carcinomatoza peritoneala - recomandari

Secțiunea: Carcinomatoza peritoneala
47 comentarii 12 3 INAINTE ›
1 negara
1 negara [15c]
05-06-2014, 19:37

Membru din 05-06-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 15

Soacra mea a fost diagnosticata cu carcinomatoza peritoneala, carcinomatoza epiplooica, pelvis inghetat( posibil punct de plecare ovarian), diagnostic stabilit dupa ce a fost operata si inchisa la loc, fara a rezeca nimic din tumora, pentru ca riscul ar fi fost mult prea mare.Rezultatul biopsiei este:fragmente de epiploon cu metastaze de adenocarcinom slab diferentiat(G3).Din multiplele cautari pe internet am achizitionat recent citostaticul natural Graviola.Am contactat si un medic in specialitatea chirurgie oncologie ce ne-a prescris``verbal`` un tratament chimioterapeutic ``agresiv``.
As dori sa va intreb daca imi puteti recomanda un oncolog care pe langa pregatirea profesionala de calitate sa o aiba si pe aceea de OM, din Cluj sau din Bucuresti, care sunt sansele de raspuns la tratament, ce complicatii pot aparea si la ce sa ne asteptam in perioada urmatoare.Multumiri
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7763c]
17-10-2013, 20:01

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

s-ar putea sa nu fie usor sa gasesti ceva pe masura a ceea ce cauti sau a ce asteptari ai, in primul rand pentru ca, odata ajunsi in orice sectie de oncologie din tara, veti vedea impreuna cu voi o multime mare de oameni, care se ruleaza tot timpul, cu probleme de o gravitate comparabila. deci cel mai bine cred ca faci sa te preocupi de capacitatile tehnice atat ale serviciului cat si ale medicilor/oncologului carora te vei adresa. cel mai bine este, evident, sa faceti tratamentul, chiar in ambulator, dar intr-o sectie dintr-un spital mare, clinic, si, evident sa fiti luati in evidenta si la un oncolog de teritoriu/policlinica, printr-un bilet de trimitere de la medicul de familie.
3 negara
3 negara [15c]
17-10-2013, 20:47

Membru din 05-06-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 15

Va multumesc pentru promptitudine si sinceritate.As mai avea o rugaminte.
In registrul descris mai sus e oportun acest tratament chimioterapeutic sau am grabi lucrurile ( organismul persoanei in cauza e deja slabit si cu deficit de vitamine, peste care a intervenit si o anemie al carei tip sincer nu il cunosc) ?
Considerati, in interesul pacientei ca e mai bine, in afara sprijinului moral si al celor cateva paliative naturiste recomandate de cei care au mai trecut sau traverseaza astfel de perioade, ca ar fi mai indicat sa nu il urmeze?
Din cate am inteles e foarte posibil sa urmeze o perioada extrem de grea, in care vor apare durerile.Cum putem sa o spijinim si sa ii usuram suferinta?
4 RaulDuke
4 RaulDuke [7763c]
17-10-2013, 21:02

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

nu poti face nimic din punct de vedere medical, cu exceptia situatiei in care esti medic. de asemenea nu poti lua decizii sau face lucruri pe baza unor discutii pe internet, fie si cu insusi Doctor House. ca atare trebuie sa ajungi cat mai repede la un consult oncologic, pentru ca numai asa se poate stabili daca ea poate sau un sa beneficieze de un tratament citostatic. inafara de tratamentul citostatic, mai sunt si alte tipuri de tratamente, masuri suportive, simptomatice, etc, pe care tot oncologul trebuie sa le decida.eu nu pot sa exprim o parere aici, pentru ca nu cunosc cazul, nu cunosc detalii importante, multe dintre care nu se pot cunoaste decat vorbind cu si examinand un pacient. totusi, ca sa stii, majoritatea cazurilor de cancere ovariene avansate, chiar si metastatice, primesc totusi chimioterapie, care aduce un mare beneficiu, cel mai des, in termeni de ameliorare a calitatii vietii si chiar de prelungire a supravietuirii, fata de situatia in care ati alege sa nu faceti nimic. si de asta e important sa mergeti la oncolog cat mai curand !
5 stevens
5 stevens [301c]
17-10-2013, 21:27

Membru din 20-01-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 301

Stimata doamna eu spun sa nu va resemnati inca ! In afara de suplimentul de graviola cumparati de pe siteurile straine supliment de acid caprilic combinat cu acid undecylenic, daca nu, din tara acid caprilic plus Pau D`arco !

Pentru anemie dati-i sfecla rosie fiarta si suc de sfecla rosie diluat pana la o treime cu apa plata sa minerala ! Suc de coaze negre daca mai gasiti, separat, inainte de cel de sfecla !

Daca a fost operata si mai are un tub de dren, pe acolo inroduceti 750 ml-1 l de solutie de bicarbonat 5 % (solutie perfuzabila 8, 4 % diluata cu solutie salina 0, 9 %) care se innoieste zilnic timp de 10-14 zile ! Daca nu sunt rani in cavitatea peritoneala se pot adauga cativa mililitri de amfotericina B, timp de cateva zile ! Apoi se trece la administrarea intravenoasa de solutie de bicarbonat intre 3 si 500 ml, 4 cicluri a cate 6 zile cu 6 zile pauza ! Asta este tratamentul corect pt carcinomatoza peritoneala !
6 negara
6 negara [15c]
17-10-2013, 22:46

Membru din 05-06-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 15

Multumesc din suflet pentru sustinere.
A fost operata pe data de 27 septembrie, acum e acasa si doar dupa cateva capsule de graviola se simte mult mai bine, in special psihic.A avut drena, dar pentru ca a doua zi dupa oeratie nu a mai supurat, a fost scos.In ceea ce priveste administrarea intravenoasa a refuzat-o pentru ca nu mai suporta perfuziile.Trebuie sa mentionez ca a fost internata in spital cam cu o saptamana inainte de a fi operata si a fact in toata aceasta perioada perfuzii aproape continuu.
Din cautarile noastre am descoperit ``Apisan forte", un remediu naturist tonifiant cu rezultate remarcabile, cel putin in fazele incipiente, dar care a dat se pare rezultate si in fazele mai avansate, macar ca adjuvant.
Am auzit si noi de reteta cu sfecla, insa intr-o alta varianta:sfecla si morcov fierte in amestec cu mar.
Nu i s-a prescris pentru acasa niciun fel de tratament.( luni s-a implinit o sapatamana de la externare)
Am uitat sa va mentionez ca noi nu i-am spus adevarul, decat astazi si doar partial in sensul ca ar fi vorba de un cancer ovarian dG2 si ca trebuie musai sa faca chimioterapie, pe care initial o refuzase.
In privinta regimului alimentar ne puteti recomanda sau``interzice`` anumite alimente?
Opiniile din practica de specialitate sunt atat de contrarii incat sincer nu prea mai stim ce e bine sa manance si ce nu.
Inca o data, toata stima!
7 maria 123
7 maria 123 [54c]
17-10-2013, 23:37

Membru din 27-02-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 54

Buna seara,
prietena mea ESTE idem bolnava -de 5 ani
a facut si chimio...
si FARA intreb prea multe (orice vb dar nu-i place despre boala)
am retinut
ca sfecla rosie sa NU fie fiarta, ci suc (asta-i imp.)..
puteti adauga, (CA SI EA) 1-2 frunze de varza proaspata, un mar,
un morcov, putina lamaie
p.s.
toate pt a-i schimba gustul...dar DOAR sfecla-i imp.
NU
are voie:lactate deloc, nimic mentolat, doar carne de pasare si peste
si totul fiert
asta-mi zicea
Sanatate maxima soacrei.
Doamne ajuta!
8 stevens
8 stevens [301c]
17-10-2013, 23:38

Membru din 20-01-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 301

Daca ma intrebati pe mine, ceea ce recomand in general este sa evitati cu desavarsire zaharul rafinat, alcoolul, muraturile-otetul (folositi doar zeama de lamaie), painea alba si excesul de carne ! In mod normal as fi spus sa evitati carnea rosie dar avand in vedere cat de poluat este puiul si pestele, este mai sanatoasa supa de vacuta cu multe legume, verdeturi si acrita cu lamaie din belsug !

Puteti lua apisan forte sau mai simplu cautati miere NATURALA de salcam, dar sa nu ia mai mult de 2-3 lingurite pe zi ! Am uitat sa mentionez, pt vitaminizare cumparati-i polen din care sa-i dati 2 lingurite intre mese !

Nu conteaza in ce formula ii dati sfecla fiarta, mai important este sucul proaspat stors (si diluat) !

Incepeti sa-i dati cate o lingurita de bicarbonat alimentar dimineata pe nemancate (inainte de sucul de sfecla) si seara inainte de culcare ! Acel dren este bine totusi sa fie reintrodus pana mai este posibil si dupa ce isi revine putin incepeti introducerea solutiei cum am spus mai sus !

In sinteza aveti : suplimentul de acid caprilic, dieta, sucul de sfecla si bicarbonatul pe gura ! Vedeti cum faceti cu drenul si procurati bicarbonat perfuzabil !
9 negara
9 negara [15c]
18-10-2013, 14:33

Membru din 05-06-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 15

Va multumesc inca o data tuturor pentru spijinul acordat, atat moral cat si in privinta sfaturilor avizate.
Daca veti considera din practica dumneavoastra sau din alte surse de documentare bine fundamentate ca pot exista anumite elemente relevante pentru speta de fata, va rog sa nu ezitati sa imi comunicati.
Spre exemplu citeam zilele trecute un articol despre celebra Amigdalina pe care unii medici o prescriu cu toata larghetea ( in special in Germania), pe cand altii o interzic cu desavarsire.
Mai nou astazi am fost la medicul de familie al dansei pentru a o lua in evidenta si a-i elibera tremiterea catre oncologie.Un reprezentant medical, aflat in trecere tocmai facea reclama unui produs chinezesc, pe baza de ciuperci( la noi sunt interzise cu desavarsire din cate am inteles intr-un astfel de diagnostic), din anumite specii ( se pare cam 5 la numar), de la firma Secom cu mare adresabilitate unor astfel de pacienti, ciuperci despre care citisem candva ca intr-adevar ar avea ceva proprietati mai aparte, insa la un pret exorbitant ( ceva in jur de 1200 lei, dar capsulele sun putine la numar, iar curele din cate am inteles foarte lungi.)
Privind din alta perspectiva medicala cazul as intreba daca intradevar trebuia operata de vreme ce la FOCG nu exista niciun CTCum sa deschizi un pacient cu suspiciunea de tumora ovariana, banuind din start ca lucrurile sunt ceva mai grave decat cele relevate de o ecografie standard si una transvaginala?In ciuda faptului ca este o persoana claustrofoba, am inteles ca sub anestezie, se poate face examinarea sus mentionata.E un mare semn de intrebare?!Deschizand si inchizand la loc practic s-a creat compresia organelor, iar organismul a fost supus unui stres suplimentar fara rost.
Mai mult chiar dupa operatie medicul chirurg mi-a comunicat ca are si metastaze hepatice si ca foarte multe organe sunt afectate.In situatia data, urata si complicata mai conteaza in vreun fel stadializarea cancerului?Sau acesta mai poate fi stabilit in vreun fel?Din pacate in intreaga proba de epiploon recoltata nu s-a gasit niciun ganglion, desi ni s-a comunicat ca s-a cautat in mod special unul pentru proba si a fost trimis catre analiza.( e adevarat ca ne putea spune orice de vreme ce eram in afara salii si nu inauntru).
In consecinta e util la momentul actual sa stim exact dradul bolii, si daca da, cum am putea proceda.
Cu respectul cuvenit, S.N.
10 RaulDuke
10 RaulDuke [7763c]
18-10-2013, 19:46

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

trebuie sa ajungeti un oncolog, sa faceti niste analize si un examen CT, care defapt trebuia facut inainte de operatie.
11 stevens
11 stevens [301c]
18-10-2013, 21:56

Membru din 20-01-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 301

Amigdalina gasiti in samburii de prune ! Ca masura un pumn de samburi intregi (nesparti) pe zi !

Puteti sa-i dati orice alti antioxidanti sau imunostimulatoare pe care vi le permiteti, dar incepeti cu cel de mai sus !
12 negara
12 negara [15c]
29-10-2013, 15:59

Membru din 05-06-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 15

Buna ziua,
Revin in atentia dv. cu urmatoarele noi date.Am fost la oncolog la Fundeni si n-i s-a recomandat in regim de urgenta un CT pulmonar si un RMN pelvis+ abdomen.Am reusit sa facem CT-ul si rezultatul este urmatorul:
-examenul CT nativ si postcontrast al toracelui evidentiaza plamani fara leziuni heterodense, cu exceptia unui micronodul subpleural la nivelul lobului mijlociu pe partea dreapta, cu diametrul de 6mm, cu aspect sechelar
-nu se vizualizeaza acumulari fluide pleurale;ateromatoza aortica toracica;
-fara adenopatii mediastinale;grilaj costal cu aspect CT normal;glande suprarenale cu aspect CT normal;
-punti osteofitice antero-laterrale etajate la nivelul coloanei dorsale;
-lichid liber perihepatic cu grosimea maxima de 45mm si carcinomatoza la nivelul epiplonului.
Va rog daca imi puteti explica cam ce inseamna acest``diagnostic`` in limbajul comun, in afara termenilor tehnici, de specialitate.
Va multumesc.
13 RaulDuke
13 RaulDuke [7763c]
29-10-2013, 16:13

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

este vorba despre un cancer care s-a raspandit, de la locul initial, in abdomen. este vorba de un stadiu foarte avansat al bolii, unul nevindecabil, din pacate.
14 stevens
14 stevens [301c]
29-10-2013, 23:01

Membru din 20-01-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 301

Care este `locul initial` ? Daca n-a existat un punct de plecare este vindecabil ? fiindca am inteles ca la voi regula este meta-staze= nevindecabil !
Daca nu stii cu ce sa tratezi sau nu o tratezi corect si pneumonia poate fi mortala ! Voua cine va vindeca pesimismul ? Dar ignoranta ?
15 negara
15 negara [15c]
29-10-2013, 23:48

Membru din 05-06-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 15

Nu vreau sincer ca intrebarea mea sa nasca polemici si nici sa degenereze in altceva, ci doar o explicatie in limbajul comun, al omului care nu e specialist in domeniul medical, si atunci cand se poate mai multe detalii care ma pot ajuta sa o ``ajut`` la randul meu sau sa imi sprijin sotul.
Cred ca s-au facut deja o sumedenie de erori in acest caz si mi-e evident ca nu mai pot fi reparate, si as fi vrut doar sa ma lamuresc exact cum stau lucrurile.
Sunt o fire optimista de felul meu dar nici nu vreu sa trec dintr-o pasa in cealalta fara o argumentatie solida.Si asa suntem destul de bulversati pentru ca realmente nu prea mai stim ce sa credem.Nu stiu in ce masura RMN-ul de abdomen si pelvis pe care il va efectua in apoximativ 9 h ma va edifica prea mult.
Mai are vreo relevanta punctul de plecare?Se mai poate practica chimioterapia sau alte proceduri care sa o poata ajuta intr-un fel.Cu toate cautarile mele nu am reusit da descifrez acest CT pulmonar;presupun doar ca e o problema cu acel micronodul, restul termenilor insa nu am putut sa-i pun cap la cap si sa obtin ceva.Initial pe biletul de externare scria ceva de genul :...posibil punct de plecare ovarian?sa inteleg ca poate fi si din alta parte?carcinomatoza nu e specifica cancerului ovarian?
Pana a fi diagnosticata se plangea de dureri abdominale, balonari si pierderi masive de sange care au fost puse pe seama colonului, care in urma unei colonoscopii se pare ca prezenta polipi?!
In loc sa ma lamuresc, lucrurile devin mai ambigue si mai greu de inteles, in ciuda faptului ca am lucrat in domeniul medical si am avut si am tangenta, fara a fi cadru de specialitate.
Multumesc pentru intelegere.
16 stevens
16 stevens [301c]
30-10-2013, 11:16

Membru din 20-01-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 301

Stimata doamna RMN-ul cred ca va poate ajuta foarte mult pt a vedea daca si in ce masura sunt atinse organele sau intestinele, pentru ca epiploonul nu este decat o pielita care le tine la un loc si le protejeaza pe cele dinainte !
Micronodulul de la plaman este o problema absolut minora in momentul de fata, mai important este sa aflati pe unde se face pierderea de sange care a dat anemia !

Sanatate !
17 RaulDuke
17 RaulDuke [7763c]
30-10-2013, 16:00

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

nu exista nicio polemica intre mine si stevens: eu sunt medic oncolog iar el... nimic, doar un om care da sfaturi iresponsabile pe forum si care nu stie nici macar ca "metastaze" se scrie legat, fara cratima. in functie de asta si de cum corelezi discutiile de pe aici cu discutiile cu medicii, poti sa decizi singura pe cine are rost sa asculti mai degraba.

in rest: da, are rost aflarea punctului de plecare, chiar daca boala este in faza metastatica. se poate face chimioterapie si eventual alte tratamente, diferenta fiind de multe ori luni sau chiar ani de zile in plus de supravietuire. cunoasterea punctului de plecare are r rost, pentru ca astfel se poate adapta cel mai bine tratamentul care urmeaza sa fie aplicat. cel mai probabil la situatia pe care o descrii este ca boala a plecat din zona ginecologica, probabil din ovar. totusi acest lucru trebuie certificat, pentru ca o "carcinomatoza peritoneala" poate aparea si in cazul altor cancere. leziunea din plaman nu pune probleme, este probabil o ramasita a unei afectari TBC in urma cu mult timp, care posibil ca nici nu a fost cunoscuta. nu e momentul panicii ci e momentul clarificarii, pentru ca sunt multe lucruri de facut. de ce anume ti se pare ca s-au facut "o sumedenie de erori" in acest caz si de catre cine ?
18 negara
18 negara [15c]
30-10-2013, 17:44

Membru din 05-06-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 15

In primul rand a fost operata fara un examen CT.Aici trebuie sa mentionez ca a fost o intreaga ``balbaiala``, pentru ca atuni cand am solicitat filmul si rezultatul am fost pasata de la un asistent la altul, asistent sef, medicul care a operat-o, prietena care a recomandat-o medicului etc, ca sa aflu intr-un final ca de fapt nu exista.
In urma altor discutii purtate cu un dr. chirurg-oncolog de la Spitalul Fundeni si de la Institutul Oncologic din Cluj nici nu trebuia operata ( aici parerile mai multor medici, inclusiv pe plan local sunt unitare): trebuia facut chimioterapie agresiva( exact acesta a fost termenul folosit) timp de 6 luni, apoi un examen CT si abia atunci se puteau pronunta daca este sau nu operabila.
In urma operatiei medicul in cauza mi-a comunicat ca e plina de metastaze, inclusiv la plamani si ficat, doar stomacul, se pare ca la vremea respectiva nu a fost atins( actualmente se plange de usturimi). Acum in urma CT-ului pulmonar aceste metastaze se pare ca nu exista, cel putin nu in acesta zona.Se plange in schim de transpiratii nocturne in zona capului si a gatului.
Ulterior externarii medicul pleaca in concediu pentru 3 saptamani , recomandandu-i asteptarea pentru un tratament ``revolutionar`` ( ceva de genul unei sonde introduse direct in pelvis pe unde ar fi trebuit administrata chimioterapia) si ii ``ofera`` un regim alimentar pentru..colecist?!
Trebuie sa mai precizez ca in urma cu 3-5 ani, nu mai stiu exact a plecat la o clinica in Bucuresti pentru un nodul la un san ( nu stim nici astazi cu adevarat ce a fost atunci), cel putin asa ne-a precizat atunci, intorcandu-se in aceeasi zi dupa efectuarea unei interventii`` moderne``. ( fara extirpare, fara operatie). Din pacate nu pot da mai multe detalii pentru ca nu stiu si nici nu a vrut sa ne spuna, nici atunci si acum nici atat.
Se pare ca punctul de plecare a fost o tumora de 85mm/85mm pe ovarul drept.In ultimii 2 ani se tot plangea de pierderi anale de sange si dureri in zona pelvina, mai exact de colon.
Astazi a reusit sa faca RMN-ul de pelvis si abdomen dar fiind claustrofoba nu i s-a administrat si substanta de contrast, asa ca maine dimineata trebuie sa mearga din nou.Am doar filmul si CD-ul pe care insa nu stiu sa le citesc, rezultatul scriptic vine dupa aproximativ 24 h.
Nu stiu daca are vreo relevanta in cauza dar scorul Roma inainte de operatie era de 97.90.
Am uitat sa mentionez ca medicul care a operat-o mi-a spus ca a reusit sa scoata un ganglion, iar la biopsie nu s-a gasit nici urma.Mai mult decat atat s-a specificat ca analiza pleaca spre 2 centre, cand de fapt s-a facut doar local si cu multe interventii. Ulterior am aflat ca se putea face la cerere, acum insa nu cred ca ar mai ajuta la ceva.Examenul citologic a reliefat urmatoarele: material amorf, detritus celular, numeroase hematii, limfocite si celule mezoteliale tipice si reactive ( ceva mai tarziu ni s-a comunicat ca persoana a carei parafa se regasea pe rezultat e de regula certat cu Bahus si rapoartele sale sunt puse sub semnul intrebarii)
In concret nu stim sau poate nu intelegem noi care este gradul bolii ( daca exista indicii concrete in acest sens), aria de raspandire a bolii ( cat de avansate sunt metastazele) si daca i se poate stabili o schema de chimioterapie/radioterapie ( stiu ca la aceasta intrebare mi-ati mai raspuns, dar contextul de atunci nu avea atat de multe date/detalii).O ultima precizare, cred absolut necesara o constituie faptul ca pacienta este o persoana dificila, introvertita, refractara de principiu la intentiile noastre de a o sprijini, nu cunoaste cu adevarat gravitatea propriei situatii( stie doar ca are un cancer ovarian de grad 2 cu evolutie rapida) si nici nu se bucura de un tonus macar satisfacator : era irascibila si inainte, dar acum parca s-a accentuat.
Multumesc pentru rabdarea cu care ma urmariti si promptitudinea raspunsurilor.
19 stevens
19 stevens [301c]
30-10-2013, 20:27

Membru din 20-01-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 301

" Ulterior externarii medicul pleaca in concediu pentru 3 saptamani, recomandandu-i asteptarea pentru un tratament ``revolutionar`` ( ceva de genul unei sonde introduse direct in pelvis pe unde ar fi trebuit administrata chimioterapia) si ii ``ofera`` un regim alimentar pentru..colecist?! "

Doamna sa va tineti de acest medic, nu mai puneti totul sub semnul intrebarii ! Daca se poate va rog sa-mi faceti si mie legatura cu dansul ! Insistati ca acea sonda sa-i fie montata cat mai repede cu putinta !
20 RaulDuke
20 RaulDuke [7763c]
30-10-2013, 20:27

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

cu placere si te astept cu vesti la fiecare moment cand ai ceva nou de spus! in schimb ma tem ca, desi iti inteleg supararea si afectarea, nu vad propriuzis niste "greseli" in sine in ce relatezi; faptul ca a fost operata de pilda fara un CT inainte, da, nu este optim, dar nu pot spune ca exista o lege sau vreun standard de ingrijire (mai ales in romania) care a fost incalcat. altfel, tot ce se face, inclusiv operatia, se face mereu numai cu acordul pacientului. daca nu s-a facut asa, atunci intr-adevar este o eroare si o chestie chiar "litigioasa". daca insa exista un consimtamant, atunci, pentru orice s-ar fi facut, decizia s-a luat de comun acord, iar daca e ceva nu tocmai corect sau optim, responsabilitatea este cel putin impartita. in schimb, despre cancerul de ovar, vreau sa stii ca de o maniera standard in momentul de fata, inca exista controverse despre cum e mai bine, cand exista carcinomatoza: sa operezi din prima si sa scoti cat mai mult din boala, ca apoi chimioterapia sa aiba un efect cat mai mare, sau sa faci chimioterapie intai si apoi sa operezi "ce ramane" ? dezbaterile sunt in toi, iar la ora actuala prima varianta este considerata cam standard. altfel, sa stii ca peste 60 si la noi in tara sigur peste 70 la suta din cancerele de ovar se prezinta si se diagnosticheaza in faza avansata, fie stadiul III fie stadiul IV, cand fie sunt nevindecabile din prima, fie au un risc foarte mare si dupa tratament recidiveaza si apoi nu mai raspund la niciun tratament. nu vreau sa apar pe nimeni, pentru ca nici nu stiu ce s-a intamplat, iar despre ginecologii romani nu am numai pareri bune, personal, nu vreau nici sa adopti o atitudine fatalista si resemnata (ar fi cel mai rau lucru pentru voi), dar vreau sa-ti explic ca aceste lucruri sunt asa cum sunt si nu pot fi luate decat ca atare. nu e momentul sa privesti inapoi cu amaraciune, caci nimeni pe lume nu poate controla si prevedea sau preveni astfel de lucruri. e momentul celeritatii si calmului si deciziilor bune pe viitor. ma bucur ca ai dat peste acest forum, unde ai si oameni care au sfaturi bune si oameni care iti impartasesc experienta, deci cel putin nu te simti singura! in rest, de cate ori ai vreo problema tehnica de discutat, noi abia asteptam sa o postezi aici!

mult succes si noroc pe viitor !
Răspunde la topic
47 comentarii 12 3 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp