tumora vezicala

Secțiunea: Interpretare explorari imagistice
3 comentarii 1
1 angelicarox
1 angelicarox [1c]
07-09-2018, 19:54

Membru din 07-09-2018

Subiecte: 1

Comentarii: 1

Buna ziua!
As avea si eu nevoie de o parere despre o interpretare RMN

Tumora vezicala, ce pare sa cuprinda intreg peretele, ingrosat neregulat, pe conturul superior fiind evidente leziuni vegetante , cu invazia meatului ureteral drept cu ureterohidronefroza semnificativainamonte, cu reducerea parachimului renal.
Adenom suprarenalian drept de -8mm
Limfonodul de -8mmin ax scurt nivel iliacextern in dreapta.

Este vorba de un barbat de 74 ani caruia i sa propus scoaterea vezici

rog o parere!!

Multumesc anticipat!
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7763c]
10-09-2018, 13:53

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

Răspuns pentru (angelicarox, 07-09-2018, 19:54:14):


operatia radical este singura optiune standard care ofera sanse de vindecare. totusi, recomand ca, daca se face operatia, aceasta sa fie facuta dupa tratament cu citostatice.
3 angelicarox
3 angelicarox [1c]
10-09-2018, 16:05

Membru din 07-09-2018

Subiecte: 1

Comentarii: 1

Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 13:53:56):

Va multumesc mult pt raspuns!

Am vrut si o alta parere pt ca doi medici se contrazic pe acest caz :( Acest barbat de 74 ani este de fapt la o recidiva(tumora vezicala) adica a fost operat aproximativ acum 2 ani de o tumora, operatia sa facut in doua etape dupa care sa facut acele instilatii timp de cateva luni( biopsia a fost T2) . A fost bine pana acum cateva luni cand a inceput sa urineze din nou cu sange( trebuie sa specific ca nu a mai mers la nici un control) In acest moment e internat si sa facut o prima interventi(si cica a scos ceva din tumora), dar se pare ca sa deteriorat functia renala si au fost nevoiti sa ii puna o sonda direct din rinichi medicul zicea ca era la un pas de dializa !!!(specific ca are doua sonde una direct din rinichi iar in punga are urina curata iar una din vezica si in punga are sange!!!!) Acum vrea sa ii faca o cistoscopie sa mai vada nu stiu ce?! dupa care va hotara ce va face in continuare. Eu de fapt am vrut sa imi spuneti care e situatia pt ca medicul curant si cu primul medic care la operat au doua opinii diferite: cel care la operat prima data zice ca e o tumora infiltarativa si trebuie scoasa vezica iar cel care la operat acum zice ca nu e si ca se poate scoate tumoarea .
MAREA MEA INTREBARE ??? Ce se intampla cu sonda aceea din rinichi ramane acolo pe viata????
Răspunde la topic
3 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp