TUMORA CEFALOPANCREATICA -ICTER MECANIC

Secțiunea: Alte forme de cancer
4 comentarii 1
1 Danielcta
1 Danielcta [3c]
21-05-2018, 17:35

Membru din 21-05-2018

Subiecte: 1

Comentarii: 3

Buna ziua,
BIU
2 Danielcta
2 Danielcta [3c]
21-05-2018, 18:34

Membru din 21-05-2018

Subiecte: 1

Comentarii: 3

Tata in varsta de 71 ani, in urma unui efort fizic, are o durere puternica in stomac. Din tinerete a avut ulcer perforat cronic, cu perioade de ani fara dureri , si cu debuturi de saptamani cam la 5 ani distanta. Nu se interneaza in spital si dupa 3 saptamani starea se agraveaza , sughita continuu,vomita tot, nu poate urina, transhaminazele ii iese cu valori mare, fave icter, bilirubina totala este 6 mg/dll.
Ii facem un echo si RMN si i se descopera un pseudochist de 9,7/7,3 cm.
Este internat si externat pentru 5 zile de către Spitalul Regina Maria Ponderas Academic Hospital din Bucuresti si diagnosticat cu Tumora Cefalopancreatica si Icter Mecanic. Nu i sa efectuat o operație in Ponderas Academic Hospital deoarece erau suspiciuni de metastaze pulmonare. Un examen RMN de imagistica cu substanța de contrast făcut la Mediconst Constanta pe data de vizualizează o formatiune tumorala in capul pancreasului,cu conținut mixt lichid si solid,de mărime 9,7/7,3 cm care comprima potcoava duodenala si calea biliara principala. In baza plamanului stâng sa vizualizat un nodul care ridica suspiciuni de metastaze. Se incerca in Ponderas un ERCP ,care nu reuseste si tatal meu face o hemoragie, aspira in plamani si fave stop respirator, e surescitat cu succes si a doua zi i se face un drenaj biliar extern. Dupa 3 zile , mi se spune ca nu poate fi operat deoarece ar fi metastaze la plamani. Alte diagnostice secundare ca complicați au fost: Drenaj biliar extern (Colecistotoma percutanta) Compresie Duodenala insuficienta hepatorenala, Status post aspirat nematic tranheobronsic. La externare dupa 3 zile de drenaj biliar extern Bilirubina totala este 16mg/dll
După externare internare la Spitalul Județean Constanta i se face investigație radiologica de CT abdomen si pelvis nativ, in Buletinul cu cod de cerere către Medimar cu sediul in interiorul Spitalului Constanta , sa identificat Formațiune tumorala cefalo-uncinata pancreatica cu mărime de -95/67mm având caractere imagistica de malignitate. Cu arii necrotice.
Medicul cere un nou examen radiologic de Colangiografie RMN abdominal nativ si pelvis de data asta efectuat de alt medicul radiologist Rezultatul evidențiază formațiune cefalica pancreatica ca mărime cu diametre maximale de 95/66/92mm având caractere sugestive pentru un pseudochist hemoragic cu dilatația in amonte a cailor biliare.(se omite partea cu ariile necrozate observata pe raportul de imagistica facut cu o zi inaine .Ulterior a fost supus intervenției chirurgicale. Tema Operației ICTER OBSTRUCTIV PRIN TUMORA CAP PANCREAS.
Ni se spune ca trebuie operat pentru o operatie de bypass ale cailor biliare in scop paletiv.
Suntem de acord.
Dupa operatia care a durat 2 ore, medicul ne informeaza ca nu a fost cancer, si a fost foar un chist care sa curatat. Il baga la terapie intensiva. Intreb daca piesele recoltate sunt trimise la laborator HP. Raspunsul e afirmativ. In timpul operatiei i se pune 7 tuburi de dren, in zona capului pancreas, ficat,coada pancreas, si stomac jos.Nu mi se explica de ce...
Starea se agraveaza. BT oscileaza intre 18-19...Medicul spune ca caile biliare ar fi fibrozate si trebuie sa ii facem un ERCP implantare stent de plastic.
Daca nu il pierdem in orice moment.
Disperat accept. I se pune stent de plastic lung de 10 cm. BT scade in noaptea aceea cu 7 unitati. A 2 zi creste din nou la 19...
Medicul spune ca tre sa ii facem operatie de bypass sle cailor biliare....adica cu ce am foat noi de acord cand l au operat prima oara si nu sa facut.
De data asta i se face un RMN abdominal nativ. Concluziile arata: In corelație cu RMN de pe data de 21-02-2018 nu se mai regăsește formațiunea tumorala pe capul pancreasului, Căile biliare nu sunt dilatate. Pancreas cu structura neomogena cu prezenta de ari necrotico-hemoragice. Iar operația de by-pass alea cailor biliare se canceleaza. Medicul ma anunța ca este vorba de fapt de o insuficienta hepatocelulara care ii tine starea de icter.
Intreb unde se duce bila, caci tatal meu avea tranzitul intestinal blocat.
Care e pare voastra stimati doctori? Tata e foarte grav...
Va multumesc mult..
BIU
3 Danielcta
3 Danielcta [3c]
21-05-2018, 18:38

Membru din 21-05-2018

Subiecte: 1

Comentarii: 3

Răspuns pentru (Danielcta, Azi, ora 18:34:21):

Mai adaug niste detalii...cand i se schimba pampersul are un lichid incolor....deci logic ca bila nu se dreneaza..
BIU
4 Danielcta
4 Danielcta [3c]
21-05-2018, 19:40

Membru din 21-05-2018

Subiecte: 1

Comentarii: 3

Răspuns pentru (Danielcta, Azi, ora 18:38:53):

Am uitat sa adaug ,la Bucuresti a facut markeri tumorali, au iesit CA 19.9 A IESIT 133 Mg/dll
si CEA normal.

Scuze de greseli in textele de mai sus.
BIU
Răspunde la topic
4 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp