Cancer pancreas

Secțiunea: Cancerul de pancreas
3 comentarii 1
1 Emilian
1 Emilian [1c]
15-07-2018, 16:56

Membru din 15-07-2018

Subiecte: 1

Comentarii: 1

Buna acum 2 zile tatal meu in varsta de 59 de ani a efectuat un RMN pentru ca i se ingalbenise pielea iar acesta este rezultatul (mentoniez ca voi scrie exact cum e pe foaia de rezultat fara a omite un punct o virgula sau un semn al intrebarii) :

RMN abdomen nativ+SDC, colangio-RMN

Ficat cu dimensiuni normale, cu patru formatiuni tumorale maligne( discret hipersemnal T2, T2FS, hipersemnal intens DWI, hiposemnal ADC, T1) cu gadofilie slaba periferica in faza arteriala,cu progresie centripeta a prizei de SDC in fazele portala, parenchimatoasa si tardiva, la 20 de minute de la injectare leziunile raman hipocatant central.Formatiunile sunt conturate diguz, situate in segmentul IV adiacent VCI, cu diametrul maxim axial 1,3cm subcapsular anterior la jonctiunea segmentelor III si IV de 4,4/2,3cm cu retractia capsulei adiacente,subcapsula lateral in segmentul IV 3/2,1cm,posterior in segmentul VII 2,1/2cm - metastaze hepatice.
Coledocul suprapancreatic este dilatat, calibrul maxim de 8mm.Leziune difuza infiltrativa de aproximativ 1 cm, vizibila doar pe secventa de difuzie si post SDC in faza arteriala unde este hipocaptanta, este situata in portiune laterala dr. a capului pancreatic, mansoneaza versantul lateral dr. al coledocului distal-carcinom periampular?colangiocarcinom? mai putin probabil neoplasm de cap pancreatic.
Dilatare marcata retrograda a ductului hepatic comun-1,6 cm, dilatarea cisticului-8mm, a ductelor biliare dr. si moderata dilatare a cailor biliare intrahepatice.
Colecist mult destins, cudat infundibular, cu pereti subtiri, fara calculi.
Jumatatea stg. a corpului pancreatic si coada pancreatica sunt usor atrofiate in hiposemnal T1, cu usoara restrictie de difuzie, hipocaptante in fazele arteriala si portala, cu priza SDC in fazele tardive, ductul Wirsun nu este dilatat; venla splenica este trombozata , cu discreta circulatie colaterala perisplenica si perigastrica-neoplasm pancreatic? mai putin probabil pancreatita cronica pseudo-tumoarala?
Splenomegalie omogena, 11/6/13cm.
Glande suprarenale de aspect normal.
Rinichi cu dimensiuni, pozitie, secretie/excretie normale, fara staza sau formatiuni tumorale, chisturi paracaliciale renale stg. subcentimetrice, un chist cortico-medular de 1,3cm este situat la polul inferior al rinichiului stg,Uretere abdominale de calibru normal.
Adenopatie cu diametrul minim axial de 9mm este situata posterior de coledocul suprapancreatic.
Fara ascita sau colectii abdominale.
Aorta abdominala, VCI de calibru normal.
Fara leziuni osoase pe secventele examinate.

Miercuri va fi operat pentru a drena dilatarea mi se pare nu am inteles exact.Ii va disparea galbeneala.

Dar in legatura cu prognosticul de tumoare maligna, dupa acest rezultat, rog un Doctor sa isi dea o parerea sau care ar fi sansele de vindecare

Va multumesc frumos! Sanatate!!
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7763c]
25-07-2018, 12:18

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

Răspuns pentru (Emilian, 15-07-2018, 16:56:21):


este greu de vorbit de "sanse" sau "prognostic" pana nu exista o biopsie, deci un diagnostic definitiv. Insa, daca este vorba de cancer intr-adevar, cu metastaze in ficat, atunci boala este cel mai probabil nevindecabila, din pacate.
3 Emilian
3 Emilian [1c]
25-07-2018, 18:16

Membru din 15-07-2018

Subiecte: 1

Comentarii: 1

Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 12:18:54):


Va Multumesc frumos Domnule Raul. Ideea e ca nu sper la vindecare avand in vedere ca medicina actuala nu permite asta in stagiul 4 imi doresc doar sa-i prelungesc viata cat mai mult posibil pentru ca am o matusa care traieste cu cancer de pancreas de peste 12 ani pentru ca nu s-a metastazat mai mult de ficat.
Răspunde la topic
3 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp