Cancer la san -Bunica mea

Secțiunea: Interpretare explorari imagistice
2 comentarii 1
1 alexandramitelschi15
30-08-2017, 16:11

Membru din 29-08-2017

Subiecte: 2

Comentarii: 1

Bunica mea in varsta de 75 de ani, in data de 21.08.2017 a primit urmatorul rezultat la CT, mentionez ca a administrat Xenespra 25 mg, un an si jumatate, administreaza in continuare.
Examinarea tomodensitometrica toracica nativa si cu substanta de contrast i.v. evidentiaza:
Usoara asimetrie de densitate mamara in favoarea sanului drept, ce asociaza ingrosarea tegumentara periareolara de pana la 6 mm. Se schiteaza la nivelul cadranului inferoextern san drept, un nodul difuz conturat de 12/7 mm iodofil- se recomanda corelare cu mamografia.
Pahipleurita mediastinala anteriora bilaterala.
Densificari interstitiala in geam mat localizate la nivelul ambelor campuri pulmonare.
Micronodului pulmonari nespecifici localizati la nivelul segmentelor ventral si posterior LSD si segment apicoposterior LSS.
Densificari interstitiala in banda localizata la nivelul segmentului mediobazal LIS.
Mediastin cu cateva imagini limfo-ganglionare infracentrimetrice, unele partial calcificate situate in loja Batery si hilari bilaterali.
Imagini limfoganglionare axilare infracentrimetrice cu hil grasos pastrat.
Ateroame parietale calcificate localizate la nivelul crosei aortei si la nivelul segmentului intratoracic al aortei descendente.
Cord cu cavitati stangi marite.
Fara acumulari fluide pericardice sau pleurale.
Fara leziuni osoase cu caracter secundar vizibile pe sectiunile efectuate.
Concluzii: Leziuni interstitiale pulmonare. Micronoduli pulmonari nespecifici. Ateromatoza aortica,
Examinarea tomodensitometrica abdominopelvina nativa si cu substanta de contrast i.v. evidentiaza:
Ficat cu dimensiuni normale( diametrul craniocaudal LD=15 cm), suprafata regulata, structura omogena nativ si postcontrast cu exceptia unor microcalcificari localizate la nivelul segmentelor VIII SI VII; fara dilatatii de CBIH sau CBEH.
Fara procese inlocuitoare de spatiu vizibile tomodensitometric sau prize patologice de contrast la nivelul parenchimului hepatic.
Axe venoase intrahepatice, trunchi de vena porta, ax venos spleno-mezenteric cu calibru normal si opacifiere omogena.
Colecist nevizualizat.
Hernie gastrica transhiatala cu diametre axiale maxime de 30/27 mm.
Pancreas cu dimensiuni normale, structura omogena, fara dilatatii de CBP sau Wirsung la nivelul cefalic.
Splina( diametrul craniocaudal de 10 cm) structura omogena nativ si post contrast tardiv, splina accesorie de 5 mm localizat pe fata viscerala a splinei polar inferior. Ambele glande suprarenale cu aspect CT normal.
Ambii rinichi cu forma, pozitie, dimensiuni, structura de limite normale. fara calculi radiodensi, fara dilatatii de SPC, Secretie si excretie prezenta bilateral simetric.
Vezica urinara cu aspect normal.
Uter cu dimensiuni normale, milometru omogen cu exceptia unei calcificari de 5 mm lacalizata fudic subseros, parasagital de partea stanga; fara modificari notabile la nivelul anexelor.
Importante ateroame parietale calcificate localizate la nivelul aortei abdominale, la nivelul emergentelor si bifurcatiei.
Imagini diverticulare infracentimetrice localizate la nivelul colonului descendent si sigmoid ce asociaza ingrosare paritala adiacenta de pana la 5 mm la nivel sigmoidan.
Fara lichid de ascita.
Fara adenopatii abdomino-pelvine notabile( infracentrimetice cu hil grasos pastrat).
Fara leziuni osoase cu caracter secundar vizibile pe sectiunile efectuate.
Concluzii: HGTH. Posibil nodul fibromatos calcificat fundic. Diverticuloza colonica.Ateromatoza aortica. DLP=1579,36 mGy/cm
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7763c]
31-08-2017, 15:28

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

Răspuns pentru (alexandramitelschi15, 30-08-2017, 16:11:14):


nu stiu ce anume contine Xenespra (probabil este un generic, deci revino, te rog, cu numele substantei active din acel medicament) dar nimic din ce redai tu nu atesta faptul ca are cancer. are biopsie? a fost operata?
Răspunde la topic
2 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp