trebuie sa ma operez neaparat?

Secțiunea: Operatii chirurgicale in cancer
4 comentarii 1
1 AngelEyes
1 AngelEyes [0c]

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 0

Buna. Ma numesc Anamaria, am 19 ani si am fost diagnosticata in ianuarie cu fibroadenom mamar stang, de 28mm. Mi s-a recomandat operatie la Cluj, dar eu nu vreau sa ma operez. Mentionez ca sora mea a fost operata in luna aprilie cu cancer la san. As dori sa imi recomandati ceva tratament eficient, daca se poate.
Va multumesc.
2 al_dumitru
2 al_dumitru [1c]

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 1

Buna, Anamaria. Daca ai probleme cu cancerul in familie, e bine sa acorzi o grija foarte mare acestor probleme. Sigur ca fibroadenomul e benign (adica nu e cancer) dar, problema cu tumorile la san este urmatoarea: ele pot degenera si se pot maligniza. Cu cat stai mai mult cu ele, cu atat le dai mai multe ocazii sa isi faca de cap.

Ca sa nu ramai cu deformari, e bine sa le iei din pripa, si nu cand au crescut prea mult. Presupun ca daca medicii ti+au recomandat operatia, au facut+o cu discernamant, iar Clinica de la Cluj e o clinica respectabila. Cunosc pe cineva care a facut acolo aceasta operatie de curand si a avut numai vorbe de lauda pentru tot, de la cazare si pana la atitudine si la rezultate.

Nu zic, or fi si tratamente naturiste, dar e putin probabil sa le culegi de pe un forum, si e foarte bine sa le folosesti ca adjuvante, nu ca terapii de baza. Iar daca ar fi sa ti se recomande un tratament medicamentos, tot la medic il vei afla. Deci cauta un doctor ginecolog, care se pricepe si la fitoterapie, este zic eu, cel mai in masura sa iti spuna cat poti incerca cu alte metode si cand e cazut ferm de operatie.
3 zara
3 zara [1c]
01-09-2017, 11:08

Membru din 01-09-2017

Subiecte: 0

Comentarii: 1

Buna ziua, am 41 ani si in urma cu cateva luni am simtit la ambii sani niste noduli. In urma unei elestografii, medicul mi-a gasit la sanul stang :
la ora 10 nodul tip 2, 1.5 cm hipoecogen fine delimitat. Este fibroadenom
la ora 12 placarde de proliferare lobulara si nodul de tip 3 de 1.5 cm. Este fibroadenom

Sanul drept – ecostructura de tip fibrograndular , neomogencu placarde de proliferare lobulara, chisturi lobulare situate in cadranele externe.
La ora 9 apare un nodul hipoecogen de tip 2. Este fibroadenom.
Am dureri si arsuri mari.Am dat cu diclofenac si nimic.Va rog sa-mi spuneti daca ar trebui sa fac biopsie si sa-i scot. Va multumesc anticipat
4 RaulDuke
4 RaulDuke [7763c]
04-09-2017, 11:29

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

Răspuns pentru (zara, 01-09-2017, 11:08:45):


asta nu poate decide decat medicul care te consulta.
Răspunde la topic
4 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp