatate si mult curaj si rabdare.Si va multumesc inca odata pt toata atenia pe parcursul tratamentului si nu numai.Si celor care sprijina cu un ajutor cum este Florintyl, e de ca mi-eti fost de ajutor cu o vorba buna si un sfat.Doamne ajuta si vindecare cit mai grabnica celor in situatia data.
Limfom Hodgkin 18-05-2011, 11:14:54 de către mihai.iulina
Subiect: Limfom Hodgkin
Florintyl - Foarte frumos si de apreciat gestul tau. Cand sotul meu a fost diagnosticat tot cu LH stadiul IIIB scleroza nodulara, in 2008, noi nu am gasit nici macar schema ABVD in Romania. La Fundeni ne-au tratat cu nesimtire, desi le-am dat destui bani, ni s-a zis ca NU AU, sa plecam sa cautam. Ori nu le aveau ori doreau mai multi bani sa-si bage in buzunare. La Chisinau am gasit sa cumparam citostaticele.
Limfom Hodgkin 18-05-2011, 00:57:56 de către Anton2012
Subiect: Limfom Hodgkin
salut tuturor cititorilor. nu cred ca exista in lumea aceasta ceea ce se intampla in romania. sunt diagnosticat cu boala hodkin stadiul IIIb scleroza nodulara. am urmat schema ABVD, pana in prezent 2 cicluri, dar se pare ca nu raspund prea bine si o sa urmez schema BEACOPP care nu gaseste in ungaria precum ABVD. Intr-o tara cu 22 mil locuitori si cu 2 cazuri/100.000 de locuitori sa nu existe tratament. am postat acest mesaj pentru cei care vor avea nevoie de chimioterapice. eu voi pleca dupa tratament in franta sau italia in cel mult 2 saptamani si asa ca cei ce vor avea nevoie imi pot lasa un mesaj pe forum si ii ajut cu cea mai mare placere. doresc sa mentionez ca NU DORESC NICI UN BAN IN PLUS ci doar costul tratamentului pe baza de bon fiscal. Doresc sa ii ajut pe cei ce nu pot ajunge sa isi procure medicamentul.
Limfom Hodgkin 23-04-2011, 10:20:21 de către agentul oo7
Subiect: Limfom Hodgkin
nu am platit nimic nici macar un ban (doar pe autobuz dus-intors), aici daca ai medic de familie este totul gratuit ca si sanatate au un sistem foarte bine pus la punct este cu programare care se respecta nu intra nimeni in fata ta ca este cunostinta, biopsia am facut-o tot aici (m-a durut ), din cate am inteles de la medicul hematolog de aici tratament o sa-mi dea dupa ce toate analizele sunt gata se face o comisie( in cazul meu se discuta martea )analizeaza toate analizele si dupa verdictul f inal imi dau tratament (nu-mi dau tratament pe o banuiala )care o sa ma coste un barem de 7 lire pe luna ( pentru ca este o boala grava )atat, daca este adevarat cu banii de tratament va pot spune in maxim 2 saptamani in momentul de fata sunt bazata pe spusele medicului
Limfom Hodgkin 23-04-2011, 02:59:23 de către Sabina C.
Subiect: Limfom Hodgkin
@ agentul 007 Iti vei plati tratamentul sau erai asigurata acolo? Ai facut biopsie si in Romania?
Limfom Hodgkin 22-04-2011, 11:40:23 de către agentul oo7
Subiect: Limfom Hodgkin
diagnosticul l-am primit din Romania dar am avut eu sansa in viata sa merg si in alta tara
spitalul care ma are in baza de date este Northwick Park Hospital doctor C. Reid
Limfom Hodgkin 22-04-2011, 01:43:16 de către Sabina C.
Subiect: Limfom Hodgkin
@ agentul 007 Unde ti-a fost pus diagnosticul de limfom, in Romania sau in Anglia? La ce spital te vei trata in Anglia?
Limfom Hodgkin 22-04-2011, 00:45:27 de către RaulDuke
Subiect: Limfom Hodgkin
da, pai la noi sunt prea putine resurse, prea putine spitale si clinici specializate si sunt prea multi bolnavi... ce sa-i faci ?
Limfom Hodgkin 21-04-2011, 09:21:36 de către agentul oo7
Subiect: Limfom Hodgkin
cu ajutorul fratelui meu am ajuns in londra la un spital foarte mare si azi imi ia biopsie din maduva osoasa sper sa fie bine, am emotii fff mari sper sa fie un rezultat bun pentru mine.
cum am ajuns aici cu ajutorul cumnatei mele m-am inscris la medic de familie aici sunt niste pasi pe care trebuie sa-i respecti ca sa ajungi la spital 1 sapatmana medicul de familie m-a chemat pt masurat, cantarit, sange( care se i-a la medicul de familie pentru analizele normale), urina (care o analiza o face asistenta), intre timp am vorbit cu medicul si mi-a recomandat sa merg la spital din acel moment a inceput tot, am mers la spital la medic hematolog pentru un control normal de atunci adica de 1 saptamana suna telefonul cumnatei mele in disperare ma cheama spitalul sa fac tot felul de analize azi fac biopsia(este joia mare sper ca doamne doamne sa nu ma uite ), miercuri dupa paste ma duc la raze x asa spun cei de aici, joi cardiologie si.inca astept cine stie la ce ma mai cheama, oricum aici umbla spitalul dupa tine nu ca la noi ca am asteptat dupa o banala programare cu plata 1 luna de zile ( am facut endoscopia ).
sistemul din sanatate la noi in tara este altfel este fara banii care ar trebui sa fie am lucrat 14 ani cu carte de munca si cand am fost internata in spital am platit, pana si RMN am platit ce era sa fac???va doresc o zi buna ca ma duc la ghilotina.
Limfom Hodgkin 19-04-2011, 11:39:09 de către RaulDuke
Subiect: Limfom Hodgkin
cam da, la modul global, sunt pe acolo.
Limfom Hodgkin 19-04-2011, 10:41:37 de către bk
Subiect: Limfom Hodgkin
sansele de vindecare sunt peste 90%
Limfom Hodgkin 19-04-2011, 10:02:24 de către RaulDuke
Subiect: Limfom Hodgkin
limfomul hodgkin are per total un prognostic excelent cu sanse foarte bune de vindecare !
Limfom Hodgkin 18-04-2011, 23:04:50 de către bk
Subiect: Limfom Hodgkin
Asa cum zice Sabina C, agent 007, nu trebuie sa te ingrozesti.asta e realitatea si daca mai scriem inca inseamna ca sintem bine...:))..bafta multa, sanatate si capul sus
Limfom Hodgkin 18-04-2011, 04:36:40 de către Sabina C.
Subiect: Limfom Hodgkin
@ agentul 007
Nu fi ingrozit, majoritatea celor care au scris aici sunt supravietuitori. Ei au invins cancerul. Asa ca scapa cat mai repede de "limfomii" tai.
Limfom Hodgkin 17-04-2011, 21:59:25 de către RaulDuke
Subiect: Limfom Hodgkin
spune-ne mai multe despre boala ta, diagnostic, stadiu, tratamente facute si unde te tratezi!
Limfom Hodgkin 17-04-2011, 21:56:56 de către agentul oo7
Subiect: Limfom Hodgkin
m-am ingrozit ce am citit dar..este trista realitate in care ne aflam, in primul rand ca poti fi bonlav la orice varsta, ca trebuie sa ne obisnuim cu gandul, ca trebuie sa luptam eroic cu noi insine si asta este partea cea mai usoara, partea cea mai grea este cu sistemul care nu ne ajuta care ne face din oameni, neoameni de 2 luni am aflat si eu ca am acesti limfomi {care sunt ai mei si nu-i dau la nimeni} deci ma alatur voua celor care suferiti
Limfom Hodgkin 19-03-2011, 12:11:13 de către deeafily
Subiect: Limfom Hodgkin
Pt Elena60.Ai avut dreptate, am refacut analizele saptamana asta si a fost "eroare de laborator"exact asa mi-a zis medicul.Am facut si ecografie abdominala si totul e ok, organe normale ecografic.Analizele (biochimia )de ficat mi le-a si lasat medicul mie si am vazut ca toate sunt in parametrii normali.Probabil fiind multa lume cand le-am facut prima data, s-or fi incurcat.

As mai avea o intrebare pt toti: v-ati racit cumva dupa terminarea tratamentului.Eu ma simt oarecum racita, m-a usturat gatul zilele astea si sunt un pic ragusita.Nasul nu imi curge, dar de dimineata cand m-am fortat sa tusesc am eliminat o sputa urata. Nu stiu ce sa iau, sa folosesc antibiotice sau doar banalele Fervex, Paracetamol etc?Multa sanatate tuturor!
Limfom Hodgkin 17-03-2011, 20:56:36 de către stanislav
Subiect: Limfom Hodgkin
@sabina, el se trateaza in republica Moldova, nu este din Romania, si face tratament la chisinau, nu am mai vorbit cu mama lui pentru ca iar au plecat la tratament la chisinau...mesri pentru raspuns.cand o sa vorbesc cu ei o sa va contactez cat de curand.
Limfom Hodgkin 16-03-2011, 16:10:07 de către alenushy
Subiect: Limfom Hodgkin
buna anita si eu am fost diagnosticata cu limfomul lui hodgkin si deasemenea am facut biopsie, sa stii ca nici eu nu am nici un fel de sintom, eu sunt in satgiu 2 sclerozi nodulari, clasic e o forma mai putin avansata
am avut norocul sa vin in italia sami fac toate analizele si credema nu sunt putine deci nu prea au cum sa greseasca, dar miau spus ca se trateaza in 85 din cazuri f bine, asa ca stai linistita si urmeaza sfatul lor multa sanatate
Limfom Hodgkin 16-03-2011, 11:51:26 de către Sabina C.
Subiect: Limfom Hodgkin
@satnislav.
Cel mai probabil verisorului tau ii este rau din cauza tratamentului, important este cum reactioneaza boala la tratament, daca a inceput remisia. Unde se trateaza verisorul tau?
Limfom Hodgkin 14-03-2011, 17:37:49 de către stanislav
Subiect: Limfom Hodgkin
buna ziua, am si eu o problema si am decis sa discut pe acest forum ptr ca am vazut multe comenturi.am un verisor care are 11 ani si a fost diagnosticat cu limfon hodgkin stadiu 4B, a facut 5 reprize de chimioterapie si totusi este rau, acum il dor picioarele si oboseste repede, si il doare maduva si face febra mare...va rog frumos o sugestie, un raspuns pozitiv daca se poate din partea voastra..va multumesc mult
Limfom Hodgkin 10-03-2011, 20:40:51 de către deeafily
Subiect: Limfom Hodgkin
Pt Elena 60.Iti multumesc pt raspunsuri.Da ai dreptate asa mi s-a efectuat si mie controlul in sensul ca mi s-a facut hemograma, analiza din deget si apoi cele pt ficat(LDH, ureea, TGO, TGP-am vazut ca erau bifate pe biletelul cu care te trimit la laborator).Pt ca heograma ti-o da pe loc, am mers cu ea la medic pt interpretare, era ok din cate am vazut-o si eu si mi-a zis si medicul ca e ok. Celelalte analize urmau a fi luate azi de medic.De asta zic ca eu nu le-am vazut, doar medicul m-a sunat si mi-a spus sa merg luni sa le repet pt ca unii indici de la ficat nu au iesit cam in limite normale si cand l-am intrebat ca e chiar asa nasol mi-a zis ca astia sunt cei care ar arata hepatita.Ori eu nu pot sa zic ca ma simt rau si nu am nici simptomele indicate de medic.Cu mancarea nu pot sa zic ca ma dau in vant dupa oua, carne de porc sau grasimi.Mersi inca odata.Multa sanatate!
Limfom Hodgkin 10-03-2011, 19:07:07 de către Elena60
Subiect: Limfom Hodgkin
Pentru Deeafily : Eu primesc intotdeauna 3 buletine: - Hemograma
- examenul citologic al frotiului sanguin -analiza din deget
- inca un buletin pe care sunt de obicei Fosfataza alcalina, TGP si TGO(care sunt analizele pt. ficat), LDH, glucoza si ureea.

Singura analiza care in permanenta imi e cu valori mai crescute decat normal este VSH-ul(dar mi s-a spus ca e firesc pt. persoanele "ca noi").
In decembrie ultimul buletin (cel de-al treilea) avea absolut toate valorile mari si f mari adica TGP si TGO undeva la valori de 200, LDH era 1546, glucoza era 140, ureea era cam 90. De aceea am dedus ca probabil aparatul a dat eroare.(sau poate mi-au fost incurcate analizele). Le-am refacut in ianuarie(aproximativ la o luna) si toate valorile sunt in limite normale.Deci nu te ingrijora. Pentru ca analizele sunt facute cu aparate, ele mai pot da erori. Incearca in perioada urmatoare sa-ti protejezi un pic ficatul asta insemnand mancaruri fara grasimi, mai putine oua, poate si vinete nu prea multe, legumele un pic fierte, carne de porc mai putina si cel mai probabil analizele urmatoare vor fi bune!
In ceea ce priveste sanatatea multumesc eu zic ca bine. Chiar daca atunci cand ma imbrac am deja tehnica pt. ca ma dor f tare umerii daca ii torsionez; am vreo 3 pietricele la colecist(care mi s-au descoperit la un ecograf inainte cu 2 saptamani de-a primi diagnosticul de limfom) care mai dau din "picioruse", dar bucuria de-ai spune Soarelui in fiecare dimineata bun gasit si de-ai ura Lunii- o noapte usoara imi umpl;e sufletul de fericire!
Multa sanatate si bucurie in suflete!
Limfom Hodgkin 10-03-2011, 17:44:41 de către deeafily
Subiect: Limfom Hodgkin
Pt Elena60.Am facut si eu analizele ieri la hematologie, iar hemograma a iesit ok.In schimb analizele la ficat au iesit prost.Cel putin m-a sunat medicul si m-a intrebat daca am avut in ultima perioada stari de greta sau urina inchisa la culoare, ca indicii care au iesit mariti sunt cei care sunt verificati in caz de hepatita.Ori eu nu stiu sa fi avut simptomele astea.Ma simt bine, nu sunt palida.Medicul mi-a zis sa revin saptamana viitoare sa le repet.Tu cum te simti?La cat timp ai repetat analizele si care erau analizele care ti-au iesti prost?Sanatate multa!
Limfom Hodgkin 08-03-2011, 00:32:40 de către Sabina C.
Subiect: Limfom Hodgkin
@ daniela cico
Ufff, imi pare foarte rau pentru Sebi...tratamentul a fost prea dur pentru el. Crezi ca medicii au facut greseli?

@deeafily
Controlul incepe cu palparea tuturor ganglionilor( gat, clavicula, sub brate, in zona inghinala), apoi ii palpeaza abdomenul pentru a vedea daca exista o eventuala marire a splinei/ficatului, il cantareste, masoara( este inca in crestere), ii analizeaza culoarea tegumentului. Analizele de sange sunt: fosfaza alcalina, LDH-ul(lactat dehidrogenaza), hemoleucograma cu formula leucocitara cu Hb, Ht si indici, VSH-ul.
Ecografie abdominala si radiografie pulmonara/tomograf. Pt. ca tomografia din vara a iesit bine si nu era nicio suspiciune de recidiva, acum a facut doar radiografie.
Vorbiti cu medicul despre administrarea de viusid, eu am citit prospectul pe net si e foarte bun.
"Indicatii
Viusid se recomanda in:
- stari de imunodeficienta cauzata de diverse boli (leucemii, hipogammaglobulinemii, agranulocitoze, limfoame, SIDA, diabet, ciroze, neoplazii), imunodepresii post-iradiere accidentala, imunodepresii induse iatrogen (citostatice, corticoterapie prelungita, roentgen/cobaltoterapie);
-adjuvant in tratamentul bolilor infectioase febrile sau afebrile, precum si al tuberculozei;
- profilaxia imbolnavirilor din timpul epidemiilor de gripa sau alte viroze ale tractului respirator; -adjuvant in tratamentul bolilor cardio-vasculare, recuperarea dupa accidente vasculare cerebrale, meningite, meningoencefalite etc.;
-afectiuni cronice hepatice si hepatobiliare;
-adjuvant in terapia herpesului genital si labial, a zonei zoster si varicelei, insotind terapia topica cu Epigen.
Astfel, complexitatea produsului Viusid ii confera acestuia proprietati ce-l fac utilizabil in: boli infectioase, pediatrie, hematologie, neurologie, chirurgie, ortopedie, ginecologie, dermatologie, oncologie, pneumoftiziologie, medicina sportiva (preparatul necontinand nici o substanta dopanta)."
Limfom Hodgkin 06-03-2011, 14:46:09 de către daniela cico
Subiect: Limfom Hodgkin
Buna Sabina,
Ce sa zic, tocmai de asta nici nu am mai intrat pe forum, Sebi a inceput sa faca complicatii, a facut si o convulsie iar pe 9 feb a murit. A facut complicatii la plamani, la ficat si nu a mai reusit sa treaca peste...suntem darmati, nu sunt cuvinte sa va explic ce durere este. Aveti grija de voi, , , , , , , , , ,
Limfom Hodgkin 06-03-2011, 14:07:53 de către Elena60
Subiect: Limfom Hodgkin
Si eu am facut ABVD la Clinica de hematologie din Cluj. Am terminat citostaticele in luna mai si in iulie am inceput radioterapia cu terminare in august!
Am preferat sa fac controlul la Hematolgie! Si primul cu CT l-am facut in luna octombrie 2010. Apoi am mai fost in decembrie cand o parte din analizele care priveau ficatul(TGO si TGP), Ureea, acid uric, etc. au iesit f. proaste, desi eu ma simteam bine! Si pentru ca atat eu, cat si medicul am considerat ca s-a produs o eroare, am convenit sa le repetam in ianuarie. Atunci toate au iesit in parametrii normali. Acum trebuie sa merg din nou(adica in martie) sa refac analizele biochimice.
Deci cred ca modul in care se face controlul periodic depinde de evolutie si de medic. Nu cred ca exista o schema de control.
La mine acum incep sa se simta urmarile radioterapiei. Am dureri in umeri la rotirea mainilor si medicul reumatolog a considerat ca de la radioterapie s-au produs ceva modificari. Voi face o radiografie saptamana viitoare si voi avea o imagine mai clara a ceea ce se intampla. Sper sa fie ceva minor!
Va doresc numai bine tuturor! Sanatate !
Limfom Hodgkin 06-03-2011, 13:34:09 de către deeafily
Subiect: Limfom Hodgkin
Iti multumesc pt raspus si multa sanatate atat sotului cat si tie!Eu tratamentul cu Abvd l-am facut in cadrul clinicii de hematologie din Cluj si l-am terminat in august deci de 7 luni.Dar radioterapia am facut-o la Institutul Oncologic.Doctorita de la raze mi-a spus ca dupa trei luni sa merg la control eu alegand unde vreau :la hematologie sau oncologie.De asta am intrebat daca e prea devreme controlul dupa nici 3 luni de la raze dar dupa 7 de la terminarea Abvd.Mersi inca odata si multa sanatate tuturor!
Limfom Hodgkin 06-03-2011, 07:44:06 de către mihai.iulina
Subiect: Limfom Hodgkin
Pt. Deeafily. Sotul meu a avut LH stadiul III B. Primul control dupa chimio si radioterapie (finalizate in august 2009) l-a avut la 6 luni (asa a decis medicul curant). A fost control clinico-hematologic. S-au efectuat analize de laborator, eco cord, eco abdomen, radiografie pulmonară. Urmatorul control programat de medic a fost tot la 6 luni (control clinico-hematologic: s-au efectuat doar analize de laborator). Indicatia de revenire la control a fost tot pt 6 luni. Al treilea control a fost in februarie 2011 (s-au efectuat analize de laborator şi examene paraclinice: radiografie pulmonară şi ecografie abdomen - ficat, colecist, pancreas, splină, rinichi, vezică urinară, prostată). Recomandarea medicului este ca peste inca 6 luni sa efectueze PET-CT (deoarece in vara 2011 se implinesc 2 ani de la terminarea tratamentelor) si in functie de rezultatul de la PET ne va spune cand sa mai revenim la control si la ce intervale. Multa sanatate! Iuliana
Limfom Hodgkin 05-03-2011, 12:53:52 de către deeafily
Subiect: Limfom Hodgkin
Pt Sabina C.Multa sanatate fiului tau !Poti sa imi spui, te rog in ce consta un control?Ce ti se face, care sunt analizele(Ct, sange, etc?)Trebuie sa merg zilele urmatoare la primul control si nu stiu in ce consta.Eu am terminat chimioterapia in august anul trecut iar radioterapia la sfarsitul lui decembrie.E prea devrem sa merg la control avand in vedere ca sunt doar 2 luni jumate de la terminarea tratamentului?Multumesc
Limfom Hodgkin 03-03-2011, 01:07:10 de către Sabina C.
Subiect: Limfom Hodgkin
Am fost cu fiul meu la control. De data asta nu a mai facut tomograf (ramane pt la vara) ci doar RX, ecografie si analize de sange. Totul a iesit OK. Doamna doctor mi-a recomandat pt intarirea imunitatii sa-i dau timp de zece zile, la inceputul lunilor din sezonul rece, cate un pliculet de viusid. E foarte bun si stimuleaza producerea de limfocite T-inamicul celulelor canceroase.

@daniela cico Ce mai face Sebi?

Multa sanatate tuturor!
Limfom Hodgkin 18-01-2011, 09:17:53 de către bk
Subiect: Limfom Hodgkin
0, 5-1 cm..??????????..pai asta este marimea lor normala, daca se vedeau pe gat cand miscai capul cu siguranta au fost mai mari
Limfom Hodgkin 18-01-2011, 08:51:18 de către gina10
Subiect: Limfom Hodgkin
Buna,
Am facut o consultatie la oncologie acum un an in urma unor ganglioni care se vedeau pe gat la miscarea capului -(de 0, 5-1 cm ).dupa analize, investigatii -un eco performant, mi s-a spus ca ar fii o pneumonie si ca ganglionii s-au inflamat din cauza virozelor repetate.
a trecut, cum am zis, un an de atunci si ganglionii se vad la fel pe gat.
a inceput baiatul sa aiba tot mai des varsaturi asociate cu dureri de cap -se repeta la 2 sapt.dr spun ca varsaturile -care se termina in momentul cand iese amareala, sunt legate de giardia -pt care o sa facem tratament, sau de fierea cudata pe care o are.
de ceva vreme incepe sa acuze dureri de oase -in talpa, langa glezna.durerile sunt sporadice.
oare este vreo legatura intre aceste simptome ?
ce investigatii as putea face acum ?
daca imi spunea un medic de fam ca sa las ganglionii in pace aveam multe semne de intrebare.daca mi-a spus asta un medic de la onco-hematologie ce sa fac ?

am auzit de la mai multi dr (de diverse specializari )ca la copiii blonzi cu ochi albastrii ganglionii sunt mai dezvoltati .???????
Limfom Hodgkin 16-01-2011, 15:08:23 de către daniela cico
Subiect: Limfom Hodgkin
Tumoare nu i-au gasit....dar inainte de a incepe citostaticile i-au gasit maduva afectata....acum dupa doua sedinte am inteles ca e ok. Acum nu stiu, in leg cu tumoarea, ori chiar nu i-au gasit, ori nu vor sa ne spuna. Dar nu vad rostul pt care ar ascunde lucru asta.
Limfom Hodgkin 14-01-2011, 01:15:41 de către Sabina C.
Subiect: Limfom Hodgkin
Poate îţi sunt de folos şi informaţiile astea:


Sistemul de stadializare St"™Jude (folosit în limfoamele non-H):
Stadiul I
• O singura tumora extranodala sau o singura localizare ganglionara (arie anatomica), cu
exceptia mediastinului sau abdomenului
Stadiul II
• O singura tumora extranodala cu afectarea limfoganglionilor regionali
• Doua sau mai multe arii ganglionare afectate de aceeasi parte a diafragmului
• Doua tumori extranodale individualizate, fara afectarea limfoganglionilor locoregionali si
situate de aceeasi parte a diafragmului
• Tumora cu localizare primitiva gastrointestinala, obisnuit in zona ileocecala + afectarea
limfoganglionilor mezenterici asociati
Stadiul III
• Doua tumori extranodale isolate, de ambele parti ale diafragmului
• Doua sau mai multe arii ganglionare afectate, de ambele parti ale diafragmului
• Toate tumorile cu localizare primitiva intratoracica (mediastinala, pleurala, timica)
• Toate tumorile intraabdominale extinse
• Tumorile paraspinale sau epidurale, indiferent de existenta sau nu a altei localizari
Stadiul IV
Oricare din localizarile de mai sus, in asociere cu afectarea initiala a SNC(sistem nervos central) si / sau a maduvei
osoase

Mă bucur să aud că Sebi suportă bine tratamentul. Cum aflaţi dacă tumorile se reduc în dimensiuni, dacă tratamentul e OK? La fiul meu tumora de pe claviculă era vizibilă şi a început să se micşoreze după prima cură. După patru şedinţe se simţea foarte puţin la palpare iar radiografia pulmonară indica dispariţia tumorilor din mediastin.
Limfom Hodgkin 12-01-2011, 20:26:25 de către daniela cico
Subiect: Limfom Hodgkin
Sebi va sta inca doua saptamani pe putin, am inteles ca-i face o data pe saptamana citostatice. Starea generala e buna, a inceput sa se mai imbujoreze.........e de bn. Acum astept sa-mi trimita rezultatele de la analize, am sa ma uit peste ele si am sa tin cont de ceea ce mi-ai scris.
Limfom Hodgkin 10-01-2011, 01:57:44 de către Sabina C.
Subiect: Limfom Hodgkin
Evident că eu nu am cunoştiinţele unui medic, nu am niciun fel de studii medicale dar pentru că doream să fiu sigură că fiul meu primeşte tratamentul corect am citit destul de multe pe net, mai ales pe saiturile din srăinătate.
Concluzia mea e că în cancer biopsia e aproape obligatorie. Sunt în jur de 200 de tipuri de cancer şi evident tratamentele sunt adaptate după fiecare tip.
Uite ce spun medicii în cazul limfoamelor non H:
"Diagnosticul de laborator trebuie sa stabileasca mai intii tipul histologic de limfom:
-cu celule anaplazice gigante
-limfomul Burkitt
-forma cutanata u celule T
-forma difuza cu celule B
-folicular, limfoblastic
-MALT,forma cu celule in mantie
-forma mediastinala cu celule B
-forma cu limfocite mici
-macroglobulinemia Waldenstrom
-limfomul tiroidian.

Testele utilizate in confirmarea diagnosticului cuprind:
-teste de singe- numarrea limfocitelor si a trombocitelor-pentru a determina gradul de afectare a maduvei hematogene
-timpul de protrombina, timpul tromboplastinei activate partial,fibrinogenul, D-dimerul
-culturi de singe si urina-daca este prezenta febra
-analiza functiilor hepatice si renale: creatinina, ,LDH,bilirubina,albumina,proteine totale,electroliti
serici,acidul uric,AST si ALT,calciul,Mg
-testare pentru HIV/SIDA
-radiografie toracica,ultrasonografie, CT,scanare cu gallium
-teste virusologice pentru CMV,heptita C, B ,A,herpes siplex virus,Epstein-Barr virus.
-punctie- aspiratie osoasa, ganglionara."
Noi la Cluj ne-am dus cu biopsia deja făcută dar aveam la noi şi lamele cu biopsia. Doamna doctor a zis că pentru mai multă siguranţă le va da la laboratorul institutului pentru a stabili dacă e sigur LH. Mi-a spus că a avut un caz cînd copilul venise de la Tg.Mureş cu diagnosticul de LH şi nu răspundea deloc la tratament, atunci au verificat biopsia şi era de fapt limfom non H.
Şi dacă faci recădere după tratament se face o nouă biopsie, nu se bazează pe primul diagnostic.
Şi da, în limfoame e vorba despre nişte tumori care apar în sistemul limfatic, mai precis în ganglioni.
DEX: Tumoare=Nume generic dat excrescenţelor patologice, constituite dintr-un ţesut de formaţie nouă rezultat dintr-o activitate anormală a celulelor
Noi la prima cură am stat vreo două săptămîni pentru că am aşteptat rezultatul biopsiei, a durat vreo zece zile deoarece nu ştiu ce coloraţie nu le ieşea la laborator.
Ideea e că tratamentul fiului meu a fost mult mai uşor, pentru că era limfom Hodgkin, chimioterapia durează trei patru ore şi se repetă la două săptămîni.
Ştiu că cei cu limfom non H stăteau mai mult în spital decît acasă, mai ales că după o cură, două,. analizele începeau să scadă foarte mult şi trebuiau să facă tratament de refacere.
Mai exact, dacă scad leucocitele(apare febra) se injectează subcutanat neupogen pentru a stimula măduva să producă mai multe, dacă scade hemoglobina(pielea devine foarte albă) se fac transfuzii cu sînge iar dacă scad trombocitele se fac transfuzii cu trombocite. Din păcate Sebi va avea parte de toate astea.
Alimentaţia... păi regula era fără alimente acre în ziua tratamentului( lămîi, portocale, kiwi, grefuri). La copiii cu non H ştiu că era mai rău... ei nu aveau voie să mănînce sărat din cauza predinsonului parcă. Majoritatea se umflau în timpul tratamentului.
Ultimele studii spun că nu e bine să consumi suc de grefuri şi portocale deoarece prin efectul lor detoxifiant reduc eficienţa chimio( elimini medicamentele înainte ca ele să-şi facă treaba).
Ce face Sebi? Ce tratament i-au administrat?
Limfom Hodgkin 09-01-2011, 20:59:55 de către daniela cico
Subiect: Limfom Hodgkin
I-au facut nenumarate analize....radiografii. eco...sange, punctii......am inteles ca l-a vazut si cel mai bun pediatru. Iar doctorita a spus ca nu mai e necesar sa-i mai faca biopsie, initial a vrut sa-i faca la ficat, dar dupa ce i-au mai venit din analize a spus ca nu mai este necesar de biopsie. Cat am citit pe net de aceasta boala nu e obligatoriu sa aibe tumoare in corp......acum nu stiu voi ce spuneti???
Sabina eu vream sa te intreb voi cat ati stat in spital la prima cura de tratament ?? In ce consta alimentatia voastra???Eu am vazut ca e ffffff buna sfecla rosie pt globule.....asa ca i-am trimi mamei cateva kg de sfecla rasa ....si ii da cu miere de albina.
Limfom Hodgkin 09-01-2011, 19:16:46 de către deeafily
Subiect: Limfom Hodgkin
Iti multumesc Sabina C. pt lamuriri, nu stiam lucrurile aceste in afara prezentei simptomelor notate cu A si B .Oricum mie mi s-afacut punctia desi nu aveam dureri osoase , am avut stadiul 2 B datorita simptomelor. Mersi inca odata de lamuriri.
Limfom Hodgkin 09-01-2011, 16:19:43 de către tatiana 26
Subiect: Limfom Hodgkin
daniela cico intamplator si noi suntem din Tulcea si locuim in Cluj, iar odata pe an mergem acasa, dar drumul este groaznic de lung. Eu consider ca in starea copilului si mai ales sub tratament este mai bine ca ati ramas in Bucuresti. Logodnicul meu a facut chimio si la IOCN si la Fundeni, iar transplantul de celule stem a fost realizat la Fundeni. Este adevarat ca doctorii si asistentele sunt mai implicati si mai prietenosi la Cluj, dar si la Fundeni sunt doctori buni, iar riscul de infectii exista in orice spital. La Fundeni trebuie sa fii foarte insistenta si sa spui orice te nemultumeste.
Multa sanatate si mult optimism!
Limfom Hodgkin 08-01-2011, 01:44:53 de către Sabina C.
Subiect: Limfom Hodgkin
Am mai scris pe aici că din păcate medicii de familie sau cei pediatri recunosc cu greu simptomele cancerului la copii, reducîndu-le şansele de vindecare.
E adevărat că sunt cazuri foarte rare dar asta nu-i o scuză.
Din ce mi-au mai povestit mămicile pe la Cluj am înţeles că în limfoamele non H tumorile sunt de obicei în abdomen, spre deosebire de LH unde apar de obicei ganglioni vizibili în zona gîtului.
Nu ai spus nimic de biopsie, care cred că e foarte importantă mai ales că sunt mai multe tipuri de limfoame non H. Era la Cluj un băieţel care avea de exemplu limfom Burkit iar pentru biopsie i-au recoltat ţesut din burtică.
Cînd fiul meu a fost diagnosticat, cineva m-a învăţat să-mi notez tot ce ţine de boală şi tratament. La început nu pricepeam aproape nimic, nu ştiam ce înseamnă stadiul bolii, nu ştiam ce înseamnă chimioterapia, radioterapia, ce trebuie să urmăreşti pe rezultatul analizelor....la început nici nu eram sigură dacă LH este cancer sau nu pentru că pe net citisem că ar putea fi o boală autoimună sau are o cauză virotică dar că în cele din urmă a fost stabilita ca neoplazie.
În subconştientul meu speram să nu fie totuşi cancer.
Aşa că umblam cu carneţelul după mine, întrebam şi notam, medicamente administrate, cît trebuie să dureze o perfuzie, ce are voie să mănînce, ce analize mai are de făcut, cum sunt rezultatele, dacă o să-i cadă tot părul ( fiul meu a refuzat să se tundă, i-a căzut cam trei sferturi din păr şi vreo şase luni nu şi-a dat şapca jos din cap)....
Ideea ar fi cam aşa, îţi faci o listă cu întrebări pentru că atunci cînd vine medicul s-ar putea să mai uiţi din ele.
După reacţia medicilor şi asistentelor am ajuns la concluzia că majoritatea nu pun întrebări ci se mulţumesc cu cît li se spune, dacă le spune cineva ceva. Ori asta nu-i în regulă cînd e vorba de viaţa ta sau a celor dragi ţie.
Presupunînd că la un moment dat veţi merge să faceţi tratament în altă parte, trebuie să ştiţi tot ce i s-a administrat pîna atunci şi în ce doze.
Mi-a plăcut foarte mult la doamna doctor Ştefania Neamţu că avea răbdare să-mi răspundă la toate întrebările şi mereu aveam cîte o nelămuriere.
Dacă tot nu v-au lăsat să plecaţi de la Fundeni măcar fiţi cu ochii pe ei.
Însănătoşire grabnică finuţului!
Limfom Hodgkin 07-01-2011, 14:44:31 de către daniela cico
Subiect: Limfom Hodgkin
Am fost internata in sp. din Tulcea, unde dna dr a spus "copilul din punct de vedere clinic e sanatos", totusi Sebi era intr-o stare generala proasta, cearcane, gat rosu, dureri mari de burtica, era mai tot timpul imbalonat, foarte nervos si nelinistit, transpira rau noaptea. Dupa ce am cerut externarea din sp am fost la un hemeopat tot din Tulcea, dupa un tratament copilul tot se simtea rau........dupa doua trei zile am plecat la C-ta, tot la un hemeopat recomandat, acolo i-a facut cateva analize si au dat verdictul.....suspect de leucemie. Ne-au trimis la Buc. aici i-au facut analize......zilnic......daca intelegeti zilnic......sange si punctie din coloana. In urma analizelor,,,,s-a pus diagnosticul de limfom malign non hodkin stadiul IV, pt ca i-au gasit splina marita, dar si ficatul a incepusera sa se mareasca. I-au facut si numeroase eco, pt ca am inteles ca aceasta boala ataca, la un momendat dat, si oasele....oprinde-le din dizvoltare sau eventual modificandu-le.
Acum , am inceput tratamentul, ieri a facut prima cura de citostatice, urmand inca una sapt viitoare. Chiar imi pare rau ca nu s-a putut sa plecam la Cluj.....
Limfom Hodgkin 07-01-2011, 01:44:21 de către Sabina C.
Subiect: Limfom Hodgkin
Uite ce am găsit:
"Scintigrafiile osoase sunt recomandate in cazul pacientilor care acuza dureri osoase intense."
Fiul meu avea st II A, adică nu avea dureri osoase, mîncărimi ale pielii, temperatură.

Stadiile bolii:
"Pacientii, dupa ce afla diagnosticul, doresc sa stie doua lucruri importante: care este prognosticul si care va fi tratamentul. Aceste doua aspecte esentiale sunt insa influentate de stadiul limfomului. In prezent, pentru limfomul Hodgkin se utilizeaza stadializarea Ann Arbor, care cuprinde:
- Stadiul I: afectarea unui singur grup ganglionar sau a unei singure arii extraganglionare;
- Stadiul II: afectarea a doua sau mai multor grupuri ganglionare, toate situate de aceeasi parte a diafragmei;
- Stadiul III: afectarea mai multor grupuri ganglionare, de ambele parti ale diafragmei sau extinderea la nivelul splinei;
- Stadiul IV: limfomul s-a extins la alte organe din afara sistemului ganglionar. Afectarea ficatului sau a maduvei osoase este clasificata drept stadiul IV.

Fiecare afectare extraganglionara va fi notata cu litera E, iar implicarea splinei va fi notata cu S, indiferent de stadiul bolii. Deci stadializarea poate fi, de exemplu, III, III E, III S sau chiar III E+S. De asemenea, prezenta sau absenta simptomelor va fi notata prin A sau B. "A" inseamna absenta simptomelor, in timp ce "B" inseamna prezenta febrei, transpiratiilor sau reducerii in greutate. "X" poate fi utilizat in cadrul stadializarii, daca exista o masa tumorala de mari dimensiuni."
Bănuiesc că le ştiaţi deja.
Limfom Hodgkin 06-01-2011, 15:42:43 de către deeafily
Subiect: Limfom Hodgkin
pt Sabina C , nu inteleg ce ai vrut sa zici cu punctia osoasa, de ce iin cazul fiului tau nu s-a pus in discutie ,eu m-am tratat la Cluj(sunt din zona) Limfom Hodgkin st 2 dar mi s-a facut punctia osoasa in sold dupa prima cura de citostatice.
Limfom Hodgkin 06-01-2011, 08:46:00 de către mihai.iulina
Subiect: Limfom Hodgkin
Aceleasi lucruri negative despre Fundeni le pot spune si eu. Sotul meu a fost internat la Hemtalogie, cu Limfom Hodgkin cu scleroza nodulara stadiul III B, si dupa prima cura de citostatice a facut infectie si febra 40 de grade. Conditii deplorabile in sectia de hematologie de la Fundeni, mizerie ingrozitoare, saloane cu 8 paturi, vanzatori ambulanti care intrau in sectie, desi la hematologie erau tratati multi oameni cu cancer, leucemii etc, tratamentele lor necesitand si conditii maxime de igiena pentru a evita infectiile de orice fel. Inafara conditiilor precare de igiena, pot spune ca si personalul medical (atat medici cat si asistente) s-au purtat extrem de urat si au dat dovada de nepasare totala. Acum nu mai mergem la Fundeni, de fapt, dupa prima cura de citostatice am renuntat la Fundeni si bine am facut.
Limfom Hodgkin 05-01-2011, 23:06:21 de către Sabina C.
Subiect: Limfom Hodgkin
Da, stadiul IV nu e tocmai bun. Cum aţi descoperit boala, unde a primit diagnosticul şi unde a făcut biopsia?
Care e starea lui generală acum şi de cît timp e internat la Fundeni?

@ bk Pe mine Fundeniul m-a îngrozit, am refuzat să-mi internez copilul acolo deşi nu ştiam nici ce voi găsi la Cluj. Ce-i drept mi-am lăsat o portiţă deschisă spunîndu-i doamnei dr. Coliţă că nu suntem pregătiţi pentru internare şi vom veni săptămîna viitoare. Nu ne-am mai întors.
Îmi rămîne un semn de întrebare, am vrut să ştiu ce investigaţii trebuie să mai facă înainte de începerea tratamentului şi mi-a zis ceva de o puncţie osoasă în picior. La Cluj, doctoriţa a zis că nici nu se discută o asemenea investigaţie în cazul lui.
Chestia cu puncţia osoasă m-a obsedat o vreme şi vroiam să ştiu dacă totuşi trebuia făcută. Am căutat pe net şi nicăieri n-am găsit o astfel de investigaţie în limfom Hodgkin.
Dacă cauţi pe google "salveaza o viata" găseşti blogul unei fetiţe bolnave de leucemie care acum se trataează în Spania şi despre cum a fost tratată la Fundeni.
Limfom Hodgkin 05-01-2011, 20:57:43 de către daniela cico
Subiect: Limfom Hodgkin
da....mama este tutore legal..dar trb si protectia copilului sa-si zica cuv. Noi acum trb sa asteptam sa faca prima cura de citostatice-refacere si apoi vom decide noi unde isi va continua tratamentul......pentru ca acum chiar ne luptam cu morile de vant. Daca era copilul meu puteam pleca oricand din spital fara sa dau explicatii si ma duceam acolo unde credeam eu ca e mai bn pt copilul meu, cred ca asa ar face orice parinte, dar in situatia de fata .....nu poti pleca fara acordul doctorului, pe propia raspundere, totusi este in stadiul IV...
Limfom Hodgkin 05-01-2011, 20:04:02 de către Sabina C.
Subiect: Limfom Hodgkin
Foarte complicată situaţia. Şi totuşi înainte de începerea tratamentului cineva trebuie să semneze că îşi dă acordul, în cazul de faţă există vreun tutore legal care semnează pt. copil?
Limfom Hodgkin 05-01-2011, 13:28:17 de către daniela cico
Subiect: Limfom Hodgkin
Vreau sa spun ca am rezolvat cu salvarea, dar avem o mare problema ............nu ne da asistenta medicala, iar doctorita de la fundeni nu ne da drumul fara asistenta medicala. Sunt foarte foarte suparata pe sistemul asta de.....din Romania. Mai nou acum dna doctor nu vrea sa-i dea drumul copiilui, nu vrea sa-l trimita la Cluj. La noi situatia e mai complicata, Sebi , a fost abandonat de mamica lui, dupa ce l-am botezat, de atunci ne ocupam noi de el.Asa ca nu putem nici sa-l externam si sa plecam cu el pe propria raspundere, fara asistenta medicala, iar protectia copilului nu-si asuma nici ea responsabilitatea. Chiar nu stiu ce sa mai fac............nu vreau sa inceapa citostaticile la fundeni. Am vb si cu doctorita de la cluj, dansa ne asteapta oricand, dar nu ne poate ajuta cu salvarea,trb sa-l trimita bucurestiul. Am sunat la ministerul sanatatii..............i-am explicat situatia ............astept un raspuns acuma de la ei. Sa speram la o sansa.....macar de la ei.
Limfom Hodgkin 05-01-2011, 09:14:26 de către bk
Subiect: Limfom Hodgkin
Nu stiu mai nimic despre spitalul din Cluj insa pot spune ca spitalul fundeni este unul dintre cele mai bune de la noi , foarte multa lume se trateaza acolo, am auzit lucruri destul de bune despre spital, o alta alternativa ar mai fi spitalul Coltea, are medici foarte buni
De la Bucuresti pana la Cluj sint 430 de km si nu se fac 10 ore , in 5 ore esti la Cluj cu masina
Limfom Hodgkin 05-01-2011, 05:46:34 de către Sabina C.
Subiect: Limfom Hodgkin
"nu sunt fonduri pt un drum atat de lung"...dar sunt destule fonduri pentru furat.
Că tot vorbeam de Fundeni, am citit că spitalul e căpuşat la greu,e o întreagă mafie acolo, se fură pe rupte din banii care ar trebui folosiţi pentru tratamente.
Sper să rezolvaţi problema transportului şi micuţul să înceapă cît mai repede tratamentul....şi totul să se termine cu bine.
Multă sănătate şi să ne dai veşti bune.
Limfom Hodgkin 04-01-2011, 21:53:31 de către radicus
Subiect: Limfom Hodgkin
daniela cico, sa speram ca va vor da salvare.
In cazul in care nu va da, exista posibilitatea calatoriei cu trenul. Pentru copil si pentru inca o persoana ar costa in jur de 200 ron la clasa a 2-a, traseu cu legatura in gara Buc Nord, durata fiind de 17 ore. Acest lucru e neconvenabil avand in vedere copilul bolnav. Si cel mai rau e ca ajungeti seara tarziu in Cluj, pe la ora 23 daca nu are trenul intarziere. Seara nu cred ca se fac internari, deci va fi nevoie de cazare in timpul noptii.
Mai puteti vorbi cu o cunostinta cu masina si experienta in condus care se incumeta sa faca drumul de 600 km. Combustibilul nu ar trebui sa coste mai mult de 200-300 ron (pentru dus doar), iar durata nu cred ca depaseste 10 ore cu tot cu pauze de condus. Cu ambulanta ar dura ceva mai putin, 6-7 ore poate.
Acum la inceput e mai greu, timpul e scurt pana la inceperea tratamentului si organizarea mutarii din Fundeni la IOCN trebuie facuta din mers.
Limfom Hodgkin 04-01-2011, 21:07:31 de către daniela cico
Subiect: Limfom Hodgkin
Multumesc frumos Sabina, sa stii ca-mi esti de mare ajutor...........acum cand ne-am hotarat sa plecam la Cluj, avem altele.......nu ne da salvare.Noi suntem din Tulcea, iar cei de aici spun ca nu sunt fonduri pt un drum atat de lung. Maine am sa ma duc in audienta la dna directoare, sper sa rezolv problema. Am vb si cu mama mea care este internata cu cel mic, ti-a dat in totalitate dreptate in ceea ce priveste tratamentul si conditiile din sp fundeni.
Am sa va tin la curent.....
Limfom Hodgkin 04-01-2011, 16:18:54 de către Sabina C.
Subiect: Limfom Hodgkin
Trebuie să vă hotărîţi repede, de preferinţă înainte de începerea tratamentului. Tratamentul citostatic e foarte dur, în non H durează undeva între 5 şi 7 zile non-stop, citostatic-hidratare, citostatic-hidratare...copilul se va simţi din ce în ce mai rău, hemoglobina, trombocitele şi leucocitele scad sub valorile minime, trebuie intervenit cu medicamente şi transfuzii, guriţa i se va umple de afte şi nu va mai putea mînca, e foarte greu tratamentul şi organismul e atacat din plin... Apoi vor fi şi puncţiile lombare, analize peste analize, dacă nu are montat un cateter( o mare problemă în România) va trebui să-i pună branulă şi după o vreme venele nu se mai văd, dispar...
Ştiu că sună îngrozitor, vreau doar să subliniez că tratamentul citostatic odată început face ravagii aşa că fiecare doză administrată trebuie să aibă efect maxim, să nu fie administrat inutil.
Condiţiile din spital sunt esenţiale mai ales cînd imunitatea ajunge spre zero.
Avanteje Cluj, saloane cu max. 4 paturi, baie la fiecare salon, curăţenie, acces doar cu cartelă sau interfon ( deci n-o să întîlneşti pe acolo vînzători ambulanţi, eventuali purtători de microbi), maşină de spălat, frigidere noi, cuptor cu microunde, tv în cameră, Grădina Botanică lîngă spital cu acces gratuit pt pacienţi, magazine ieftine în apropiere, etc.
Poate crezi că avantajele astea sunt neimportante dar ele contează foarte mult atunci cînd spitalul devine casa ta şi a copilului. Dacă vrei să scoţi copilul la o mică plimbare eşti chiar în centru Clujului. Îmi amintesc că la Fundeni pentru a ajunge la pediatrie trebuia să urci şapte etaje pe jos pt. că liftul era suprasolicitat, iar la intrarea în spital erau multe mucuri de ţigări şi mulţi cîini.
Limfom Hodgkin 04-01-2011, 13:16:46 de către daniela cico
Subiect: Limfom Hodgkin
Coincidenta sau nu, Sebi, finutzul este internat tot la dr.Colita Anca, tratamentul cu citostatice inca nu l-a inceput, urmeaza miercuri sau joi. Noi am luat legatura cu dna dr. Stefania Neamtu de la Cluj, iar dansa a fost o draguta, i-am explicat situatia in care e baiatul si a spus ca ne asteapta noricand....daca noi decidem sa mergem acolo , nu-i nici un fel de problema.
Sa speram ca o sa reusim sa ajungem si acolo............poate va fi mai bn.
Limfom Hodgkin 04-01-2011, 02:30:38 de către Sabina C.
Subiect: Limfom Hodgkin
@ gina10
Ce problemă are fiul tău?
De obicei la Institutul Oncologic Cluj ajungi cu diagnosticul pus la alte spitale.
Limfom Hodgkin 04-01-2011, 02:09:25 de către Sabina C.
Subiect: Limfom Hodgkin
@ daniela cico
Scuze că îţi răspund cu întîrziere dar abia acum am citit mesajul tău. Ştiu din proprie experienţă că e foarte greu să alegi spitalul. Noi după ce am primit diagnosticul, am fost trimişi la Fundeni, acolo l-a văzut întăi dr. Arion, s-a uitat peste filmul de la tomografie, peste fişa medicală făcută de cei de la Grigore Alexandrescu şi i-a zis fiului meu că peste şase luni va fi sănătos. Citisem între timp despre dr. Arion că e o somitate în domeniu aşa că ideea că el se va ocupa de băiat îmi dădea mari speranţe. Problema e că la noi somităţile nu au prea mult timp pentru pacienţi aşa că ne-a zis că se va ocupa de el dr. Anca Coliţă care tocmai se pregătea de plecare deoarece acolo, din cîte am mai citit pe net, medicii pleacă pe la ora 12. Între timp ne sunase dirigintele fiului meu care vorbise la Cluj şi eram aşteptaţi a doua zi de doamna doctor Ştefania Neamţu. A fost un moment foarte dificil pentru mine, eram încă în starea de şoc produsă de diagnostic şi ştiam că trebuie să aleg varianta cea mai bună...Soţul meu a fost ceva mai lucid aşa că am ales Clujul.
Impresia pe care mi-a lăsat-o mie Fundeniul e foarte proastă, murdar şi prost organizat. În timpul tratamentului, finul tău va avea nevoie în mod sigur de transfuzii cu sînge şi trombocite, care sunt o problemă în Fundeni, din lipsa donatorilor şi prea multe cereri. Din ce am mai citit pe net, aparatura medicală din Fundeni e mai mult defectă decît funcţională ( cel puţin aparatele pentru radioterapie). Saloanele au 6-8 paturi şi băile sunt comune.
Unde sunt medicii mai buni? Se zice că cel mai bun medic e cel care te vindecă.
Finul tău e destul de grav dacă e stadiul IV şi probabil că a început deja tratamentul. Din punctul meu de vedere Clujul este cea mai bună variantă pentru România. Condiţiile de cazare şi tratament sunt aproape occidentale.
Am întîlnit acolo un adolescent care venise la control. În urmă cu cinci ani se internase în stare f. gravă, cu limfom non H,stadiul IV, părinţilor li s-a zis să-l ia acasă deoarece nu mai are nicio şansă, trei săptămîni în comă apoi un an întreg a stat în spital pentru tratament,. Acum e sănătos şi dacă nu i-ai şti povestea n-ai zice că a fost bolnav.
Şi nu e singura poveste cu final fericit pe care am auzit-o acolo.
Limfom Hodgkin 03-01-2011, 09:28:37 de către gina10
Subiect: Limfom Hodgkin
Buna ,
eu am vrut sa merg cu baiatul la cluj la un control .am trimis maiuri la diferiti dr . cu rezultate la analize ,si alte investigatii facute ,la care nu mi-a raspuns nimeni ,am dat telefoane peste telefoane la toate nr de tel posibile gasite pe site si -cand in sfarsit mi-a raspuns cineva mi s-a spus ca daca nu am inca un diagnostic precis de ce vreau sa merg la ei ?
le-am raspuns -ca sa primesc un diagnostic .si raspunsul lor :noi nu punem diagnostice .atunci cine le pune ?
am intalnit la timisoara copii care au fost si la Tg mures ,si la Bucuresti ,si la cluj si in final i-au trimis aici .De ce ?nu stiu .poate in fiec spital au facut ce au putut ,si cand nu au mai avut ce sa faca trimit copiii in alta parte .
dar ...fiecare merge unde crede ca ii va fii mai bine si sa dea D-zeu sa fie asa pentru toata lumea
Limfom Hodgkin 02-01-2011, 22:03:09 de către daniela cico
Subiect: Limfom Hodgkin
Multumesc frumos radicus,
M-am uitat si eu pe filmuletele respective, sunt destule de hotaratoare, dar eu as vrea sa stiu daca se merita sa plecam la IONC, daca sunt doctori mai bn pregatiti, daca aparatura de acolo este mai performanta. In situatia in care sunt aceleasi conditii si acolo sau sansele de vindecare sunt la fel nu vrem sa plimbam copilul de la un spital la altul. Am inteles ca sunt doctori, la IONC, care sunt foarte bn pregatiti si chiar isi dau interesul pt pacienti....Am incercat sa sun la clinica saptamana trecuta , la toate nr. de tel care le-am gasit, ideea este ca nu a raspuns nimeni, dar am sa mai insist de luni.
Limfom Hodgkin 02-01-2011, 01:07:58 de către radicus
Subiect: Limfom Hodgkin
daniela cico, eu nu vreau sa fac reclama pentru IOCN (institutul din Cluj-Napoca), asa ca nu vreau sa influentez o decizie ulterioara prin care copilul sa fie transferat din Bucuresti la IOCN. Poti gasi informatii suplimentare pe site-ul institutului din Cluj cautand pe google cuvantul cheie "iocn". Probabil deja ai studiat site-ul, dar pentru orice eventualitate. Uneori se zice ca o imagine face cat 1000 de cuvinte. Poti vedea pe youtube un film de prezentare din doua parti al IOCN cautand pe youtube "film prezentare instutul oncologic". In partea a doua este si o mica prezentare a sectiei de oncopediatrie unde cel mai probabil va fi transferat daca se hotaraste in familie schimbarea clinicii unde sa urmeze tratamentul. Daca nu gasesti, da-mi un mesaj si-ti trimit link-urile pe PM. Cam atat pot sa zic. Depinde doar de familie daca doreste si poate sa-l transfere in Cluj. Eu nu pot sa spun nici ca e bine sa fie transferat, nici ca e rau. Doar voi puteti decide.
Limfom Hodgkin 31-12-2010, 14:53:01 de către daniela cico
Subiect: Limfom Hodgkin
buna ziua,
am citit din comentariile voastre, as vrea sa pot discuta cu Sabina C, am si eu un finut in varsta de 3 anisori care a fost diagnosticat cu non-hodkin in stadiu IV, momentan e internat la spitalul Fundeni din Buc. Cautand pe net de aceasta boala, am citit multe articole despre spitalul oncologic din Cluj. Acum nu stim ce sa facem cu el, ori sa ramanem in fundeni , ori sa mergem la Cluj. As vrea daca se poate, sa aflu mai multe detalii despre acest institut. Sabina am sa te rog sa-mi dai si mie adresa ta de mess sau mail sa pot afla mai multe sau daca vrei trimite-mi un mail ------------*. Am citit ca ai trecut si tu prin asa ceva cu copilul tau.
Multumesc anticipat...........


(*modificat de administrator)
Limfom Hodgkin 18-12-2010, 02:48:26 de către Sabina C.
Subiect: Limfom Hodgkin
Imi pare rau pentru tatal tau, mai ales ca i s-au dat sanse 95% de vindecare.. Tratamentul e dur si iti revii la normal dupa aproape un an, timp in care si o simpla raceala devine periculoasa. Si eu recomand Clujul ca fiind cel mai bun.
Limfom Hodgkin 17-12-2010, 13:29:09 de către DAN ILIE
Subiect: Limfom Hodgkin
Sunt fiica domnului Dan Ilie care tocmai a decedat.A avut aceasta boala cumplita Limfom Hodking.A reusit sa faca 10 sedinte de ABVD dar dupa a saptea sedinta a intervenit o tuse foarte urata cu expectoratie foarte limpede si a tot fost la medici dar ziceau ca este din cauza citostaticelor.Dar nu a fost asa,el a avut o infectie la plamani si a fost fatal pentru el.Pentru asta scriu pe acest forum sa nu aveti ghinionul pe care l-a avut tatal meu care s-a chinuit foarte mult in sensul ca a suportat chimioterapia cu bune si rele(leucocite scazute,sistem imunitar praf)si moare de neglijenta medicilor din Oradea care sunt niste gunoaie(Spitalul de Oncologie nu vreau sa dau nume dar asta ar merita ).Tratamentul l-a primit la Cluj dar din cauza drumurilor am zis ca vom continua la Oradea.Sa nu faceti prostia asta si sa stiti ca mergeti in coate pana in Cluj.La Oradea este ghetou si personal foarte slab pregatit.La Cluj a primit sanse de 95% si moare de pneumonie.Imi vine sa-mi smulg parul de pe cap ca am facut greselile pe care le-am facut cu tatal meu,dar eu nu mai pot schimba nimic,tatal meu a murit cu zile din cauza lor.Oricum chioterapia este foarte grea indiferent ce se scrie pe forum si mai rau este ca sistemul imunitar este foarte slabit.Va urez putere si mare grija la medici,mergeti cu solotii si nu va lasati.Asta este Romania si mai ales constiinta medicilor sau nestiinta.
Limfom Hodgkin 03-12-2010, 10:08:45 de către tatiana 26
Subiect: Limfom Hodgkin
@daniella28 DHAP-ul a fost ales in functie de tabloul lui clinic si ca sa il citez pe dr. "mergem la sigur si la maxim posibil cu tratamentul pt a obtine iar remisia". A fost f.f. greu. E o schema de tratament agresiva.Nu vreau sa te sperii, pt ca sunt si alte scheme de tratament si depinde de pacient cum le suporta. Totusi sa speram ca nu o sa fie cazul. Un alt aspect-rezultatul de la operatie a venit dupa o luna jumatate deoarece nu gaseau activitate in materialul reziduual. S-a insistat foarte mult si bine ca s-a facut acest lucru ca pana la urma erau prezente cateva celule active.O alta problema intampinata a fost pt autotransplant. Nu s-au mobilizat celule pt a fi recoltate, dar acest lucru nu se intampla frecvent. Pana la urma s-a rezolvat .Daca vrei sa discutam mai amanuntit poti te rog sa imi lasi adresa ta de e-mail.
Limfom Hodgkin 02-12-2010, 19:18:00 de către daniella28
Subiect: Limfom Hodgkin
@Tatiana mersi mult de tot ca mi ai povestit acest lucru .cum iti imaginezi sunt foarte speriata si vroiam sa aud de la cineva care a trecut prin asta .pt ca nu vreau sa mai aud de statistici si de ce zic medicii .vroiam sa stiu daca sa mai intamplat cuiva acest lucru si cum a mers dupa /poate imi poti spune daca se poate cum a fost chimio la fel de rau ca si prima data sau mai rau tinand cont ca tratamentul e mult mai agresiv ./si da am vb si eu cu medicul astazi si mi a spus acelasi lucru legat de autotransplant
Limfom Hodgkin 02-12-2010, 14:52:50 de către tatiana 26
Subiect: Limfom Hodgkin
@daniella28 Logodnicul meu a fost diagnosticat cu LH st 2b in oct. 2008. Tumora era in mediastin, a facut biopsia chiar daca era f aproape de inima. A facut 6 luni ABVD si a fost in remisie totala, iar la 5 luni dupa tratament a avut recadere. A facut operatie langa inima si a reiesit ca avut material rezidual cu celule active. Operatia a fost pe post de biopsie deoarece era riscant sa o faca altfel. Dupa operatie a facut DHAP 6 cure. La PET-ul de dupa tratament a reiesit remisie total. Fiind in remisie pentru a evita recaderea facut autotransplantul cu celule stem. La controlul de 3 luni de la autotransplant a reiesit iar la PET remisie totala. Acum este intr-o forma excelenta si asteptam controlul de 6 luni. In mod normal la recaderi se recomanda autotransplantul sau transplantul cu celule stem.
Limfom Hodgkin 30-11-2010, 16:36:53 de către daniella28
Subiect: Limfom Hodgkin
@Sabina C am fost st 2 iar ganglioni nu au fost mari ,subclavicular 3.5 cm ,mediastinal 2 cm .axilar 1.5 cm ,iar dupa chimio am ramas doar cu cu un rezidiu de 2 cm subclavicular ,conform PET scanului iar restul au disparut omplet ,Tocmai astazi am vb cu medicul despre biopsie si e foarta riscanta pt ca se afla chiar langa inima ,dar asta e o sa vad ce va fii
Limfom Hodgkin 30-11-2010, 00:22:57 de către Sabina C.
Subiect: Limfom Hodgkin
@Elena60 Intradevar, din ce am citit eu se recomanda tratamentul combinat chimio si iradiere pentru mai multa siguranta. Probabil ca fiecare medic in functie de propria experienta recomanda sau nu iradierea. La Cluj, cel putin la copii, radiologul stabilea daca si cate sedinte se fac, luand in calcul dimensiunile tumorilor inainte de tratament.

@daniella28 Tu ce stadiu ai avut si care erau dimensiunile ganglionilor?
Din ce stiu eu, daca recaderea apare in primul an, se recomanda transplantul cu celule stem. Sa speram ca a fost totusi o alarma falsa.
Limfom Hodgkin 28-11-2010, 20:55:09 de către daniella28
Subiect: Limfom Hodgkin
Stiu asta nici medicului care ma trateaza nu ii vine sa creada .a luat deja legatura cu un medic din Anglia deja .si da stiu ca tre sa astept biopsia dar vroiam sa stiu de la cei care au trecut prin asta daca cunosc asemenea cazuri .pt ca fiind cadru medical stiu destul de multe dar in acelasi timp nu stiu nimic /pt ca eram convinsa ca in conditiile ib care PET-ul este negativ sansele sa faci o recidiva sunt aproape nule dar se pare nu e tocmai asa
Limfom Hodgkin 28-11-2010, 20:47:20 de către Elena60
Subiect: Limfom Hodgkin
Nu sunt cadru de specialitate, dar mi se pare ca in conditiile in care PET-ul a aratat f bine acum trei luni, recidiva in asa scurt timp nu mi se pare posibila. Eu zic sa astepti analizele. Tu stii bine ca ganglionii se inflameaza si din multe alte motive. Ca ei reactioneaza la orice modificare din organism. Sa stii ca si la mine CT-ul dupa chimio a aratat bine, dar am facut iradierea. Si toti medicii cu care am discutat atunci, ca auzisem pareri diferite despre iradiere, m-au sfatuit sa nu renunt la iradiere. Ca probabil e si ea devastatoare nu neg; dar ce sa alegi din toate relele?
Eu iti doresc sa fie o alarma falsa, dar trebuie testat.
Numai bine si Doamne ajuta sa fie o alarma falsa!
Limfom Hodgkin 28-11-2010, 20:09:59 de către daniella28
Subiect: Limfom Hodgkin
Pt Elena .la cativa ani de la tratament am mai intalnit cazuri de recidiva eu vroiam sa stiu daca stiti pe cine care a facut recidiva imediat dupa terminarea tratamentului . la mine nu sunt decat 3 luni si jumatate de la terminarea tratamentului .in conditiile in care PET scanul era negativ inainte de terminarea tratamentului
Limfom Hodgkin 28-11-2010, 20:04:33 de către daniella28
Subiect: Limfom Hodgkin
pai am urmat ABVD si nu ma supar .locuiesc in Malta de aproape 3 ani .lucrez aici /si ca o ironie a sorti sunt asistenta medicala de terapie intensiva .
Limfom Hodgkin 28-11-2010, 10:39:04 de către Elena60
Subiect: Limfom Hodgkin
Buna tuturor!
Nu am scris demult!
In primul rand vreau sa-i multumesc lui BK pentru incurajarile din februarie! A avut dreptate! Nu a fost usor sa suport tratamentul(ABVD-ul), dar a trecut cu bine! Mie mi s-a parut mai greu de suportat iradierea. Am facut eritem pe esofag dupa doar 5 sedinte. Nici apa nu mai reuseam sa inghit, decat fortandu-ma si doar picaturi. Am avut mare noroc ca a fost in august si pepenele rosu a fost o adevarata binefacere pt. hidratarea mea. Voi povesti mai multe despre reactiile organismului meu la tratament, ca poate mai ajuta si pe altii.
Si acum pentru Daniella28: Da, in spital am intalnit persoane la care limfomul a recidivat. Persoana de care iti povestesc era la un control dupa 10 ani de la primul tratament. Povestea ca dupa 5 ani a recidivat. A facut din nou tratamentul cu citostatice si reactia a fost foarte buna. Acum era dupa alti 5 ani de la cel de-al 2 tratament si ea se simtea foarte bine. Doamna cred ca avea sub 50 de ani.
Organismul nostru poate fi mult mai puternic decat banuim, dar trebuie sa ai putere interioara. Asteapta rezultatele analizelor, lasa grijile tale in seama lui Dumnezeu si tu fii puternica si invingatoare!
Sa auzim de bine si multa sanatate tuturor!
Limfom Hodgkin 28-11-2010, 00:59:40 de către Sabina C.
Subiect: Limfom Hodgkin
@ daniella28 Tu ai urmat tratamentul ABVD sau BEACOPP? Si daca nu sunt indiscreta, in ce tara te tratezi?
Limfom Hodgkin 27-11-2010, 20:44:46 de către daniella28
Subiect: Limfom Hodgkin
Pt Sabina .sper si eu sa fie alarma falsa dar nu cred CT si PET scan au fost facute in iunie si nu mai aparea nimic si totusi medicul pt siguranta am mai facut inca 2 luni chimio si fara radio pt ca PET -ul era negativ si nu se face in aceste conditii,am uitat sa specific eu nu fac tratamentul in romania ,dar inca mai sper sa fie o greseala sau cel putin sa nu fie asta ,am terminat chimio in august 2010 acun trei luni ,iar acum au aparut in mediastin ,voi avea o biopsie pe 10 dec iar PET SCANUL SAPTAMANA VIITOARE , mersi mult si multa sanatate tuturor
Limfom Hodgkin 27-11-2010, 04:15:11 de către Sabina C.
Subiect: Limfom Hodgkin
@ Ramo87 Nu stiu daca va incurajeaza dar eu am o cunostinta care la 70 de ani a facut tratament (operatie, chimio...) pt. cancer de colon, au trecut mai bine de cinci ani si e OK. Cred ca varsta te face sa rezisti mai greu la tratament, organismul este mult mai afectat, celulele se refac mult mai greu. Partea buna ar fi ca nici celulele canceroase nu se inmultesc mai repede.
Limfom Hodgkin 27-11-2010, 04:00:44 de către Sabina C.
Subiect: Limfom Hodgkin
@daniella28 Sper sa fie alarma falsa. Poate fi vorba de tesut necrozat. Unde ai facut CT-ul? Care erau dimensiunile tumorilor atunci cand ai fost diagnosticata cu LH? Poate ar trebui sa discuti cu medicul si despre radioterapie, face ravagii dar distruge mult mai sigur celulele canceroase.
Limfom Hodgkin 26-11-2010, 19:02:04 de către daniella28
Subiect: Limfom Hodgkin
Buna .am si eu o intrebare este unul dintre voi care a facut recidiva .tocmai am facut controlul de 3 luni cu CT si se pare ca boala a recidivat .desi la PET cand l am facut in iulie era negativ .iar acum la CT apare dinou ceva pe mediastin .voi repeta PET si biopsie acum
Limfom Hodgkin 21-11-2010, 22:12:53 de către Ramo87
Subiect: Limfom Hodgkin
Buna! Din ce am observat aici majoritatea persoanelor sunt tinere.As vrea sa stiu daca stie cineva despre un caz de remisie la o persoana in varsta,respectiv 70+ ani.E incurajator ce am citi pe acest forum ,dar ma ingrijoreaza aspectul varstei.Va rog mult daca cineva stie ceva sa imi raspunda.Va multumesc.
Limfom Hodgkin 21-11-2010, 01:30:43 de către Sabina C.
Subiect: Limfom Hodgkin
@nicoleta2009
Daca PET-ul a iesit OK, atunci e foarte bine. Am citit de curand ca tumorile LH contin doar 5% celule canceroase, restul de 95% sunt celule inflamate. Asta explica de ce tumorile dispar mult mai repede decat in alte forme de cancer.
O spermograma v-ar lamuri cum e cu fertilitatea. Poate ar fi trebuit sa faceti o recoltare de sperma inainte de tratament.
Cu regimul nu stiu ce sa zic, am citit atatea reguli...ba fara carne, ba fara lapte, ideea e ca daca au fost distruse toate celulele, boala intra in adormire. Doctorita fiului meu a zis ca nu recomanda un regim anume, organismul trebuie sa se refaca dupa tratament si are nevoie de proteinele din carne si lapte.
Cand se apropie data controlului intri in panica dar cu timpul te obisnuiesti.
Limfom Hodgkin 19-11-2010, 21:46:18 de către nicoleta2009
Subiect: Limfom Hodgkin
imi cer scuze a fost diagnosticat in noiembrie 2009
Limfom Hodgkin 19-11-2010, 21:43:47 de către nicoleta2009
Subiect: Limfom Hodgkin
este prima data cand scriu aici, sotul meu a fost diagnosticat in noiembrie 2010 cu limfom hodkin, a fost un soc pentru noi pentru nu a avut nici un simptom clar inainte, avea cateva pete pe el dat medicul dermatolog ne-a zis ca nu e ceva grav, insa in noiembrie anul trecut de la o simpla raceala a inceput sa se simta rau, a facut o radiografie si i s-a spus ca are acumulare de lichid in sacul pericardic (nu mai tin minte termenul medical) si am ajuns de urgenta la operatie deoarece exista risc de stop cardiac. Tot atunci medicul ne-a spus ca are si o forma de limfom, urmand ca biopsia sa stabileasca de care. A fost limfom hodkin stadiul 3 cu celuraritate mixta, a urmat cura cu ABVD la Spitalul Militar iar dupa 6 luni si ceva a efectuat examenul PET din care a reiesit ca boala a intrat in remisie, urmand sa ne ducem in ianuarie 2011 la primul control dupa terminarea tratamentului, imi este putin frica dar asta este ce vrea Dumnezeu, pana atunci incercam sa ne traim viata cat putem de bine si sa ne bucuram de ea.
Puteti sa-mi spune-ti daca ati urmat un regim anume dupa ce ati terminat tratamentul si dupa ce perioada putem incerca sa avem un copil, doctorul ne-a zis ca dupa 2 ani si jumatate, insa exista si posibilitatea aparitiei si infertilitatii de la chimioterapie. Noi nu avem copil si atunci cand s-a descoperit boala faceam investigatii pentrun asta.
Limfom Hodgkin 12-09-2010, 03:23:42 de către C.C.C
Subiect: Limfom Hodgkin
Buna seara d-na Gaby!In sfirsit dupa un an de zile scr si eu un sfat pe acest forum,am decis tostuis cu intrizere sa scr si eu cite ceva.Ar fi trebuit demult,dar asa a fost ma simteam cidn bine cind rau,principapul ca acum sunt bine.Si saptamana viitoare ar trebui sa inchiei tartametul definitiv,doar cu voia domnului,daca analizele vor fi bine si eu la fel.CE va pot spune ca si eu am fost distusa si deprimata cidn am aflat cu ce diagnsic.Dar toata lumea de aici mi-a fost aproape si imi scr si acum tin legaruta si ma suna si la fel,si Dumnezeu are grija de noi toti.Indiferent in de situatii suntem,sa avem incredere si sa nu deznadajduim.Eu am 27 de ani.si numai terminasem facul si masterul in iasi,si m-am imbolnavit,cind imi doresm sa muncesc si s na pun pe picioarele mele at a dat totul peste mine.Ei DUmnezeu ne incerca si el ne vrea ce e mai bun.NU ca as fi vrtu sa ma imbolnavesc nustiu daca asta isi doreste cineva,dar sa va zci eu sunt fericita sufleteste.Si de acum incolo va fi altfel.NU asta vroiam sa va zic.Eu am suportta foarte gru citostaticile,6 cure,si 2 etape de radioterapie a cite o luna cu pauza d eo luan intre ele.Eu fac tratamtn in Rep.Moldova.Eram dispertat cind mi-au zis doctorii ca imi va cadea parul,ca sa-mi cumpar peruca,ca m-am adresat la un doctor si ala mi-a zis ca la el sunt pacienti care toti mor,adica eu vroiam el s ama trateze,in fine deci aveam parte numai din satea de descurajari,si eram u moralul la pamint.In fine,am luat si antidepresante daca ma cerdeti.Eram in depresie,mama mea nu a stiut de la inceput ca sunt bolnava se asa ceva,am ascuns ca sa o protezej,dar nu s-a putu ca imi era prea rau.Dar sa va zic acum sunt bine,sunt in remisie demult,numai ca treb sa fac tot tratametul pina la capat,acum ca si cum as face o profilatieca.Da si la radioterapie mi-a fost atre rau,cite am avut,dar ii multunes lui Duymnezue ca acum sunt i=bine.Mereu am mers singura la tratament.Mama mea odata a fost cu mine,nu am vrut s amerga s anu vada ce e pe acolo.Parintii mei sut tineri si puteau sa merga,dar mama prea mult sufera si stiu ca ias- face rau.Treb rabdare muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuultaaaaaaaaaaaa,dar stiti cum muuuuuuuultaaaa.Doctoii erau satui de mine,sincer,mereu eram cu ceva ,nu cred cu pretentii,dar asa eu ma mafifestam la taratment.Si aveam grija mereu sa nu intample ceva.dar acum vreau s adau la doctorat,mai departe,studii,si mi-am ales o tema c-am dificila,si maia les cu ce m-am intalnit eu acum in perioada tratamnt,AS vrea s afac o casca contra caderii parului la pacinetii bolnavi d ecancer.Deci vedeti ttoul ce se intampal numic nu e intamplator.Ma simt bine ,sincer,multuesc la toata lumea,lui Dumnezeu ca nu m-a uitat si ca mi-a dat in cale oameni buni.Va doresc curaj si rabdare.Si sa fiti in primul rind d-voatrs puterica,ca sa o sustineti pe fiica,si ea se va incarca cu pozitiv.Sanatate multa si Domnul sa va binecuvinteze.Cu drag Capitooina
Limfom Hodgkin 06-09-2010, 20:32:07 de către simona2007
Subiect: Limfom Hodgkin
Revin dupa 3 ani de absenta de pe acest forum...
Au trecut 10 ani de cind am fost diagnosticata cu boala Hodgkin si doresc sa va transmit ca increderea in sine, respectarea tratamentului cu strictete, rabdarea si un regim de viata normal (fara excese) este "reteta" cea mai buna in lupta impotriva acestei boli.
Anual mi-am facut analizele de singe, iar rezultatele sunt ok, asa cum este si starea mea generala.
Pot sa va mai spun ca anumite "medicamente" naturiste, cum ar fi produsele apicole, sub diferite forme de prezentare (miere, propolis, laptisor de matca) stimuleaza sistemul imunitar si au un efect benefic asupra organismului.
In rest, va urez multa SANATATE, celor cu probleme, sa aveti incredere ca aceasta boala poate fi controlata si pe cei care au in familie un asemenea caz, ii sfatuiesc sa NU cedeze pentru ca LUPTA merita si trebuie dusa pina la capat.
Cu prietenie si solidaritate,
Simona
Limfom Hodgkin 05-09-2010, 21:32:17 de către bk
Subiect: Limfom Hodgkin
pai treaba a stat in felul urmator : am avut ganglioni la gat si la subbrat , la gat a fost in jur de 10 cm , chiar daca nu am avut multi ganglioni mi sa pus stadiul 4 ptr ca boala era destul de avansata , cadeam din picioare , ma scarpinam precum maimutele si de la 75 de kg ajunsesem la 66 , din cauza asta mi-au pus stadiul IV B. Treaba cu radioterapia a fost ca eu dupa ce am terminat chimioterapia nu am mai fost la spital timp de 2 ani , adica trebuia sa fac si radioterapie insa eu nu m-am mai dus , in concluzie , tratamentul chimio a dat rezultat 100%. Sanatate!
Limfom Hodgkin 03-09-2010, 21:54:20 de către deeafily
Subiect: Limfom Hodgkin
Pt bk, as vrea sa te intreb ,am citit mai sus ca ai avut ganglioni si de 10 cm, unde au fost localizati?Ai avut in mai multe locuri ganglioni?De ce ti s-a pus st 4 al bolii si totusi nu ai facut radioterapie avand in vedere ca unele persoane cu st 2 fac radio.Eu am avut unul supraclavicular de 5 cm si in mediastin tot cam asa de mare ca tine, st 2 si urmeaza sa fac radio. Iti multumesc anticipat.Multa sanatate
Limfom Hodgkin 02-09-2010, 15:42:25 de către bk
Subiect: Limfom Hodgkin
calusu aici se discuta despre limfom hodgkin / non hodgkin nu stiu daca te poate ajuta cineva , incearca la mai multi mediciSanatate !
Limfom Hodgkin 31-08-2010, 22:16:05 de către calusu
Subiect: Limfom Hodgkin
buna am si eu o problema in urma cu un an si jumatate ,mi sa facut rau am simtit ca mi- se taie pichoarele si am cazut ,am avut un atac de panica puternic ,cu dureri in piept ,dupa 2 zile am inceput sa transpir si sa nu dorm mai mult de 2 ore pe noapte ma trezeam speriat si din nou tremuram .intr-o zi de nervi am zis ca o sa sar de undeva ,
bine inteles nu am facut lucrul acela dar de atuncea,ori de cite ori ma apropriu de ceva mai inalt am o frica care ma cuprinde sa nu sar sau sa nu fac ceva rau ,sa nu ma ranesc sau sa nu ranesc pe cineva din jurul meu ,
poate cineva sa imi spuna ce este asta ,si daca se poate trata ,
am luat o groaza de pastile am fost la doctor si doctorul parea mai nebun decit nebuni ,ma trimis sa ma plimb prin padure ,astept sa imi scrieti
respecte maxime calusu
Limfom Hodgkin 31-08-2010, 22:06:08 de către bk
Subiect: Limfom Hodgkin
@gabyuly * In primul rand boala nu te intreaba sau te ocoleste daca ai facut sport , in fata ei sintem egali.....ce vroiam sa-ti spun este ca nu e cel mai mare necaz din lume asta care ti se intampla tie si ficei tale , crede-ma ca sint boli mult mai grave de care nu ai vrea sa stii nici macar cu gandul, in alta ordine de idei sansele de vindecare sint destul de mari spre 100% bineinteles depinzand de ea si de cei din jur , sa ma intelegi mai bine ....este o boala in care moralul conteaza foarte mult, poate peste 50%......stiu ca sinteti multi care veti rade de ce zic ...insa odata trecuti prin asta mai devreme sau mai tarziu o sa-mi dati dreptate.

In concluzie draga gaby, la ce ai scris tu mai sus si la cat de pesimista esti iti pot spune ca nu faci decat rau................tu trebuie sa fi in primul rand cu capul pe umeri , eu de multe ori ma duceam singur la sedinta de citostatice si plecam pe picioarele mele seara iar a 2 a zi seara eram in club.....nu stiu ce tot vorbesti de stat la pat sau chestii de genu CAPUL SUS SI VEDETI-VA DE VIATA VOASTRA IN CONTINUARE.
Limfom Hodgkin 30-08-2010, 16:47:49 de către gabyuly
Subiect: Limfom Hodgkin
ma numesc gaby si cred ca cel mai mare necaz din lumea asta la mine a venit...fiica mea in varsta de 19 ani a fost diagnosticata in iulie 2010 cu limfom hodgkin celularitate mixta,a fost operata la iasi de o tumora undeva pe trahee si dupa ce ia venit rezultatul de la bucuresti iau pus acest diagnostic:limfom hodgkin celularitate mixta.Vreau sa va spun ca fiica mea a facut f mult sport(handbal)de la 11 ani,nu a avut niciodata vreo boala sau sa aiba vreun simtom,nimic....pana cand iam facut fisa medicala pt intrarea la facultata,la raza pt plaman ia iesit o pata si cand am mers la tomograf ia u descoperit o tumora undeva in torace.Sunt tare ingrijorata pt copilul meu,am inceput citostaticele la cluj cu dacarbazina,suntem la a 3 sedinta,analizele iau iesit bune pana acum,dar cand sa faca a 3 sedinta au zis ca valorile sunt la jumatate si nea amanat cu 6zile,celelalte 2 sedinte lea suportat bine,inca nu ia cazut parul,nu sta la pat,se plimba mult.Va rog din suflet spuneti-mi si mie oare are sanse de vindecare copilul meu?simt ca ma prabusesc,ca nu mai am aer sa respir,DE CE TOCMAI COPILA MEA?astept un raspuns de la voi,multumesc
Limfom Hodgkin 27-08-2010, 01:13:41 de către Sabina C.
Subiect: Limfom Hodgkin
@Emilia. Da, la Cluj am intalnit si copii care se nasc cu cancer sau leucemie. Cancerele la copii sunt in general diferite de cele adutilor. Cei foarte mici nu fac limfom Hdgkin ci limfoame non Hodgkin care sunt de mai multe tipuri in functie de celulele implicate. Deoarece diviziunea celulara este foarte rapida la copii cancerele sunt mult mai agresive dar si tratamentele au rezultate mult mai bune. Nu reusesc sa-mi amintesc exact cum a fost la Grigore Alexandrescu, cred ca la poarta le-am aratat biletul de trimitere si ei ne-au indicat un cabinet undeva in spatele cladirii de la intrare, acolo erau cateva rezidente foarte dragute care dupa ce l-au pipait pe toate partile au mai descoperit un galglion mic sub brat. Ne-au intrebat apoi daca vrem sa-l internam pentru investigatii si am spus ca nu avem de gand sa plecam pana nu stim care-i cauza adenopatiei. La noi in oras medicul ne-a spus ca doar o biopsie poate spune exact despre ce este vorba. Apoi am mers in alt corp unde a facut radiografie pulmonara dupa care a fost internat intr-un salon al doctoritei Mioara Runcan. La scurt timp doctorita m-a luat deoparte si mi-a spus ca pe radiografie apare o tumoare la plamani iar in cel mai fericit caz poate fi vorba de un TBC. Dupa doua zile a facut biopsia iar peste zece zile aveam deja diagnosticul de limfom H. Din punctul meu de vedere cei de la Grigore Alexandrescu s-au miscat repede si cu mult bun-simt. Biopsia a durat aproximativ o ora cu anestezie cu tot iar sectia de chirurgie arata impecabil. Analiza anatomo-patologica s-a facut tot in cadrul spitalului G.A.
Limfom Hodgkin 26-08-2010, 09:58:09 de către emilia_07
Subiect: Limfom Hodgkin
Ma bucur sa aud ca ati primit vesti bune. Voi merge la inceputul lunii sa refacem analizele pe care ni le va indica d-na dr , o voi intreba ce mi-ati spus, doamna Sabina , iar daca raspunsul nu ma va multumi, voi merge si eu la Grigore Alexandrescu. As vrea sa va rog sa imi spuneti totusi numele doamnei dr care a pus diagnosticul , inainte de a afla rezultatul biopsiei, asa am inteles din ce ati scris mai sus, ca o data ajunsi acolo, v-a consultat o d-na dr, as vrea sa stiu cum se numeste. Aici ni s-a spus ca ganglionul nu este de natura infectioasa si asta m-a pus pe ganduri, daca nu e de natura infectioasa, de ce natura e? nici ei nu stiu deocamdata. Imi spuneti ca teoretic la varsta asta nu apare boala, dar totusi, dumneavoastra ati fost in spital la Cluj si spuneati ca acolo erau multi copii(tot din relatarile dv pe care le-am citit la paginile anterioare). Va multumesc oricum pt raspuns, sanatate multa sa ne dea Dumnezeu!
Limfom Hodgkin 25-08-2010, 18:20:53 de către Sabina C.
Subiect: Limfom Hodgkin
Am fost cu fiul meu la control si toate analizele plus tomografia au iesit excelent. Am trecut cu bine peste primul an de la terminarea tratamentului. Timp de cinici ani are interdictie la soare, bai termale si mare. Un regim de viata echilibrat, fara eforturi care i-ar putea slabi organismul, odihna. Imunitatea este foarte importanta pentru ca o imunitate scazuta poate face organismul vulnerabil la o recadere.
@ emilia, statistic vorbind e aproape imposibil ca fiul tau sa aiba Hodgkin deoarece boala asta apare cam dupa varsta de 10-12 ani. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa-ti faci griji. LDH-ul este foarte mare si poate ca de aici trebuie pornit. Nu cred ca ar trebui sa incepi cu spitalul Fundeni, nu pune raul inainte. Eu am luat trimitere de la medicul de familie pentru spitalul Grigore Alexandrescu, acolo i-au pus diagnosticul de limfom. Din prima zi mi s-a spus cam despre ce ar fi vorba. Insista si spune-le ca vrei sa stii exact de ce sunt ganglionii mariti si ce-i cu LDH-ul asa mare. Sper sa ne dai vesti bune.
Limfom Hodgkin 24-08-2010, 21:21:04 de către bk
Subiect: Limfom Hodgkin
Ptr emilia_07 : Ganglionii la 1cm-1,5 cm nu poti spune ca sint ganglioni mari , ei oricum au in jur de 1 cm in stare normala........eu am avut ganglioni de 7-10 cm

26241 com 1 2 3 4 ..... 243244245246247248249 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp