Rezultat buletin anatomo patologic

Secțiunea: Interpretare analize si examen anatomopatologic
2 comentarii 1
1 Andreea elisabeta
18-06-2018, 13:47

Membru din 18-06-2018

Subiecte: 1

Comentarii: 0

Buna ziua, ajutati-ma si pe mine cu interpretare unei biopsii. Am fost operata de o tumora de 15 cm diametru in zona mezocolonului, tumora era delimitata de colon si de restul organelor, se misca , in urma biopsiei a iesit urmatorul rezultat: macroscopic tumora chistica, diam 15 cm cu suprafata externa neteda, cu continut mucinos, cu structuri vegetante in intrachistic de grosime max 2 cm, dimensiuni i tre 3-6 cm
Microscopic: celule tumorale cu aspect de adenocarcino papilar, epiteliu tumoral de aspect mucinos, cu celule inalte cu atipii si mitoze.
La Ct toate organele de aspect normal, tumora vine in contact cu rinichiul stang si psoas cu lomita de demarcatie.
Mi s-a recomandat efectuarea analizelor imunohistochimice pentru determinarea originii tumorale.
Ce parere aveti?
Andre
2 Bunicul
2 Bunicul [65c]
19-06-2018, 07:21

Membru din 18-07-2017

Subiecte: 0

Comentarii: 65

Răspuns pentru (Andreea elisabeta, 18-06-2018, 13:47:17):

Fiind vorba de un adenocarcinom imunohistochimia este necesară pentru a stabili clar tipul de cncer și agresivitatea acestuia pentru tratamentul în continuare. Bănuiesc că ați mers deja cu rezultatul la chirurgul care v-a operat și că acesta v-a îndrumat spre un oncolog. Indicat ar fi să cereți și o a doua opinie de la un alt oncolog.
GIST, Prostată, Vezică
Răspunde la topic
2 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp