Metastaza colon, ficat, aderente peritoneale

Secțiunea: Metastaze
1 comentarii 1
1 ali_anghel
1 ali_anghel [0c]
10-09-2018, 23:25

Membru din 10-09-2018

Subiecte: 1

Comentarii: 0

Buna seara!
Este vorba despre mama mea, are 61 de ani.
In iulie 2016 a fost operata - neoplasm rectal superior stenozant si hemoragic, se practica rectosigmoidiana cu colorectoanastomoza. Diagnostic histopatologic: adenocarcinoma de colon bine diferentiat, invaziv in tesut adipos pericolonic pT3NOMx. A urmat tratament oncologic ambulatoriu cu pastille - Capecitabina.
In aprilie 2018 este internata cu urmatoarele: C79.1; secundare: C20, C78.6, C79.5, N13.0, K66.0, N20.0. La CT se observa o masa tumorala 40/30 mm, cu contur neregulat, infiltrative, cu negroza centraal, situata iliac stanga in contact cu peretele sigmoidian, dar si cu versantul antero-lateral stang al sacrului, cu efect osteolitic in zona de contact, aceasta formatiune obstrueaza complet ureteral stang. Se practica Visceroliza rezectia formatiunii tumorale in bloc cu rectul superior, anexa stanga si ureteral stang, uretro-uretero anastomoza T-T si endoproteza JJ Ch. Colostomie stanga, drenaj pelvin.
Diagnostic histopatologic:
Piese trimise:
1. Fragment tumoral recidiva pelviana
2. Segment ureter+ovar+recidiva tumorala
3. Segment ce include anastomoza colorectala cu recidiva tumorala

1 Ovar stang cu corpi albicans, chiste foliculare si focare de endometrioza stromala, perete de ureter cu infiltrate tumorale extrinseci din adenocarcinom colonic cu arii mucosecretante, embolii tumorali in vase si interesare tumorala neurala
2 Perete colonic cu interesare tumorala extrinseca din adecarcinom mucosecretat cu invazii in intreg peretele inclusiv a mucoasei si ulcerarea acesteia.
- Limfoganglion (1) cu metastaza de adenocarcinom colonic.

Evolutia dupa operatie a fost foarte buna.

Pe 27.07 a fost prima sedinta de chimio-terapie: PEV cu 80 mg Oxaliplatin, folinat 150 mg, 5FU bolus i.v 54 ml ser 300 mg, 5Fu pompa 1900 mg (doza 50%), a doua sedinta a fost pe data de 14.08 : PEV cu Oxaliplatin 100 mg, folinat de calciu 210 mg, 5FU i.v 420 mg, 5FU pompa 2500mg (75%).
Inca de la prima sedinta i-a fost foarte rau: stari de voma, crampe abdominale, dureri musculare, oboseala accentuata, dar fara a putea dormi etc.
Ne-avand scaun de cateva zile, nici flatulatii, am ajuns la medical care a operat-o.
In urma CT-uli:
Ficat cu leziune nodulara hipodensa hipocaptanta de 0,8 cm in segmentul II; nodul suprarenalian stang de 1,8 cm cu densitati native sub 10 UH, idofil. Interpancreato-spleno-renal in raport direct cu toate trei organe, proces inlocuitor de spatiu, cu structura heterogena, cu arii tisulare iodofile si zone hipodense central de 3cm, fara imagini de adenopatii abdomino-pelviene, fara lichid liber peritoneal, numeroase leziuni nodulare abdomino-pelviene cu aspect similar formatiunii descriese mai sus, cateva anse jejunale moderat dilatate, o alta ansa se vizualizeaza destinsa (4 cm) cu continut lichidian, lumenul ei decalibrandu-se la nivelul flancului drept, datorita unei formatiuni descriese mai sus (nodul peritoneal) de 4cm.
Diagnostic:K66.0 ; secundare: Z85.0, Z96.0, K43.9, C78.6, N18.8, Z93.3

Verdict: nu se mai poate face nimic din punct de vedere chirurgical, mergeti la oncologie. La oncologie ni s-a spus ca nu se mai poate face nimic nici aici si sa ne pregatim de ce este mai rau, caci in curand va deceda.

Ma poate ajuta cineva cu cea mai nebuneasca idee? Exista macar 1% sansa prin operatie? Exista vreo procedura extrema, nu conteaza cat este de periculoasa? Medicamente experimentale? Nu stiu?............orice........
Răspunde la topic
1 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp