Cancer de prostata?

Secțiunea: Ar putea fi cancer?
2 comentarii 1
1 AlexandraNicoleta06
21-02-2018, 21:32

Membru din 21-02-2018

Subiecte: 2

Comentarii: 0

Buna seara! As avea nevoie de o parere in legatura cu ceea ce presupune cancerul de prostata. Bunicul meu, in varsta de 66 de ani a facut in luna decembrie o ecografie unde s-a vazut probleme la prostata dupa ce acesta s-a plans de un somn neodihnitor si de faptul ca merge la baie in timpul nopții des. Dupa rezultatul ecografiei, medicul de familie i-a dat trimitere la Urologie. Urologul i-a dat trimitere sa faca analizele PSA si urocultura. Rezultatele analizelor au fost: Urocultura= <1000 UFC/ml si PSA-ul= 16.0 ng/ml. Dupa aceste rezultate, doctorul urolog i-a dat tratament 10 zile cu Tavanic si Urinal Akut. Dupa terminarea tratamentului a reefectuat analizele free PSA si PSA aceste ieșind: free PSA=1.39 ng/ml si PSA= 15.4 ng/ml. In urma rezultatelor i s-a recomandat o biopsie echoghidata, rezultatul acesteia fiind:ADKP prostatic, scor Gleason 7(3+4), indice prognostic II. In urma rezultatului doctorul urolog ne-a recomandat prostatectomie la Bucuresti la Fundeni, fara vreun bilanț oncologic. Am ajuns la Fundeni unde am fost văzuți de dr. Sinescu care ne-a trimis acasa spunându-ne ca nu este atat de grav pentru operatie, si ne-a scris pe o hartie numele medicamentelor pe care trebuia sa le cerem sub forma de reteta de la Galati, si anume: Casodex 50 mg, 30 de zile si Dolpherine 3, 75 mg/1 pe luna timp de 9 luni. La Galati nu am reusit sa gasim niciun doctor care sa ne dea aceasta reteta, decat undeva prin martie. Asa am ajuns la oncologie la Braila unde ni s-a adus la cunostinta faptul ca tratamentul menționat anterior este unul pentru castrare chimica, care se face doar in cazuri foarte grave, ceea ce nu era cazul bunicului meu. Doctorul de la Braila ne-a recomandat um doctor oncolog excelent din Galati, care din fericire era liber. Acesta ne-a recomandat un RMN la pelvis si unul la abdomen (in cel de al doilea RMN se poate si CT). Astazi au venit rezultatele RMN-ului la pelvis si as dori o parere in ceea ce privește interpretarea acestuia: “Hipertrofie prostatica, cu doi noduli pe partea dreapta, cu caractere RM de malignitate, ce nu depășesc capsula prostatică. Hemangiom sacrat.” Menționez si ca bunicul meu sufera de hepatita B si acum 4 ani a fost suspect de cancer de colon, cand i s-au mai dat doar 3 ani de viata, însă a respectat cu strictețe regimul alimentar si tratamentul medicamentos si totul arata bine in momentul de fata. As vrea o parere in ceea ce privește probleme prostatei. Este un caz de operatie sau se pune problema de tratament pentru castrare chimica? Multumesc anticipat!
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7763c]
22-02-2018, 12:58

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

Răspuns pentru (AlexandraNicoleta06, 21-02-2018, 21:32:40):


de mentionat:
- mai trebuie efectuata o investigatie numita SCINTIGRAFIE OSOASA, tot cu trimitere de la medicul oncolog;
- cati ani are?

de principiu nu cred ca se impune graba in ce priveste instituirea tratamentului, cancerul de prostata este o boala lent evolutiva. mai bine se face bilantul complet inainte de tratament. operatia nu cred ca este o optiune buna la el, dar ramane varianta cu radioterapia, cu rezultate foarte bune (cu sau fara tratamentul hormonal), dupa ce se stabileste exact extensia.
Răspunde la topic
2 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp