Fractura pe OS PATOLOGIC caz ciudat !!!

Secțiunea: Ar putea fi cancer?
3 comentarii 1
1 Herbel Ionel
1 Herbel Ionel [1c]
28-08-2014, 17:45

Membru din 28-08-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 1

Buna ziua. Am si eu nevoie de putin ajutor intr-o problema cu tatal meu, un barbat perfect sanatos de 52 ani, fara nici un simptom, fara probleme de sanatate mai vechi si fara internari in spitale in toti acesti ani.Ceea ce aveti scris mai jos sunt toate biletele de iesire din spital si toate scrisorile medicale pe care le avem pana acum.
Totul a inceput acum vreo 2 luni cand tatal meu a simtit o mica intepatura in umarul stang si o mica durere, a continuat sa munceasca pana acum 1 luna timp in care durerea s-a mai agravat, mobilitatea bratului find afectata, S-a prezentat la medic ortoped care i-a facut 3 infiltratii (fara sa-i faca si o radiografie a umarului) timp de aprox 2 saptamni, timp in care durerea s-a agravat si mai mult doar aparand si o atrofie a musculaturii supraspinos, trapez, infraspinos si deltoid stang, dupa care acelasi medic i-a spus ca probabil are o ruptura de muschi infraspinos si l-a trimis la un alt medic si un alt spital.De aici a inceput calvarul pentru el si toata familia totodata.
Am atasat si un link cu toate iesirile si scrisorile medical scanate, pentru a fi citite mai usor
https://drive.google.com/folderview?id=0B-aeiVhHxXsaQ0pnU0ljOW8tY3c&usp=sharing
https://drive.google.com/folderview?id=0B-aeiVhHxXsaUk12REFMa29oTXc&usp=sharing
https://drive.google.com/folderview?id=0B-aeiVhHxXsaZWRHRjhvUjBtb28&usp=sharing

Stiu ca e o lectura cam prea lunga dar sper ca cineva va avea rabdare sa citeasca si bineinteles ca orice parere avizata va fi primita cu bucurie. Va multumesc.

Spitalul Judetean de Urgenta “DR Constantin Opris” BAIA MARE- Medic DR. PRIE ANDREI (ortoped)
Perioada internarii : 20/08/2014 – 22/08/2014
Diagnostic principal (DRG Cod 1): C40.0 Tumora maligna omoplatul si oasele lungi ale membrelor superioare
Diagnostice secundare (DRG):
1. Tumora maligna ficat, fara precizare
2. Tumora maligna leziune depasind bronhiile si plumonul
3. Tumora maligna peritoneu, fara precizare
4. Ischemie traumatica a unui muschi
Diagnostice formulare libera: Fractura pe os patologic humerus stang in 1/3 proximala. Formatiuni tumorale ficat si plaman bilateral+peritoneu. Sindrom de compresiune neural ape nervii suprascapular, axilar si musculucotant stg.
Stare la externare: ameliorat

Investigatii
CT regiune toracica nativ si cu substanta de contrast nonionica*:
Nr.6605 / 22 august 2014
Buletin de examinare TDM
Herbel Ioan, 52 ani, Orto
Indicatie: TU pulmonar.
Examinarea: CT pulmonar native si CT craniu cu contrast iv. Optiray 50 ml a fost efectuata prin sectiuni contigue de 5 mm in plan axial si evidentiaza:
Fara tulburari ventilatorii de tip atelectatic.
Fara plaje de sindrom alveolar sau interstitial.
Cel putin trei micronoduli in campul pulmonar dr si unul in stag suspecti, cu aspect de DS.
Nu exista mase tumorale pulmonare.
Fara adenopatii supracentimetrice mediastinale, hilare sau axilare.
Fara colectii lichidiene pleurale sau pericardice.
Masa tumorala cu aspect inomogen, ce se extinde de la nivelul colului humeral stang caudal pe o distanta de 75 de mm, pe diafaza humerala, cu aspect de manson, avand dimensiuni maxime in plan axial de 73/64 mm, produce osteoliza marcata in aceasta regiune, existand doar putine resturi de corticala.
Pe achizitia de abdomen superior: rinichi, splina, SR de aspect TDM normal. Ficat inomogen prin prezenta a numeroase leziuni hipodense cu aspect de DS. Coada pancreasului cu dimensiune de 47 x 38 mm, atmosfera peripancreatica la acest nivel fiind fin infiltrata.
Se asociza cativa micronoduli peritoneali.
Fara alte modificari de structura osoasa suspecte.
Ecografie general (abdomen + pelvis)*:
• Ficatul contine in ambii lobi numeroase formatiuni nodulare de pana la 20 de mm, izo si hipoecogene, inconjurate de halou hipoecogen (DS)
• Splina 127 mm
• VP, CBP, R normale
• VU in vacuitate
Ex. radiolog torace ansamblu*:
• Fara modificari patologice pleuropulmonare
Examen clinic
-general
EXAMENUL CLINIC GENERAL OBIECTIV scade in greutate cu 5 kg in ultima luna, Stare generala buna, Talie 1.75 Greutate 70 Kg. Stare de nutritie buna, Stare de constienta prezenta, Facies usor palide, Tegumente normale, Mucoase normale, Fanere normal reprezentate, Tesut conjunctiv-adipos slab reprezentat, Sistem ganglionar slab nu se palpeaza, Sistem muscular normoton, normokinetic, amiotrofie a musculaturii centurii scapulare stg.Sistem osteo-articular integru, mobil vezi ex.local APARAT RESPIRATOR torace normal conformat, MV present, sonoritate pulmonora, APARAT CARDIOVASCULAR soc apexian in spatiul V intercostal stg. AMC in limite normale, zgomote cardiace ritmice bine batute, AV=71/min, TA=120/70 APARAT DIGESTIV abdomen suplu, nedureros la palpare, tranzit prezent FICAT, CAI BILIARE, SPLINA ficat cu marginea inferioara la 2 cm sub rebordul costal dr., splina usor marita APARAT URO-GENITAL loje renale libere, Giordano neg. bilateral, mictiuni spontane fiziologice, SISTEM NERVOS, ENDOCRIN, ORGANE DE SIMT ROT prezent bilateral simetric, OTS,
-local
Brat stang usor tumefiat in 1/3 proximala, atrofie a musculaturii supraspinos, trapez, infraspinos si deltoid stg.Abductia si flexia bratului imposibila, durere in 1/3 proximala a bratului, circulator periferic normal, neurologic – deficit neurologic in teritoriul nervului suprascapular si axillar.
Institutul Oncologic “Prof.Dr. Ion Chiricuta” Cluj-Napoca- medic DR. LAZAR GABRIEL ( chirurg onco)
Perioada internarii : 25/08/2014 – 27/08/2014
Diagnostic externare: Formatiune tumorala brat stang, biopsie incizionala
Epicriza: Pacient in varsta de 52 de ani, se prezinta in IOCN pentru o formatiune tumorala localizata la nivelul bratului stang, afirmativ debutata in urma cu 3 saptamani, ce creste in dimensiuni in acest interval, pentru tratament de specialitate. Explorarea radioimagistica efectuata in alt serviciu, indica o fractura pe os patologic humerus stang in 1/3 proximala. In urma efectuarii examinarilor clinice si paraclinice si dupa o pregatire preoperatorie adecvata, se intervine chirurgical, in anestezie generala i. v si se practica incizia formatiunii tumorale si aspiratia unui continut de aspect sangvinolent, de aproximativ 3 ml. In conditiile date, se decide transferul intr-un serviciu de ortopedie, pentru o conduita terapeutica adecvata. Postoperator, evolutie favorabila, cu pacient afebril, sub tratament antialgic, antiinflamator, fara semne de sangerare activa de la nivelul plagii, cu plaga chirurgicala curate, in curs de vindecare per primam. Se externeaza pacientul.
NU s-a recoltat si nu s-a trimis nici o proba pentru biopsie!!
-
Spitalul Clinic de Urgenta Cluj-Napoca –medic: Conf.Dr. TOMOAIA GHEORGHE
Data : 27/08/2014
Diagnostic principal : Fractura pe os pathologic humerus proximal stang ( suspect metastaza osoasa )
Recomandare: Internarea la Spitalu Universitar de Urgenta Bucuresti Sectia Ortopedie Traumatologie Prof.DR. CATALIN CIRSTOIU
2 Herbel Ionel
2 Herbel Ionel [1c]
28-08-2014, 21:48

Membru din 28-08-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 1

Am reusit sa pun pe Dropbox radiografiile plus toate celelate examinari inclusiv ceea ce am scris mai sus.
LINK : https://www.dropbox.com/sh/bel73d802a5qdhl/AACtcYU3eRL5rVOzfhjKkcAAa?dl=0
3 RaulDuke
3 RaulDuke [7763c]
30-08-2014, 15:28

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

Răspuns pentru (Herbel Ionel, 28-08-2014, 17:45:50):


am citit tot ce ai scris, am vazut de asemenea ca postarea ta a reluat intocmai ce scrie si in buletinele uploadate. totusi... care este intrebarea la care vrei sa iti raspundem sau cu ce crezi ca putem sa te ajutam ? pare a avea o tumora osoasa, suspecta de malignitate, si cu metastaze. acest lucru trebuie investigat suplimentar cu biopsie si examen histopatologic si imunohistochimic. cand urmeaza sa ajungeti in bucuresti, la spital ?
Răspunde la topic
3 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp