rog interpretare bolnavul are 76 de ani e tatal meu

Secțiunea: Interpretare explorari imagistice
2 comentarii 1
1 LPG
1 LPG [0c]
02-02-2017, 22:19

Membru din 02-02-2017

Subiecte: 1

Comentarii: 0

CT abdomino-pelvin nativ si cu substanta decontrast i.v.:
Foarte probabil defect de umpere a ramurilor subsegmentare ale arterei pulmonare drepte sugestiv unei embolii. (dificil de apreciat pe timpii vasculari efectuati).
Ficatul are dimensiuni moderat crescute (lob drept antero-posterior de aprox.200mm), margini rotunjite si structura inomogena cu multiple formatiuni nodulare hipocaptante cea mai mare de 34/42 mm in segmentul V, sugestive de det.sec. Intrahepatic, pericolecistic, in contact intim cu peretele acestuia si fara plan de clivaj grasos decelabil, se evidentiaza o formatiune policiclica, hipocaptanta ce depaseste conturul hepatic si are dimensiuni aproximative de 41/70 mm; formatiunea are contact intim cu felxura hepatica a colonului pe o distanta de aprox.18 mm, fara semne evidente de invazie. Colecistul prezinta multiple imagini sugestive de calculi la interior de pana la 15 mm si calcifieri parietale. Usoara dilatatie de CBIH .
Aspectul ar putea fi sugestiv unui cc. al veziculei biliare.
De asemenea periportal, pericav si periceliac sunt vizibile numeroase adenopatii cele periportale cu mai probabil degenerare necrotica Ia interior, cea mai mare de pana la 21/30 mm.
Pancreasul fara modificari patologice.
Splina are dimensiuni normale si o formatiune hipercaptanta precoce cutendinta la wash-out de aprox.16 mm hemangiom? Splina accesorie de 13 mm anterior.
Ingrosare neregulata a glandelor SR de pana la 11 mm - nespecific.
Ambii rinichi au dimensiuni normale, parenchim pastrat uniform, diferentiere buna cortico-medulara, fara calculi sau dilatatii pielocalicele ori ureterale. Calcifieri arcuate la nivelul pelvisului renal bilateral - cel mai probabil ATS,
Vezica urinara nu prezinta anomalii parietale. Prostata are daimetrul transvers de 43 mm sicalcifieri milimetricela interior.
Fara colectie ascitica.
Cateva imagioni ganglionare milimetrice si retrocrural drept de pana la 5 mm in ax scurt.
Adenopatie suspecta inghinal drept, de 14 mm in ax scurt.
Fara modificari de structura osoasa suspecte vizibile la nivelul segmentului examinat.
CONCLUZII:
Aspectul CT ar putea fi sugestiv unui cc. vezicular pe fond litiazic cu invazie hepatica (?). Det.sec. hepatice multiple. Adenopatii periportale si periceliac. Limfoganglioni retrocrural drept. Adenoaptie inghina drept.
Formatiune hipercaptantaintraspenic - mai probabil hemangiom?. Ingrosrae neregulata a SR -nespecific. Posibil
]
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7763c]
03-02-2017, 15:21

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

Răspuns pentru (LPG, 02-02-2017, 22:19:43):


care este intrebarea? ce recomandari ati primit de la medici?
Răspunde la topic
2 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp