Plasturii de fentanyl

Secțiunea: Cancerul de colon
4 comentarii 1
1 clau
1 clau [7c]
04-05-2017, 22:32

Membru din 19-10-2014

Subiecte: 3

Comentarii: 7

Buna seara,
Revin dupa 2 ani si 7 luni. Mama mea a fost operată de cancer la colon. A facut radioterapie, dar chimioterapia, nu. A mers totul destul de bine pana prin ianuarie/februarie cand a inceput sa se simtă mai rau, sa vomite, sa se miste mai greu, iar acum, este la pat de la Paste. Are dureri. I-am dat diferite medicamente pentru dureri, ultimul fiind injecții de tramadol. Acum nu isi mai fac efectul. Ieri seara a adormit la 21, la 24 s-a trezit ca nu mai poate de durere. I-am facut o injectie de tramadol de 50. Dupa 2 ore m-a trezit ca o doare, i-am facut o injecție de tramadol de 100. Nu i-a mai trecut. De o saptamana pare sa nu ii mai treaca cu injectiile acestea. Asa ca, la 3 noaptea i-am aplicat un plasture de fentanyl. Toata noaptea si toata ziua durerea a persistat la fel de puternica. As vrea sa stiu ce trebuie sa fac, sa ii mai pun unul, sau dupa cat timp isi face efectul? Am aplicat plasturele pe spate, deasupra soldului. Pe ea o dor baza coloanei si picioarele. Am gresit zona, a fost iradiata?
Va mai reusi sa ajunga in fata blocului? Sau va ramane la pat?
Adaug ca are metastaza la ficat.

Va multumesc.
clau
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7763c]
05-05-2017, 15:15

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

Răspuns pentru (clau, 04-05-2017, 22:32:50):


doar daca nu ai pregatire medicala, si inca destul de avansata, nu vei putea sa faci tratamente eficiente de una singura. nu stiu cum ai intrat in posesia medicamentelor pe care le amintesti, fara sa ai explicatii despre cum se folosesc, dar cred ca trebuie sa te adresezi medicului.
3 clau
3 clau [7c]
05-05-2017, 19:03

Membru din 19-10-2014

Subiecte: 3

Comentarii: 7

Buna ziua,

De aceea intreb, pentru ca nu am pregatirea necesara pentru a intelege sau a sti aceste lucruri. Imi pare rau sa spun acest lucru, dar mama era deja moartă daca ascultam de medicul de familie. Am intrat in posesia acestor medicamente de la medicul oncolog la care mama este in evidenta. Dar nu am avut explicatiile necesare. M-ar ajuta un raspuns. Va multumesc.
clau
4 clau
4 clau [7c]
05-05-2017, 23:46

Membru din 19-10-2014

Subiecte: 3

Comentarii: 7

Nu am fost foarte explicita pt ca ma interesa in cat timp isi face efectul primul plasture. Am auzi de la o jumatate de ora, la 2 zile. Medicul oncolog nu ne-a dat acest amănunt. Mama are dureri groaznice de spate si de picioare. Nu ajunge la baie. Doctorii, asistentii au spus ca sunt dureri cauzate de boala. Le mai alinam cu antidolorifice pana cand am ajuns la tramadol, pe care îl cerea din doua in doua ore. Toti medicii au spus ca este boala. Durerile sunt cand se misca, iar la picioare, la atingerea, chiar a pijamalei. Toti doctorii la care am fost au zis ca am ajuns la morfină. Am pus un plasture de 50 si dupa 21 de ore durerea era acolo, parca mai mare. Nu stiam daca trebuie sa pun un alt plasture sau nu. Am intrebat, am primit raspunsul, da, trebuie 2 plasturi. Aveam dubii. Imi era frica stiind ce medicament este. Nu am avut ce face, l-am pus. Azi mama a vomitat de 2-3 ori, de culoare neagra. Azi am fost la un alt doctor, oncolog, pentru a primi lămuriri, pentru a ma invata ce sa fac, cum sa procedez. Mi-a spus ca acest tip de durere poate fi cauzat de nervi si ca nu trece cu morfina. Ne-a dat lyrica si ne-a spus sa luam plasturii jos. Nimic nu am facut de capul meu!! Am intrebat tot, câteodată chiar ce părea logic, de frică sa nu ma însele simtul comun.
Acum mai am o intrebare: strada pe care mergem acum o fi buna? Nici nu mai stiu de cine sa ascult, de aceea am pus intrebarea aici, pentru a avea o confirmare sau a continua cautarea răspunsurilor inainte ca mama sa se duca!

Va multumesc!
clau
Răspunde la topic
4 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp