Rog parere competenta vis a vis de un carcinom mamar operat de 2 saptamini,Oncotype sau nu,eventual conduita

Secțiunea: Interpretare analize si examen anatomopatologic
2 comentarii 1
1 Simo E.
1 Simo E. [1c]
26-02-2018, 12:31

Membru din 26-02-2018

Subiecte: 1

Comentarii: 1

Buna ziua,

Am fost diagnosticata acum vreo 2 luni cu neoplasm mamar sin stg.,initial scos doar nodulul de 9 mm pentru ca nu exista nici o suspiciune,apoi mastectomie si limfadenectomie axilara,scos 13 ganglioni,unul infiltrat.

IHC efectuata dupa prima operatie care include nodulul plus marginile de siguranta oncologica adica vreo 4 cm suna asa : ER intens pozitiv in peste 95% celule tumorale,ER intens pozitiv in peste 95% celule tumorale,scor Allred 8.HER 2 negativ,KI67 pozitic in aprox.20 % din cel.tumorale,in focarele cele mai active, CK5,p63,negativ in componenta tumorala,pozitiv in focarele adiacente de carcinom in situ.

Dupa operatia 2,mastectomie, nu a mai iesit nimic in glanda mamara,e aspect de mastoza fibrochistica,dar din cei 13 ggl. ,unul e infiltrat,Nu apare infiltratie nici catre piele nici catre pectoral.La finalul rezultatului anatomo-patologic scrie pT0 N1a. Am inteles ca analiza Oncotype dx m-ar putea salva -sau nu- de chimioterapie si ca doar la Bucuresti sau Cluj se poate rezolva asta dar nu cunosc 'filiera'.

As dori o parere avizata vis a vis de problema mea.Multumesc anticipat.

Scor Ellis Elston 7,G2
BIU
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7763c]
27-02-2018, 14:37

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

Răspuns pentru (Simo E., 26-02-2018, 12:31:51):


in mod evident cred ca este tardiv pentru Oncotype in acest moment. daca incepi sa-l dai in lucru acum, rezultatul va veni peste mai multe saptamani, iar in maxim 8 saptamani de la operatie se recomanda inceperea chimioterapiei. din pacate furnizezi mult prea putine date ca sa-mi pot face o idee completa, dar aceasta discutie trebuie sa o porti cu medicul tau oncolog. personal, la "feel", as recomanda chimioterapie, caci aici, clinic si empiric vorbind, boala pare sa aiba un comportament agresiv (adica la sub 1cm tumoa primara, deja a dat o diseminare ganglionara ?!?!) si un traseu imprevizibil. vei face si radioterapie posibil (nu mi-e clar daca pana la urma s-a scos tot sanul sau doar zona cu tumora).

cine este medicul tau oncolog si ce ti-a propus?
Răspunde la topic
2 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp